Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mikiiiiiiii

czym grozi ciągły stres, nerwy itd ??

Polecane posty

Gość mikiiiiiiii

prosze o odpowiedzi. ja niestety strasznie duzo sie denerwuje (nie jest to zalezne odemnie) i wiem ze denerwowac sie bede. poprostu mieszkam z ludzi ktorzy maja gdzies to ze jestem w ciazy, ciagle sie klocimy, wyzywamy itd czy cos moze sie stac mojemu dzidziusiowi przez to???

Gość oczywiście że tak
jest też przekonanie, że znerwicowane przyszłe matki rodzą niespokojne, nerwowe dzieci, ale nie wiem na ile to prawdziwe

Gość a czy jest mozliwe poronienie
strasznie sie tego obawiam i martwie sie ze urodze chore dziecko :( a to wszystko dzieki mojej "wspanialej" rodzinie

Gość czemu czemu
ja sie baaaaardzo duzo denerwowałam-urodzilam zdrowe dziecko a jak wysoko jestes w ciazy?

Gość czemu czemu
staraj sie wyciszyc-wiem wiem łatwo sie mowi..... wiem ze to jest trudne ale mysl jak najczesciej o malenstwie przemilcz czasem co chcesz wykrzyczec komus w twarz pogadaj do brzuszka wiem jak bardzo to jest trudne ale za kazdym kolejnym razem bedzie łatwiej uwierz mi

Gość jestem w 13 tc
bardzo bym chciala miec to wszystko gdzies, jakos sie wylaczyc, ale nie potrafie :( sama jestem wybuchowa osoba. martwie sie, tym bardziej ze ciagle boli mnie brzuch, juz sie tyle naczytalam na ten temat ze moge poronic ze boje sie jeszcze bardziej :( ale mam nadzieje ze bedzie wszystko ok, ze jaknajszybciej znajde sobie mieszkanie

Gość buka poka
Istnieje przypuszczenie, ale nie potwierdzone jeszcze wystarczająco naukowo, że długotrwałe przebywanie w stresie podczas ciąży zwiększa ryzyko urodzenia dziecka o skłonnościach homoseksualnych.

Gość kulululu
Wypij sobie czasem melise na uspokojenie to jest dozwolone w ciazy ja piłam i mi pomagało nerwy nie sa wskazane jak sie bardzo denerwujesz możesz miec częstrze skórcze a to nie jest najlepsze Ja miałam takie nerwy że musiałam brac czasem relanium które lekarz mi przepisał na szczesie wszystko dobrze się skończyło i dziecko jest zdrowe 31 grudnia skończy roczek życze ci aby u Ciebie tez wszystko sie poukładało i spróbuj sie nie denerwowac wiem że nie jest to łatwe ale dla maleństwa wart.Pozdrawiam i spokojnych świat życzę.

Gość czemu czemu
i jeszcze valerin mozna łykac na pewno

Gość dzieki przynajmniej tutaj
moge na chwile o wszystkim zapomniec

Gość bulabula
Sąsiadka urodziła w 6 miesiącu ale dokładnie nie powiem który tydzień.Twierdzi ,że lekarz powiedział ,że ze stresu a miała go dużo.No niestety z dzieckiem są teraz problemy zdrowotne.

Gość Bskv10.
Kobieto powiem ci tyle. stres jest nie odlacznym elementem w prawie kazdym przypadku gdy kobieta jest w ciazy. to jest normalne. nie czytaj takich opin typu: "Istnieje przypuszczenie(...) że długotrwałe przebywanie w stresie podczas ciąży zwiększa ryzyko urodzenia dziecka o skłonnościach homoseksualnych" bo sa smieszne ;) i wydaja sie byc nie z tej ziemi.grunt pozytywne myslenie. pozdrawiam.

Gość ppppllliiisss
Istnieje jakieś prawdopodobieństwo zaburzeń u dziecu, moze nie rozwojowych ale stres może zwiększyć ryzyko ADHD, nerwic i niepokoju u dzieci ale też nie musi.

Gość gryczka
Choruję na nerwice lękową, w ciąży denerwowałam się sporo. Syn urodził się donoszony (9 dni przed terminem), zdrowy. Jest pogodnym dzieckiem, ładnie śpi, owszem - dosyć łatwo się przestrasza, ale nie przypuszczam, żeby to była wina moich nerwów w ciązy, po prostu niektóre dzieci tak mają. Tak że nie martw się autorko dodatkowo jeszcze tym, na pewno wszystko będzie OK.

Gość dixa04
Faktycznie fajny ten artykuł nie sadzilem, ze stres i nerwy moga miec az tak zly wplyw na nasze zdrowie! A co sadzicie o tabletkach uspokoajajacych takich jak np. nervomix? Myslicie, ze faktycznie pomagaja czy raczej nie?