Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

julianna29

co mozna, a czego nie w ciazy?

Polecane posty

czesc dziewczyny! wyglada na to, ze bedzie nas wiecej :) powiedzcie mi, bo jestem kompletnie zielona, czego nie mozna w ciazy...? slyuszalam np. o zakazie lazenia do solarium... czy sa jakies przeciwskazania do fitnesu albo szczegolnego jedzenia? podzielcie sie prosze swoja wiedza.. dzieki :)

Do solarium z tego co wiem to nie można. A z fitnesem to jest tak, że jeśli przed ciążą to robi to w trakcie też można. Oczywiście wszystko z umiarem:D

nie kap sie w goracej wodzie, nie pij, nie pal, a nie pij naparow s lisci miety(bo sok mozna), nie nos ciezkich rzeczy, nie przemeczaj sie, wiadomo stresu i tak nie unikniesz.. bierz kwas foliowy...jedz to na co masz ochote nic nie na sile nie musisz tez jesc za dwoje.....uwazaj na sery plesniowe, dokladnie myj owoce i warzywa.powodzenia

dziekuje dziewczyny! dziunka, a czemu ta goraca kapiel jest zakazana? kurcze... lubie sie wylegiwac w wannie... :(

Gość aliwkkkaa
uprawiania seksu

Gość autorko zadajesz takie
głupie pytania, to jest chyba logiczne ze na solar się nie chodzi i w gorącej wodzie też sie nie wolno kąpac, co za ograniczony mózg masz, przecież to każdy wie, no oprócz ciebie :O

dziunka, jesli tu zajrzysz ( albo inna orientująca się w temacie kobitka) to prosze wytłumacz mi dlaczego nie można pić mięty? Chodzi tylko o napar ze świezych liści mięty ? Co z miętą w torebkach? Z góry dziekuję za odp i pozdrawiam:)

Gość a SEKS
Mozna czy nie podczas ciazy?

Gość Alątko
O tym że nie można mięty to jakaś bzdura, o tym że nie można seksu jeszcze większa ( no chyba że lekarz ci zabronił bo np masz torbiel albo coś innego co zagraża ciąży) Oczywiście w zaawansowanej ciąży pewne pozycje są niewygodne, ale sam sex relaksuje i odpręża... a jak to mówią szczęśliwa mama szczęśliwe dziecko :). Solarium odpada tak samo jak wylegiwanie się na słońcu bo możesz najzwyczajniej na świecie ugotować dziecko ( wody płodowe mogą się zbytnio nagrzać), sery pleśniowe, mięso surowe, surowe jaja ( np kogel mogel) i inne nie przetworzone jedzonko faktycznie odpada. Za duże ryzyko salmonelli itp. Staraj się nie jeść surowych ryb i nie mieszać ogólnie jedzenia bo twój żołądek może tego nie wytrzymać. Ja przegryzałam czasami ogórka czekoladą i cierpiałam straszanie a pamiętaj że leki przeciwbólowe oprócz nospy odpadają. Jak się przeziębisz to tylko leki hopmeopatyczne jak ci lekarz przepisze. Twoja dieta powinna być urozmaicona ale tak na prawdę dla twojego bobasa od drugiego trymestru ma znaczenie co jesz. Wczesniej i tak czerpie z zapasów twojego organizmu. jesli ci czegoś zabraknie ( witami itp) lekarz wykryje to w wynikach moczy i krwi i zaleci ci kompleks witamin. A póki co odpoczywaj ni nie przemęczaj się.

Gość nie jemy wątrobki
itp surowe mięso odpada i pdroby też