Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jestem przeciw

Nigdy w życiu nie pójdę do solarium! A wy?

Polecane posty

Gość opamietajcie_sie
solarium jest baardzo szkodliwe dla skory, a to z tego wzgledu, ze opiera sie na promieniowaniu UVA, ktore najbardziej przyczynia sie do zmarszczek - w promieniowaniu slonecznym dominuje jednak UVB poza tym do solarium nikt pewnie nie stosuje kremu z filtrem... nie bede juz wspominac o czerniaku... dzieki, ja wybieram balsam i puder brazujacy albo szlachetna bladosc

Zupełnie nie rozumiem - tak się przejmujecie cudzą skórą, zdrowiem czy wyglądem... po co? czyjaś skóra czyjaś sprawa czyjś wybór, proste... \"Żyj i daj żyć innym\" :)

Gość to lazcie bledziochy
ja sie smaruje balsamem z filtrami przed solarium a ktos juz pisal ze woli samoopalacz - wow wtedy na pewno nie wygladacie szutcznie w plamach i zle rozprowadzonym samoopalaczu po nich skora jest zolta fujjj

Gość opamietajcie_sie
ciekawe czy jak bedziesz miala 40 albo 60 lat to tez bedziesz na solarium biegala, bo przeciez bladosc jest taka okropna...

nie wiem co bede robic za 40 lat zyje dniem dzisiejszym niektorzy sie oszczedzaja i umieraja szybko ja wole zyc tak jak chce a co bedzie to bedzie jak by tak sie do wszystkiego doczepic to nic bysmy nie mogli robic ani jesc bo to rakotworcze

Gość opamietajcie_sie
no pewnie, to jedz slodyczyi chipsow ile wlezie, chodz na solarke, nie ucz sie bo przeciez trzeba zyc dniem dzisiejszym... skoro nie chcesz dbac o swoje zdrowie i swoja przyszlosc to twoja sprawa

co ty pieprzysz? o co ci chodzi masz jakies kompleksy? co ty o mnie wogole wiesz ze mowisz ze wpieprzam slodycze albo sie nie ucze ? gowno o mnie wiesz a oceniasz po tym ze czasem ide na solarium nic ci do tegoa skoro taki masz sposob oceniania ludzi to mam nadzieje ze rownie plytko oceniaja ciebie zegnam

Gość MaDlEnEEE
Ja też lubiłam być opalona!!!Nie chodziłam często, tak dwa góra trzy razy w miesiącu, ale jak miałam podejrzenie raka to obiecałam sobie, że nigdy więcej solarium.Szkoda zdrowia.Gdyby się okazało, że jestem chora to bym się pewnie obwiniała, chociaż nigdy niewoadmo czy to przez solarium. Ja też lubię być opalona, a teraz jestem bladziutka.Trudno, ale to mój wybór.Ale nie zarzekam się, że więcej nie pójde do solarium , bo pewnie kiedyś jescze skorzystam ze sztucznego słoneczka.

Gość opamietajcie_sie
napisalas: zyje dniem dzisiejszym niektorzy sie oszczedzaja i umieraja szybko ja wole zyc tak jak chce a co bedzie to bedzie wiec chcialam pokazac analogie w stosunku do innych rzeczy, ze wiele rzeczy jest przyjemnych, ale korzystamy z nich ostroznie, bo szkodza, ja wole myslec o tym co bedzie

Szlachetna bladość ha ha piękna blada twarz a najlepiej wyglądają nogi u tych bladych takie blado -sine .Najgorzej jak się taka szlachetnie blada pomaluje na impreze i puderek żle dobierze ,to dopiero slicznie wygląda kontrast z szyja.

Jeszcze lepiej wygląda panna posmarowana samoopalaczem.Widacz na kilometr że sie wysmarował, zacieki na wewnętrznych stronach rąk i łokciach, żenada.

Gość onie ale jaja
22latka a co to jest tanofobia? Slyszalem o tanireksji ale tanofibii jeszcze nie :) Czytajac Twoje wypowiedzi podejrzewalem ze nie jesteś najinteligentniejsza ale nie myslalem ze az tak głupia :)

Gość opamietajcie_sie
tanofobia to lek przed opalaniem sie ;) a mi do twarzy z blada skora - czarne wlosy, mocne rysy, lekki rumieniec... nie bede sobie skory marnowac w holdzie takiej modzie

Gość kij ci w kask
jestes głupia ,blada ,masz wory pod oczami i przekrwione oczy od całodobowego siedzenia przed kompem....

Gość nic na siłę
jeśli ktoś urodził się z bladą karnacją to opalając się może sobie zaszkodzić, wiadomo, ze taka skóra źle znosi wszelkie promieniowanie, poza tym czy wszyscy muszą być jednakowo opaleni? niektórym pasuje jasny odcień cery, po co to zmieniać na siłę? a częste chodzenie na solarium zaprocenutuje w przyszłości zniszczoną skórą.

Gość opamietajcie_sie
hehe jak w takie tony idziemy to ty jestes spalona, z wysuszona i pomarszczona skora, a jak tylko troszke odpuscisz z solarium to wylaza ci przebarwienia na twarzy wiec musisz isc znow, aby nie bylo ich widac nie bede juz dyskutowac z wami, bo szkoda slow, za pare lat dopiero zrozumiecie, jak zobaczycie skutki zegnam, krolewna sniezka