Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jjjjjjjjjfear

kamien w sedesie

Polecane posty

Gość wcpiker
jest taki specjalny domestos przeciw kamieniowi w czarnej butelce. kosztuje kilka złotych wiecej niż normalny ale jest naprawde swietny. zalewasz nim kibelek na pol godzinki a potem normalnie przecierasz szczotą lub gabką i nie ma śladu po kamieniu. miałam ten sam problem i naprawde to pomogło. co ważne kibelek sie nie zniszczyl i nie zmatowiał :D

Gość w sumie to
Przeprowadziłam się na większe mieszkanie ponad rok temu.............biały montaż był...........o matko, "zarośnięty" kamieniem i brudem - odziedziczyłam mieszkanie po grupie studentów imprezowiczów (na ścianie w salonie miałam na zielonym tle wypisane logo Calberga, podziurawione drzwi i wiele innych takich niespodzianek). Na centymetrową warstwę kamienia w kibelku pomógł tylko profesjonalny środek odkamieniający...........przemysłowy taki, ni cholery nazwy nie pamiętam:(..........jednakże przez 4 dni zlewałam nim kibel i zostawiałam na dobę..............a i tak "w głębszych partiach" kamień nadal widnieje, znaczy ja go widzę:D bo jest głęboko. Ten sam środek pozwolił mi zobaczyć naturalny kolor wanny......... Po takim męczeniu się z zaroślami używam środka do czyszczenia toalet z Lidla z serii W5, a poniżej linii wody wrzucam tabletkę czyszczącą z tej samej marki. U mnie się sprawdza, choć głębinowemu kamieniowi nie daje na 100% rady........ Zresztą używam wielu produktów z W5 i sobie chwalę, choć też nie obyło się bez "min-niewypałów"..........

Gość suzu11
Sposób jak poniżej opisany na temat octu jest najlepszy i najtańszy!! A żeby wyczyścić też ścianki to wykłada się WC ręcznikiem papierowym wszystko w środeczku zalewa octem i zostawia na kilkanaście godzinek żeby popracowało. I kamień zabity a WC lśni że jak podnosisz deskę to po w oczy razi:)

Gość doniaa7
miałam ten sam problem kupiłam plyn Goliat - całe 7 zł i po 1 sekundzie żółty zaciek zniknął, ten płyn jest tani ale rewelacja bardzo polecam

Gość ocet niszczy szkliwo
a potem jest tylko gorzej tylko trzeba sie lepiej przyjrzeć zawsze trzeba go rozcieńczyć do częstego czyszczenia

Ja tam używam zwykłego Domestosa, co najmniej raz w tygodniu. Jeżeli jednak masz zawaloną ubikację kamieniem to wtedy tylko woda z octem lub soda oczyszczona. Jak są jacyś fani Domestosa jak ja to teraz w Polomarkecie jest konkretna promocje na niego

Gość Lulu123
Znalazlam bardzo prosty i szybki sposob na ciemny osad w sesesie (pod powierzchnia wody). Zawsze probowalam czyscic zwykla wc kaczka i szorowalam bez konca szczotka klozetowa, zupelnie bezskutecznie. Teraz wzielam kwasek cytrynowy (w proszku), ktory uzywalam dotychczas do czyszczenia czajnika. Wsypalam 3-4lyzki do litra wody tego kwasku i podgrzalam w czajniku prawie do zagotowania. Wlalam te wode do sesesu i szczotka przejachalm po sciankach sedesu,tak porzadnie z 2 minuty. Splukalam wode - i nie ma sladu po tym osadzie!! Az sie sama zdziwilam