Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ciężarówka33

Brązowe plamienie - 34 tydzien ciąży

Polecane posty

Gość ciężarówka33

Dziewczyny czy któraś z was miała brązowe plamienie pod koniec ciąży? Jestem w 34 tygodniu. Tydzień temu byłam na wizycie u gina, wszystko było w porządku. Nic mnie nie boli, czuję ruchy dzidziusia. I zastanawiam się od czego te plamienia mogą być. Jutro wybiorę się do gina ponownie.

Gość ciężarówka33
no właśnie nie, one są brązowe.

ostatnio gdzies czytalam ze te plamienia w ii trymestrze to normalne ze cos takiego moze wystapic takze nie martw sie ale przy wizycie pamietaj zeby o tym powiedziec.

Gość jeśli nie dodzwonisz się
do lekarza, to dla świętego spokoju przejedź się do szpitala. Ja też miałam wrażenie jakbym się sikała, tylko u mnie śluz był różowawy, no i okazało się że mi wody odchodzą. Może u Ciebie to nic strasznego

Wrażenie że sikasz? Mogą Ci się sączyć wody. Przy pierwszym porodzie kapnęłam sie że to nie sikanie dopiero gdy w końcu porządnie chlupnęło ;) Na Twoim miejscu poszłabym do szpitala. Sprawdzą co się dzieje, najwyżej wrócisz do domu.

Gość justaaaaaaaaaaaa
to bylo tak przez moment teraz wogole nic ze mnie nie leci, do szpitala mam 20 km bo jest w innym miescie ale i tak moj lekarz przyjmuje gdzie indziej akurat dzisiaj dyzur ma w szczecinie czyli 120 km od mojego miasta , no i nie wiem co mam robic, nic mniejuz nie boli nic ze mnie nie leci. :(:(:(

Gość ja też miałam bez problemową
ciążę, a niespodziewanie odeszły mi wody i urodziłam w 35/36 tc

Gość justaaaaaaaaaaaa
dzwonilam do lekarza, prawdopodobnie zaczela mi sie powoli szyjka rozwierac , jezeli bede nadal plamic mam jechac do szpitala ale jak narazie jest sucho:) w poniedzialek mam sie do niego zglosic, mam nadzieje ze bedzie wszystko dobrze

Gość anka1234_9
justaaaaaa to znak ze bedziesz rodzić!!!jedz lepiej do szpitala!

Gość iziizii23
ja jestem w 15 tyg. ciazy i dzis rano na majtkach zobaczylam malutka czerwono-brazowa plamke, bardzo mała to 1/4 najmniejszego paznokcia u ręki, czy moze to byc niebezpieczne? dodam ze nic mnie nie boli

Ja tez tak miałam, z tym że po wizycie u gina. Nie było to tak, że się sączyło, tylko raz na jakiś czas pojawiała się brązowa wydzielina. Mój lekarz powiedział, że jeżeli jest brązowe nie ma się co na zapas martwić. W czasie ciąży mogą spływać jakieś brudy, bądz może być nadżerka, która też powoduje takie plamienia. U mnie najprawdopodobniej spowodowane to było wcześniejszym badaniem i wydzielina pojawiłą się z powodu podrażnienia szyjki, z którą de facto mam małe problemy. Mój gin kazał obserwować i odpoczywać. Jeżeli w wydzielinie pojawia się krew natychmiast dzwonić po karetkę. Po trzech dniach wszystko znikneło. Byłam od tego czasu już dwa razy u gina i wszystko jest ok.

Gość grzesiekkk
witajcie moja dziewczyna jest w 8 miesiacu ciazy dokladnie rowny 8 miesiac. wczoraj miala lekkie krawienie tzn tak jak by leciala jej krew z palca bylo to zauwazone na bieliznie ma 21 lat i to jest nasze pierwsze dziecko miala wczesnie komplikacje spowodowane przedwczesnym rozwarciem macicy . ale juz zazegnala ten proglem u ginekologa byl jakis czas spokoj nic sie nie dzialo i wogole . prosze odpowiedzcie jakies sensowne informacje ja jestem za granica a ona w polsce. bardzo prosze o szybka odpowiedz z gory dziekuje