Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość krysia21

mam owsiki czy mozna kupic lek bez recepty bo wstydze sie isc do lelarza

Polecane posty

:)Krysia21 kup sobie w aptece lek odrobaczajacy na ulotce pisze jak przyjac. Nie znam zadnej nazwy ale wiem ze musisz miec cos na odrobaczenie.Pozdrawiam :)

Gość taka jedna45656
jedz duzo pestek z dyni to na prawde pomaga!

Gość pestki z dyni owszem
ale tylko świeże

Krysa21:) spytaj o lek odrobaczajacy to nie jest na recepte. Podejrzewam ze lek pyrantelum to antybiotyk i nie dadza tego bez recepty.:)

Gość wszystkie leki
Wszystkie rozsądne leki odrobaczające są na raceptę, choćby z tego pwoodu że są dosyć toksyczne. To czy jakiś aptekarz sprzeda dany lek zależy od jego dobrej woli, ale nie powinien i w 99% przypadków nie sprzeda.

Gość i sok z kiszonej kapusty
albo kiszone ogórki :) to naprawde pomaga :)

Gość krysia21
wiem ze najlepiej byłoby isc do lekrza ale ja sie troszke tego wstydze i nie wiem jak to powiedziec lekarzowi

Gość migrettynka
normanie, ze masz pasozyty, tak czujesz, ja bylam po jakis 3misiacach, wczesniej zachodzily mnie w nocy

Gość krysia21
mam powiedziec jej ze mam owsiki tak bez niczego

Gość gość
jedź do apteki http://aptekaswbarbary.pl/ w Knurowie. Tam jest dużo leków i środków medycznych na owsiki. Panie farmaceutki doradza ci może jakąś maść, albo kurację ziołową. Może jakieś napary. A jeśli nie to pójdziesz do lekarza z z recepta wykupisz w aptece lek.

Gość gość
Myślę, że nie ma co się wstydzić, lekarze od tego są żeby pomagać chorym. Wizyta u specjalisty jest niezbędna. Dodatkowo leczenie lekiem Pyrantelum medana (polecam). Trzy tygodnie kuracji i po problemie!

Gość gość
bez recepty mozna juz od dluzszego czasu kupic lek Pyrantelum medana ;)

Gość gość
Ja nie mialam owsików, ale niestety synek się zaraził w przedszkolu. Kupiłam na to bez recepty w aptece pyrantelum i bardzo skutecznie wytepilam pasożyty.

Gość gość
Dziewczyny spadacie mi dosłownie z nieb. Koniec z przykrymi dolegliwościami, zaraz kupię ten lek w aptece. Nie myślałam, że dorosła osoba może mieć takie problemy.

Gość gość
Nie powinniśmy się wstydzić, każdy z nas może złapać pasożyty i nawet o tym nie wiedzieć. Faktycznie, akurat owsiki są najłatwiejsze do zdiagnozowania i leczenia. Sama kupowałam pyrantelum i przechodziłam kurację. Tu akurat nie ma wielkiej filozofii a efekty są szybkie. Co innego cała reszta, poczytajcie sobie.