Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kinder***

ciąża a tabletki anty?

Polecane posty

Gość Kinder***

Witam, przez 2 miesiące nie brałam tabletek antykoncepcyjnych. Współżyłam w tym czasie - tylko stosunek przerywany. Dostałam 2 razy okres. Skoro dostalam okres stwierdzilam ze nie jestem w ciąży (uwazalismy bardzo, wiec nie bałam się zbytnio). Postanowilam wrocic do tabletek, wzielam ja pierwszego dnia okresu (rowno 2 tyg. temu). W tym czasie tez współżyłam, ale jeszcze nie do konca we mnie. Dzisiaj nad ranem przez ok. 2 godziny wymiotowalam... Czy jest jakas mozliwosc, że mogę być w ciąży? Jeśli tak by się zdażyło, to co z tabletkami, które biorę 2 tygodnie, moze będąc nieświadoma ciąży...?

Wymioty same w sobie nie stanowią objawu ciązy;). Nie martw się, podejrzewam, że w ciąży nie jesteś;). Tabletki nie powinny zaszkodzić dziecku, chociaz oczywiscie lepiej, zeby ich nie brać;). Jesli Cię to uspokoi zrób test, ale sądzę, że nie masz się czym martwić;)

Gość moze od tabletek
????

Gość nudnosci
bo czasem tabletki tak dzialaja

Gość nudnosci
towarzysza temu tez zawroty glowy , sennosc itp jakie bierzesz??

Tak to jest jak się nie czyta ulotek. Pisze jak wół brać tylko jeśli wykluczyło sie ciążę;/ Wydaje mi sie,że nie jesteś w ciaży, mdłości to czasem objaw uboczny tabletek poza tym można się po prostu czymś zatruć. Zrób test i tyle.

Acha, mdłosci;) To racja, co dziewczyny piszą, poza tym byc może zjadłaś coś, co Ci zaszkodziło i tyle;)

Gość Kinder***
Biorę Rigevidon. Tez tak myślę, że mogło mi poprostu cioś zaszkodzić, ale nie wymiotowalam jedzieniem.... Przerazilam sie trochę, bo decyzję o tym że wracam do tabletek podjelam sama. W prawdzie dostalam okres po czasie bez tabletek, ale nie poszlam do lekarza aby ten wykluczyl ewentualna ciąże... Ale racjonalnie myslac - dostalam okres wiec nie bylo wpadki... Wystraszylam się, a co jeśli....? przeciez biore 2 tygodnie znowu tabletki... Nie mam pojecia czy to zaszkodziloby ewentualnej ciązy...? No i jeszcze jedno, czy jesli zrobie test, to czy tabletki anty nie zafałszują wyniku? Jakby nie bylo, to one "udają" , że jest się w ciąży.... Prosze o odp.

Właśnie wynik moga zmylić, ale nie koniecznie więc spróbuj a po świętach odrazu leć do lekarza. Podobno nie każde tabletki szkodzą ciązy ale większośc i to najbardziej na samym początku, więc polecam coś z tym zrobić, narazie nie przerywać brania, zrób test a po świętach się zbadaj.

Gość panikara132
biore pigułki ale w poniedziałek zaczełam brac Zinacef antybiotyk w zastrzykach... skonczyłąm w czwartek czy obniża działąnie pgułek?

Gość _+_+_+_
do panikara>>> antybiotyki moga obnizac dzialanie pigulek, ale nie musza. Tylko nie panikuj, bo papierosy tez moga obnizac, a ja jakos w ciazy nie bylam :) Kinder*** >>> do lekarza po swietach, jesli odstawilas tabletki na dwa miesiace, to oczywiscie mozesz byc w ciazy, ale nie musisz. Stosowanie pigulek bedac w ciazy moze byc dla dziecka bardzo szkodliwe, szczegolnie jesli sa to pierwsze tygodnie, kiedy plod sie rozwija. A pigulki, to przeciez bardzo duza dawka hormonow. Mam jednak nadzieje, ze nie jestes. Nie stresuj sie na zapas. Test ciazowy mozna robic podczasbrania pigulek i nie wplynie on na wynik testu. Pozdrawiam

Gość Kinder***
Do tego bolą mnie piersi... Jeszcze 3 tabletki i koniec opakowania... Mam nadzieję ze jutro znajdę jakiegoś gina :/