Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość marcia20

Jak wyglądają zaręczyny oficjalne?

Polecane posty

Gość marcia20

hej dziewczyny mam problem. Niedługo planujemy z chłopakiem się zaręczyć. ale moja mama powiedziala ze jeszcze muszą być zaręczyny oficjalne przed rodzicami. pomocy jak to wyglądało u was?

Gość nie wiem czy wygladaja...
bo twoj prosi o twoja reke twich rodzicow. Oni moga ale nie musza sie zgodzic. Moj prosil o reke tylko mojego tate. Kazdy inaczej. Ale oficjalnie tak musi byc.

Gość MMM111
Witaj, w tamtą niedzielę mój chłopak poprosił mnie o rękę. Byliśmy SAMI na pysznej kolaji przy świecach i winku. Teraz planujemy w pierwszy dzień Świąt oficjalnie to ogłosić. Mój facet poinformuję że poprosił mnie o rękę i że się zgodziłam, a następnie spyta moich rodziców czy nie mają nic przeciwko. Ja tak to widzę, ale każdy powinien mieć takie zaręczyny o jakich zamarzy, a nie o jakich marzą jego rodzice!!!

U nas nie było oficjalnych zaręczyn. Zaręczyny odbyły się tylko we dwoje. A że odbyło się to w domu to zbiegłam ze łzami w oczach na dół i powiedziałam rodzicom że właśnie Darek mi się oświadczył i powiedziałam TAK. Potem powiedzieliśmy jego rodzicom i koniec. Każdy przyjął do wiadomości i już. Nie było kwiatków dla mamusi i wódki dla tatusia. To NASZE święto a nie ich.

Zgadzam się z Kati....tzn. my nie jesteśmy jeszcze zaręczeni(jakos nam sie nie spieszy)ale jesli już to odbędzie sie to tylko między nami, a potem poinformujemy o tym rodziców... Oficjalne zaręczyny mojej przyjaciółki wyglądały tak, że on przyjechał do niej do domu, dwoma bukietami kwiatów i alkoholem dla taty i poprosił ją przy rodzicach o rękę, ona sie zgodziła...nie wiem szczerze mówiąc, czy były oficjalne zapytania pod adresem rodziców...mozliwe całkiem... Ja bym takiej szopki nie chciała...rzecz gustu:)

Gość ja też nie miałam
oficjalnych zaręczyn. Zaręczyny były tylko dla nas:-)

u mnie byla wspulny obiad i kawka (z rodzicami) no i oswiadczyny-muj narzeczony prosil mo reke moich rodziców no i mnie oczywiście.troche nerwowo ale tego dnia znie zapomne nigdy!:)

Gość madala
my się zaręczyliśmy sami, tzn bez obecności rodziców. Potem ich tylko poinformowaliśmy.

Gość marcia20
Dzieki za odpowiedzi. tez bym wolala zareczyny tylko we dwoje i koniec ale jak tak troche rozmawialam z chlopakiem to wywnioskowalam ze on chce oficjalnych noi pewnie rodzice tez. a mojej kolezanki chlopak wpadl na pomysl ze zamiast zareczyn oficjalnych to wezma cichy slub cywilny. nielubie tych tradycji :-(

Mój mężczyzna poprosił mnie o rękę zupełnie mnie zaskakując ale bardzo miło zaskakując:)było to w restauracji przy świecach....było pięknie:) tego samego dnia pojechaliśmy do moich rodziców z winem i kwiatami.Mój narzeczony powiedział że poposił mnie o rękę i ja się zgodziłam i czy oni też się zgadzają?No i zgodzili się:)a miesiąc później był rodzinny \"obiad zaręczynowy\".