Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niepewna . . . . .

Kostka margaryny - ile to gramow?

Polecane posty

Gość niepewna . . . . .

ile wazy jedna kostka margaryny - nadal 250 gramow. W przepisie mam 1,5 kostki ?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość niepewna . . . . .
odpowiedzcie prosze

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
do ciasta,jak jest w przepisie margaryna,to lepiej nie dawac masla,raz upieklam z masłem,bo nie miałam i ciasto bylo moze \'szlachetniejsze\' nieco w smaku,ale tłuste bardzo a margaryna (Kasia-bo takiej uzywam ) ma 250 gram

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
hmm, nie wyobrazam sobie, jak mozna uzywac w ogole margaryne ... wolalabym zjesc tyci kawalek tlustego, szlachetnego w smaku ciasta na masle, niz kilka \"dietetycznych\" ciastek z margaryna, ktore sa tylko falsyfikatem dobrego wypieku :P czyli lepiej zjesc cos nietlustego i nieprzyswajalnego dla organizmu (bo takaz jest margaryna, jak ktos wczesniej napisal - praktycznie trucizna), niz tluste ciastko na masle, ktore w niwielkiej ilosci szkody nam nie wyrzadzi??? 😭 zalamac sie idzie nad logika coniektorych ludzi, ale jedzcie se tam co chcecie :P jak dla mnie, to szkoda zycia na wcinanie tandety :D ps. przepraszam, ze nie udzielilam odpowiedzi na pytanie z tematu, ale sila faktu nie wiem ...

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Na opakowaniu
margaryny jest napisane

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość nie do końca tak
bo na maśle owszem, może i szlachetniejszy smak i też nigdy na samej magrarynie nie robię, tylko max pół na pół, ale wychodzi inna konsystencja ciasta jak robi się kruche! Samo masło dobre jest na ciasteczka, ale do spodu to lepiej pół na pół bo gniot niestety wyjdzie na samym maśle:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
ciasto,o ktorym pisalam,było tłuste \'na oko\',tak jakby nasaczone tłuszczem,z margaryną tak nie jest,uzywam masla,tam,gdzie jest to w przepisie,gdzie jest margaryna-dodaje margaryne i nie ze względow dietetycznych czy Ty konczita odzywiasz sie wylacznie wyrobami ekologicznymi? (a tak poza tym,chetnie bym Cie zaprosila na swoj tandentny falsyfikat wypieku :) ) wszytsko dookola jest naszpikowane chemią moze zamiast kremow,balsamow zacznijcie sie smarowac smalcem :P popieczcie troche,posprawdzajcie i zabierajcie glos

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość maslo/margaryna
ja mam 500 gram kostke to tez mam uzyc 2/3 lub cos Olimpio?:p

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
kostka margaryny- jak ktoś napisał-ma 250 gr. Ja używam do wypieków tylko Kasi. Do kremów używam masła.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×