Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Annabalerina

Kogo wybrać?

Polecane posty

Gość ja bym wziela tego
z fotosluby. Jestem na fotografii i sama mialam slub nie dawno, ten z fotoslubów robi sliczne zdjecia i potrafi uchwycic ten wlasciwy moment jak i ladni pokazac kompozycje ten drugi robi za duzo zdjec pierdolom ...a ty za nie placisz :O np. masa zdjec obraczek, jakichs spinek do wlosow itp. a same zdjecia takie sobie, nie zachwycaja :O

Gość asia-frycia
ja bym wybrala fotobern....dla mnie maja to cos

Gość a co te foto
fotosluby takie jakies nijakie sepia czy cos a kolory w kosciele to az nie dobrze sie robi zółto jakos tak bardzo ło matko i jakie male te zdjecia, malo co widac na tej podstawie nie wybralabym tego fotografa chyba ze widzialas zdjecia na zywo juz lepsze ma zdjecia ten drugi fotograf

Gość alaala
trzeba najechać na zdjęcia i kliknąć, wtedy robią się duże:) dla mnie fotosluby biją na głowę konkurenta, sepię można lubić lub nie... na pewno z tego co widać, można sobie wybrać kolor albo sepie, bo niektóre fotki są w sepii i kolorze,

Gość obydwaj
sa nieźli rzeczywiscie trudny wybór

Gość fajne te
zdjecia są ale bardziej do mnie przemawiaja zdjecia fotobern, ale jest ich za duzo na stronie nie sadzicie?

Gość Olala_Olsztynianka
Myślę, że, czym więcej zdjęć jest pokazanych na stronie fotografa i to jeszcze tych samych par to tym bardziej fotograf jest wiarygodny i wzbudza zaufanie. Myślę ze spora ilość zamieszczanych na stronach zdjęć nikomu nie przeszkadza.

Gość FOTOŚLUBY...są piękne

Gość popieram Ole
Olsztynianke - trzeba sobie popatrzec na wiele zdjec tej samej pary. Ale ten pierwszy wpadl w druga skrajnosc, pokazujac tylko jedna pare :P To od razu kojarzy mi sie, ze widac facet nie ma duzego dorobku - dopiero zaczyna, a ta para, to rownie dobrze mogli byc znajomi, ktorzy nie mieli nic przeciwko eksploatowaniu przez pare godzin ;) Nie podoba mi sie tez, ze zdjeica sa TYLKO w sepii - powinno byc troche takich, a troche kolorowych (chyba ze ktos z gory zaklada, ze na swoich slubnych zdjeciach nie chce miec uchwyconych kolorow makijazu ani sukni.. Pod tym wzgledem fotobern jest lepszy, ale za to ma duzo pofotografowanych pierdol jakichs :) po co sie tak rozdrabniac?? Zdjecia obraczek mozecie sobie zrobic sami. Mi sie nie podoba jakos szczegolnie ani jeden, ani drugi. Albo inaczej - obydwaj podobnie dobrzy:)

Gość Olala_Olsztynianka
Znowu w ostatnim poscie sa mądre rady. Jeszcze jedna sprawa mnie zastanawia, czemu zdjęcia kolorowe maja takie dziwne kolory (barwy) i sa takie nierealne w wyglądzie?

Gość alaala
Jak uważacie, że ten z fotoslubów ma mały dorobek to widać, że nie zaglądaliście na jego stronę z linkami, tam są linki do jego innych prac. Ma wystawy w galeriach, pracuje w profesjonalnych agencjach prasowych... więc te rady nie są do końca trafione... a ogólnie obaj są dobrzy...

Gość Oportunistka logicznie myśląca
A mi się te zdjęcia od fotoklubów nie podobają. Niby są na zdjęciach ludzie ale tak jak by ich nie było. Fotograf usilnie sili się na fotografa artystę ale mu to nie wychodzi. Fotografia plenerowa nie powinna pokazywać artyzmu bo takie zdjęcia można sobie zrobić przy innej okazji. Zdjęcia ślubne to w pewnym sensie fotografia dokumentalna gdzie fotograf powinien pokazywać ludzi jak w tym dla nich ważnym dniu wyglądają. Zdjęcie powinno też pokazać uczucia młodych ludzi do siebie. Fotosluby ani wiernie nie pokazują jak wygląda młoda para ani nie pokazują uczuć młodej pary. Zdjęcia nawet te kolorowe są bardzo ponure i bardziej pasują na zdjęcia pogrzebowe niż ślubne. Są to jedne z gorszych zdjęć jakie widziałam w sieci. Zresztą ten topik pachnie mi kryptoreklamą.

Gość ale my tu droga
alaaala, rozmawiamy o fotografii ŚLUBNEJ. Prasowe dorobki pod to się nie podciągają. To zupełnie inna branża.

Gość tylko nie taki fotograf
alaaala fotograf prasowy raczej nie ma pojęcia jak zrobić dobre i fajne zdjęcia slubne. On raczej ma pojęcie jak byc tam gdzie się coś ciekawego dzieje i umiec jak najwicej naciskać spust aparatu aby z setek zrobionych zdjęć wybrać jedno czy dwa zdjęcia nadające sie do druku. Przestrzegam przed takimi fotografami bo mam z nimi codziennie do czynienia i widziałam efekty ich fotografowania na uroczystościach ślubnych

Gość alaala
proponuje byś wysłał swoje zdjęcia do kilku gazet na pewno dostaniesz wiele ofert pracy, a może zatrudni Cię sam Lepper:)

Gość Kiniak..
Alaala co do fotografa prasowego to też się z przedmówczynią zgadzam. Taka osoba nie nadaje się do robienia zdjęć na ślubach. Dwa lata temu jedna z gazet w Trójmieście zrobiła akcje reklamową polegającą na tym, że za niewygórowaną kasę fotograf prasowy mógł być zamówiony na ślub. To była tragedia. Wiele osób dało się na to nabrać i potem tego żałował

Gość znowu
Reklama !