Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość barb70

Zwiazek z facetem po rozwodzie. Czy warto ?

Polecane posty

Gość barb70

Hej, Mam 36 lat, jedno dziecko i w koncu wyleczylam sie z dlugiego destrukcyjnego toksycznego zwiazku. Doszlam do momentu, ze mysle ze jestem gotowa na cos nowego i okazalo sie ze mam problem. Wolni faceci to albo kawalerowie ktorzy tak naprawde lubia byc sami albo sa tak patologiczni ,ze szkoda sobie nimi zawracac glowe albo faceci po rozwodach. W stosunku facetow po rozwodach opory mialam zawsze, wydawalo mi sie ,ze ciagnie sie za nimi przeszlosc, ze bedac z kims takim pakuje sie w wieczne pasmo problemow. Byle zony z pretensjami, poczucie winny wobec dzieci, finansowe zobowiazania czyli jednym slowem problemy. Nie wiem na ile moj lek jest iracjonalny a na ile ma sens. Zapewne jest tutaj duzo ludzi po rozwodzie, duzo kobiet ktore sa z takimi facetami. Jak wam sie udaje stworzyc nowy zwiazek ? Czy jest mozliwe stworzenie jakiejs rownowagi ? Miejsca dla siebie dla tego nowego zwiazku ? Czego powinnam byc swiadoma zaczynajac sie umawiac z kims po rozwodzie ?

Gość for JUUUUUUUUUUUUU
im dalej od rozowdu tym rany mniejsze:) a wbrew pozorom za takim facetem nie bedzie się ciągneła przeszłosc,a nieraz teraznijeszosc, która mineła:) o czym pamietac? o tym ze bedzie ciagle myslał, ze to sie szybko skonczy:) ale on i ty nie mozecie zapominac ze o zwiazek dba dwoje, on i ty. Ale powinnas rozumiec, ze ponisold rany przez rozwód. Niemniej jednak nie moze byc to zasłona do tego aby nie dbac o zwiazek, byc w tyle itp:) oboje to oboje:)

Mysle, ze warto. To zalezy oczywiscie od wielu czynnikow. Poslubliłam rozwodnika nie majac wlasnego bagazu (bylam panna). Oczywiscie mialm obawy takie jak Ty a jednak \"zaryzykowałam\". Jestesmy już 10 lat ze soba, mamy dwojke wlasnych dzieci. Jego rodzina zaakceptowała mnie a byla zona nie wtraca sie w nasze zycie. Akceptuje to, ze płaci alimenty i spedza czas ze swim dzieckiem z pierszego malzeństwa. Nasze dzieci i ja jestesmy wazne tak samo jak jego syn. Głowa do góry ! Sama wiesz, ze moze sie nie ułozyc zycie z KImś. To jednak nie przekresla osoby i jej startu w nowy zwiazek. Rozne są powody ze milosc umiera w zwiazku. Jestesm młoda aby nie dac szansy sobie innej osobie :) Pozdrawiam:)

Gość narcyz
jeżeli masz dziecko czego ty oczekujesz od faceta po rozwodzie

Gość narcyz
po tobie przeszłość się nie ciągnie