Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lidia123

usuwanie nadżerki preparatem scolcogyn??

Polecane posty

Gość lidia123

Ostatnio lekarz wykrył u mnei nadzerke. Jestem mloda, nie rodzilam więc stwierdził ze najlepszym sposobem na jej usunięcie bedzię posmarowanie jej jakimś preparatem scolcogyn. Czy ktoras z Was miala taka sytuację??

JA MIALAM DWA RAZY. PIERWSZY RAZ Z 5 LAT TEMU, DRUGI- 3 MIESIACE TEMU. PREPARAT KOSZTUJE OK. 60 ZŁ, WSZYSTKO ŁADNIE SIE ZAGOIŁO, JESTEM BARDZO ZADOWOLONA :-)

Ja miałam raz leczenie tym preparatem,wszystko w porządeczku.

Gość sarritta
hi! ja jestem 2 dzien po zaaplikowaniu solcogynolu, na nastepne mam sie zjawic za tydzien, zeby byla oczywiscie ciaglosc, moja nadzerka byla dosc duza, ale kazdy lekarz mowil co innego, i kazdy mowil o innym sposobie leczenia, ja juz bylam zdecydowana na wymrazanie ale jednak po tej metodzie podczas porodu szyjka macicy nie jest juz tak elastyczna, i sa klopoty, a ja chcem zaznaczyc ze nie rodzilam, i mialam duzy dylemat co wybrac! stanelo na solcogynolu. podczas smarowania troszeczke szczypalo ale tylko troszke, nawet nie wiedzialam kiedy lekarz skonczyla! ;) tylko z nerwow zrobilo mi sie goraco, ale przezylam. wieczorkiem troche mnie jakby "ciagnelo w srodku", troche jak bol miesiaczkowy ale tak nie do konca, wytrzymam bez lekow przeciwbolowych bo to nie byl bol jakis tam straszny bol, chyba bol zeba jest straszniejszy! ;) lekarz mowila ze po paru dniach zaczne lekko krwawic czym nie mam sie przejmowac bo to normalne bo naskorek sie zluszcza, ja juz zaczelam delikatnie krwawic na drugi dzien, i czuje sie ok. lekarz zapowiedziala mi juz ze na jednym smarowanku sie nie skonczy! za tydzien mam drugie, i pewnie bedzie pozniej tez trzecie, ale jestem na to przygotowana bo lekarz mowila o 5 lub 6 smarowankach, w zaleznosci jak sie bedzie goic moja nadzerka ,niektore kobiety maja raz i starczy, tak wiem tylko ja mam ta nadzerke troche duza i dlatego wymagam tylu smarowan bo w 1 nie obejmie mi. oczywiscie podczas leczenia nie moge sie kapac w wannie, basenie itp ,uzywac tamponow, no i oczywiscie nie uprawiac sexu, to lekarz zadecyduje kiedy bede mogla, bylam w delikatnym szoku, ale wytlumaczyla mi ze moge dostac krwotoku! bo to jest swieza rana i ktora krwawi i sie goi, i kazde "urazy mechaniczne" ;) czyli optarcia ... itp moga spowodowac krwotok , bo to jest swieze itd w tym tez latwo o zapalenie!!! po zluszczeniu obumarlego naskorka czyli strupka z nadzerki musi wyrosnac nam nowy nablonek rozowiutki!!! tak jak nas pan bog stworzyl! i dlatego te srodki ostroznosci ! :) nie przeraza mnie dlugosc leczenia, bo z wyliczen wyszlo mi ze leczenie potrwa ze 2 a nawet 3 miesiace, ale to tylko przez moja glupote, bo z nadzerka chodzilam 5 lat!!! ale ciagle mialam ja pod kontrola co roku cytologia, zawsze milalm II stopien z lekkim stanem zapalnym lub srednim ale leczylam ja tylko farmakologicznie globulkami i po leczeniu wszystko wracalo do normy. i tak przez pare lat, az do momentu, przestraszylam sie dopiero porzadnie gdy zrobilam cytologie pare misiecy temu i zobaczyla III stopien z trudno do zidentyfikowania komorkami i dysplazja srednia !!! leczylam sie wtedy u panstwowego lekarza, dostalam od niej skierowanie na oddzial ginekologii w celu pobrania wycinka do badania histopatologicznego!!! nie poszlam, zmienilam lekarza , i zrobilam cytologie prywatnie wyszedl II stopien i stan zapalny znaczny ale nie III stopien!!! , dostalam leki przyjelam leki rozne rozniaste miedzy czasie, i po wyleczeniu stanu zapalnego a raczej zagojeniu poszlam na smarowanko solcogynolem. i teraz czekam na nastepne. dziwi mnie troche ten III stopien z dysplazja srednia, moze byla to poprostu zle wykonana cytologia, nie wiem do tej pory, ale po tamtej wykonalam jeszcze pare i nie powtorzyl sie juz III stopien, tylko II stopien. nie ma co zwlekac z leczeniem, to nic nie boli, a ja ciagle wzlekalam bo proponowano mi metody na ktore ja sie nie decydowalam np wypalanie. teraz jest tyle metod ile lekarzy, mam nadzieje ze ta okaze sie najlepsza. ja jeszcze jestem mloda 26 lat i chce urodzic kiedys zdrowego bobaska a ta metoda wydaje mi sie najlepsza dla kobiet ktore jeszcze nie rodzily! polecam!!! pozniej napisze o dalszych efektach mojego leczenia!!! ;) pa

Gość lidia123
Mysle, że tez sie zdecyduje na ten sposob leczenia. Nie mozna odlekac bo tak sie przedluzy i tylko sie pogorszyc moze. pozdrawiam i dziekuje za tak obszerna odpowiedz