Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dziwna dziecz

czy jecie grzyby w ciazy?

Polecane posty

Gość dziwna dziecz

z tego cow iem grzyby nie sa za zdrowe- ciezkostrawne i na dodatek nie zawieraja zadnych witamin:O moi rodzice to zapaleni grzyiarze.. grzybow suszonych mam w domu pod dostatkiem- wielbiem grzyby- pierdogi z grzybami itd... dzis mam w domku pyszny farsz z grzybow i kapusty, ale boje sie jesc:O chcialm sobie zrobic ten farsz z makaronem ale mam schizy ze cos stanie sie dzidzi ^

Gość grzyby nie sa szkodliwe
od warunkiem, ze sa jadalne ;) Sery plesniowe, ciasto francuskie czy alkohol, to sa produkty niewskazane (ale tez nie calkowiecie zabronione), ale grzyby z pewnoscia szkodliwe nie sa. Smacznego 🖐️

Gość gosć przypadkowy
nie jedz grzybów bo to szkodzi dziecku w 1 miesiącu ciazy gdy tworza się organy, potem juz nie tyle że osłabia bo to małe antybiotyki.

Gość dfggg
Ja też chętnie się dowiem o co chodzi z tym ciastem francuskim i serem pleśniowym też. To jak?

sery pleśniowe można jeśc pod warunkiem ze są robione z mleka pasteryzowanego. Większośc naszych własnie taka jest wiec wystarczy czytac na opakowaniu i można jeść. tez sie zastanawiam nad tym ciastem francuskim, przeciez jest upieczone.

napisalas autorko ze grzyby nie maja zadnych witamin.no a powiedz jakie witaminy zawieraja ziemniaki,kielbasa,sledzie,ogorki kiszone i korniszone,bulki slodkie ,cukierki itd itd.jemy te produkty z jednego powodu BO NAM SMAKUJA.A GRZYB JEST ZWYCZAJNIE CIEZKO STAWNY A NIE NIEZDROWY.jesli masz ochote to wcinaj ile mozesz.

Gość za chorowanie
anito, grzyby w 90 procentach skladaja się z wody i poza smakiem są bezwartościowe. A w rzeczach które podalaś są wartości odżywcze i nawet w ziemniaku jest witaminka.

a jakie witaminy zawiera w sobie sledz, ogorek korniszony,kukurydza w puszce kielbasa, pizza ,hamburger,cola,kawa,itd?a jednak polowe z tego wcinamy w ciazy.nie wspominajac o slodyczach.

Gość Alexxxa
Czy nigdy nie jecie nic dla przyjemności? Tylko rzeczy z dużą ilością witamin i minerałów? Nie ma nic pyszniejszego niz jajecznica z kurkami. Mmmmmm

i otoz to .polowe produktow jakie konsumujemy nie zawieraja nic wartosciowego a jemy je dla samej przyjemnosci podniebienia.

Gość dziwna dziecz
anita no na pewno taki ogorecz czy ziemniak, czy kukurydza w puszce zawieraja wiecej substancji odzywczych, witamin i innych niz grzyb:O a slodyczy akuran nie jem w ogole:) aniw ciazy ani nie wciazy:D

Gość do Paulki
Po pierwsze - nie "nie wolno" tylko nalezy ograniczac. Po drugie - zawiera duzy tluszczow zwierzecych i soli.

a hamburger ,cola slodycze i ogorek KORNISZONY oprocz octu jakie zawiera skladniki.DOBRE SKLADNIKI.

Gość agata----
anita dlatego tez hamurgery, cola i slodycze nie sa zdrowe, bo zawieraja głownie weglowodany i cukry, coprawda czekolada zawiera tez zelazo ale oprcz tego mnostwo cukru, dlatego np lepiej jesc pietruszke ktora zawiera zela a nie ma w sobie cukru, oczywiscie jest mniej smaczna, ale wybor nalezy do ciebie wszytskie warzywa i owoce maja witaminy pamietaj:) to jak wygladamy zalezy od tego co jemy

ja tez jadlam marynowane ,pamietam ze naraz zjadlam az dwa sloiki ,mniam mniam :)

Ciąża to o tyle dobry stan, że jak się dobrze czujesz, nie masz po jakiś potrawach mdłości, to praktycznie możesz jeść wszystko. Gorzej z karmieniem piersią, wtedy trzeba uważać na to co jemy, ponieważ dziecko może mieć od tego kolkę.

Gość Czarny łepek
Grzyby zawierają dużo żelaza, potasu, fosforu, wapnia, sodu. Są w nich także mikroelementy - miedź, cynk, jod, mangan, fluor i ołów w granicach normalnych dla roślin jadalnych. Można jeść grzyby będąc w ciazy.

Gość a ja uwielbiam marynowane
grzybki mojej mamy! Zajadam aż mi się uszy trzęsą i nic mi po nich nie jest :D

Ja tam nie mogę się doczekać kiedy zjem górę smażonych kurek w śmietanie... Nie szkodzą, a co z tego że nie mają w sobie nic dobrego? Na sezon grzybowy czekam cały rok, a mojemu dziecku nic się nie stanie jeśli zjem grzybka :)

Gość tybetyia
Zgadzam się z Czarnym Łepkiem. Udowodniono, że grzyby zawierają bardzo dużo substancji odżywczych wbrew wieloletnim opiniom, dlatego właśnie bedąc w 8 miesiącu ciąży pochłaniam w tym momencie michę z ryżem i pysznym grzybowym sosem. Nie wiem co stałoby się gdyby ktoś nie pozwolił mi ich zjeść :-)

Gość bellusia
ja jadłam (nawet mrożone do jajecznicy z ub. roku) bo lubię dzidzia zdrowa

Gość kotkotkot
ja w ciąży mam tak że o czym tylko pomyśle to mi natychmiast nie dobrze..nie jem zupełnie nic prócz owoców

Gość mała s
Kotkotkot, ja mam niestety tak samo :-( od 4 tygodnia mam niesamowite mdłości, wymiotuję czasem 3-4 razy dziennie, a na myśl o mięsie lub wędlinie... mam mega obrzydzenie :-( Jem tylko zupy warzywne, owoce, czasem baton muesli i finito :-( Masakra, ciekawe jak długo to jeszcze potrwa. Trzymam za Ciebie kciuki by było lepiej, abyś mogła spełniać tzw. ciążowe zachciewajki ;-)))

Gość b.e.a.t.a
Grzyby nie sa bezwartosciowe, sa zrodlem bialka, witamin z grupy B, witaminy D, witaminy C (ta mozna pominac, bo nie jemy ich na surowo) i mineralow, np. zawieraja cynk, selen, magnez, troche zelaza.

Jeść - ja jadam i to często. I po przeczytaniu tematu zachciało mi się jajecznicy z kurkami ;)