Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kina87

Jest ktos z Krasnegostawu??

Polecane posty

Gość WSDD
A gdzie to jest ?

Gość dfggg
Byłam tam raz - nie dość że zadupie, to jeszcze wszędzie pełno ostrego dresiarstwa. Wieczorem strach na rynek wyjść :o I ludzie jacy "mili".. masakra :o

Gość dfggg
o ile Łódź jest zadupiem... Dodam że sporo jeżdżę po Polsce ale Tylko w Krasny poczułam się jak na innej planecie. Ludzie z którymi pracuję i z którymi tam byłam też poczuli się tam dziwnie. Raz jak chcieliśmy usiąść gdzieś na ławce to mało w ryj nie dostałam, bo okazało się że ta ławka była "własnością" jakiegoś dresa i jego koleżków :o

Gość dfggg
no ja to "rynkiem nazwałam" chociaż faktycznie tak nie wygląda.. powiedzmy że "centrum" chociaż to też nadużycie

do dfgg Łódż to najgorsze zadupie w Polsce dziadownia jakich mało! Wstydziłabyb się przyznać że mieszkam w łodzi wolę juz mój Krasnystaw!

dfgg to sie nie udzielaj:) Krwawa to fajnie Ci,ze masz mala niunie:) a Krasnystaw to fajne miasteczko,i tez uwilebiam chmielaki tyle ludzi jest..i zawsze super zabawa

Gość dfggg
No właśnie takich ludzi jak Wy mam na myśli. Ja przynajmniej nikomu nie życzę żeby w ryj dostał, zwłaszcza za siedzenie na publicznej ławce. Same się nad sobą zastanówcie, bo sposób w jaki się wypowiadcie nie najlepiej o Was świadczy. A jak uważacie że Łódź to zadupie, to proponuję się z geografii douczyć o wielkości i roli gospodarczej i kulturalnej poszczególnych miast Polski, bo coś Wam się chyba poprzestawiało. A wypowiadać się będę gdzie tylko mi się żywnie podoba. Forum jest publiczne, tak samo jak tamta ławka!!!!!!!!!!!!!

co tak przezywasz?powiedzialas co mialas powiedziec i wystarczy,jak Ci sie Krasnystaw nie podoba to Twoja sprawa napisalas nam to i ok:)

Ej sorry ja zalozylam ten temat w poszukiwaniu ludzi z Krasnegotawu a nie po to zeby sie licytowac a przy okazji obrazac czyje miasto jest lepsze;/

Gość dfggg
Swoją drogą nawet nie potraficie poprawnie odmienić nazwy swojego "uroczego" miasteczka.. to dopiero żenada :o np. "w Krasnystawie", a nie "w Krasnymstawie", "z Krasnystawu", a nie "z Krasnegostawu"

to chyba tak odmieniaj Ci ktorzy pierwszy raz sie soptkali z ta nazwa a nie mieszkancy tego miasta

Gość dfggg
Nie konieńka - tak się je poprawnie odmienia. Radzę sprawdzić w jakimś wiarygodnym źródle. Swoją drogą na samym początku jak usłyszałam o tym miejscu, to też odmieniałam tak jak Wy, potem kilka osób z mieszkańców właśnie mnie poprawił, a potem widywałam taką właśnie odmianę na plakatach, pocztówkach, różnych tekstach informacyjnych itp. Może to taka Wasza gwara i tak już się na niektórych podwórkach przyjęło z tym "Krasnymstawem", ale na 100% to jest błędna odmiana.

dfgg nie popisuj sie swoją inteligencją.Przecież my tu na prowincji to nawet nie umiemy pisać.Sami analfabeci.ZA to w łodzi centrum intelektu w Europie!