Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

amebed

planowanie pci dziecka

Polecane posty

dziewczyny slyszalam ze na poczatku jajeczkowania zachodzac w ciaz prawdopodobienstwo jest takie ze bedzie to dziewczynka a pod koniec jajeczkowania moze byc chlopak. co o tym sadzicie czy to sie sprawdza w zyciu? jestem juz 7 tydzien w ciazy i z tego co sie dowiedzialam powinnam miec dziewczynke jak to z tym jest? pytam bo chce z mezem zrobic zakupy dla dziecka poniewaz maz jedzie na kilku miesieczny kontrakt i nie wie czy zdarzy wrocic do porodu i choc w taki sposob chce uczestniczyc w tych przygotowaniach. prosze o odpowiedz i z gory dziwkuje

ja tez teoretycznie mialabym miec dziewczynke ale bedzie synus :) wiesz wydaje mi sie ze chyba za szybko na kupoanie czegolowiek wstrzymaj sie przynajmniej do II trymestru

ja wyliczyłam ze bedzie dziewczynka i jest-tak przynajmniej pokazało usg:) Ale z zakupami bym poczekała...

kasik witam :) zgadam sie z zakupami czekac, trzymam kciuki zeby bylo jak najlepiej, ale roznie w zyciu bywa

mysle ze nie chodzi o zapeszenie..bo ja np w zabobony nie wierze..Ale jak juz bedziesz wiedziec ze czy chłopak czy dziewczynka zakupyy beda łatwiejsze..Poza tym pamietaj o allegro..tam mozecie oglada razem i kupic cos co razem sie wam podoba..oczywiscie jak maz ma na wyjezdzie internet:)

dziekuje dziewczyny a powiedzcie mi( w piatek ide na usg moje pierwsze:) ) w ktorym miesiacu bede mogla poznac plec dziecka?

Ja płeć dziecka poznałam bardzo szybko, bo Pani Doktor już w 17 tygodniu stwierdziła, że prawdopodobnie urodzę chłopca. Na kafeterii czytałam historie kobiet, które były 100% pewne co do płci dziecka, bo nawet ostatnie USG to potwierdzało, a potem się okazywało, że rodziły dzieci nie tej płci, której się spodziewały. U mnie sprawa jest o tyle dobra, że nie przepadam za różowym kolorem i nawet jeśli by się okazało, że urodzę dziewczynkę, to i tak nie kupowałabym różowych ciuszków, a takie kolory jak błękit, zieleń, czy czerwień pasują zarówno do chłopca, jak i do dziewczynki.

dziekuje NIKOLA22 za odpowiedz podsunelas mi dobry pomysl zreszta ja rowniez nie lubie rozowego koloru pozdrawiam serdecznie

i ja dodam swoje 3 grosze... co do plci to troszke loteria, nawet najskuteczniejsze metody planowania czasem troche zawodza (chyba ze laboratorium) w polsce takich zaplodnien na zyczenie sie nie wykonuje chyba ze ze wzgledow medycznych itd...ale nie o tym...wiec natura nasza czasem plata figle... dopiero po usg ok 20 tygodnia mozna okreslic plec ale i tak nikt wlasciwie nie daje 100% ...chociaz mozna juz uwierzyc.... no a co do ciuszkow, pzreciez jest bardzo duzo uniwersalnych ciuszkow dla dzieci, nawet te z misiami , kaczuszkami czuy innymi sa takze w okresie niemowlecym dla chlopcow...wiec mozesz na razie kupowac te uniwersalne, a jak poznasz plec skoncentrujesz sie i dokupisz te np. rozowe czuy inne z kokardka...to moje zdanie....

:) dziekuje serdecznie za odpowiedzi to jest moje pierwsze dziecko i chciala bym jak najwiecej wiedziec napewno mnie rozumiecie. troche niepokoja mnie bole w dole brzucha i jajnikow ale mam nadzieje ze wszystko bedzie ok i juz sie nie moge doczekac kiedy sie urodzi :)