Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość joke

tabletki a ciąza?

Polecane posty

Gość joke

proszę.. powiedzcie mi czy branie samych tabletek wystarczy mi przed zabezpieczeniem przed ciążą?? napiszcie jak to wy robicie?

jasne że tak. tabletki brane regularnie każdego dnia zabezpieczaja przed ciążą. jeśli zapomnisz wziąć/ bedziesz brala antybiotyki wtedy dodatkowe zabezpieczenie w postaci prezerwatywy stosuje sie przez 7 dni, ale przy prawidlowym braniu chronią przed ciążą na 99,8 % a te pozostałe procenty to baardzo żadkie przypadki. ja stosuje tabsy od 5 miesięcy i mamą nie jestem.

Gość kruszynkalila
hej ja biore harmonet od bardzo dawna i jest ok nie ma co się martwić skuteczność doskonała i najlepiej brać wieczorem wtedy nie odczuwasię skutków ubocznych takich jak bóle głowy itp. warto zainwestować w dobre tabletki a nie jakieś za 10zł szkoda zdrowia im droższe tym lepsze.

Gość ale glupoty tu niektorzy
wypisuja, szkoda zdrowia im drzosze tym lepsze. bralam yasmin za 39 zl i skutki mialam duuuuzo gorsze niz przy tanszych tabletkach. zalezy wszystko do tolerancji ORGANIZMU !!!! Poza tym do Pani powyzej, KAZDE niszcza zdrowie i kazdy kto sie decyduje na tabletki o tym wie:) wiec nie gadaj glupot !!!!!!!!!!

bzdura. tańsze tabsy są po prostu refundowane. nie ma zasady im droższe tym lepsze. tabletki różnią sie miedzy sobą tylko zawartością hormonow- a to juz dobiera sie na podstawie badan i wywiadu. brałam kiedys refundowane tabletki za 3 zł opakowanie ! i były świetne.

Gość kruszynkalila
doucz sie masz chyba mało informacji na temat tabletek i ich składnikach wiec o czym tu gadać droższe są mniej szkodliwe. zapytaj swego lekarza albo zmień bo ten daje za mało informacji.

to zalezy od organizmu !! w takim np. stedirilu 30 za 3 złote jest mało hormonów, w yasmin za 30 zlotych jest wiecej i to ktore bedą lepsze dla danej osoby zalezy od jej organizmu.

poza tym. stediril 30 kosztuje 3 złote a skład to: Ethinylestradiolum 0,03 + Levonorgestrelum 0,15 natomiast mercilon kosztuje 30 zlotych a skład: Ethinylestradiolum 0,02 + Desogestrelum 0,15 różnią sie minimalnie o 0,01 Ethinylestradiolum wiec nie wmówisz mi że stediril bedzie bardziej szkodliwy. ON JEST PO PROSTU REFUNDOWANY ! gdyby nie był koszłotwałby ok 25 złotych. a skład miałby ten sam.

no. i teraz koleżanka ktora zna sie na tabletkach i ich składzie nie ma nic do powiedzenia. oh.

Gość mala83.
co to za glupoty ktos opowiada?? im drozsze tym lepsze?? hahaha.. a to dobre. z winem moja droga tak jest (im starsze tym lepsze, im lepsze tym drozsze). w takim razie przeplacaj:D moja gin zapisala mi Cilest i jeszcze mi powiedziala gdzie kupic, zeby bylo jaknajtaniej:P