Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość avvvasaka

beznadziejny przypadek

Polecane posty

Gość avvvasaka

Czy majac tylko jeden jajnik,liczne zrosty jest jakakolwiek szansa,zeby zajsc w ciaze???:( Czy laparoskopia cos pomoze?tak pragne dziecka -ale nie wychodzi...

Widziałam problem z jednym jajnikiem na jakimś programie w Telewizji, na badaniach się nie znam , czy wam się uda nie wiem, ale wiem jedno, tamtej kobiecie się udało nawet z jednym jajnikiem ale niestety poprzez pomoc lekarzy, jakoś nie wiem jak. Chyba, najłatwiej będzie jak zapytasz o to lekarza..

Gość avvvasaka
Dziekuje.Lekarz nie umial mi odpowiedziec,albo nie chcial mnie zalamac,bo powiedzial,ze mam sie starac o dziecko dalej... Jestem zalamana😭

moja droga alez oczywiscie,ze jest szansa na dzidzie z jednym jajnikiem...owulacja jest raz z jednego raz z drugiego....radzilabym sprawdzic i zrobic monitoring owulacji a dowiesz sie jak ten jajnik pracuje....jekie zrosty? chodzi o jajowody? napisz cos wiecej

Gość avvvasaka
Mam prawdopodobnie zrosty (usg tego nie wykrylo) ,jajnik jakby lekko zrosniety do macicy:O Dopiero w styczniu mam terminy do lekarza ,martwie sie.. Dziekuje za slowa otuchy:)

Gość z jednym jajnikiem
mala szansa...

Gość z jednym jajnikiem
nie pocieszajcie jej lepiej jak wiecie same,ze jest zle...nie znam osoby ktora majac zrosty zaszla ciaze!

A ja Cię pocieszę założycielko topiku, ponieważ oczywiście że masz szanse, może to nie są 100% szanse ale nadzieję powinnaś mieć. Najpierw wykonaj wszystkie badania i upewnij się czy rzeczywiście masz zrosty. Jeśli tak pewnie czeka Cię laparoskopia. Nie zawsze ten zabieg się udaje, ale w większości przypadków tak. Po laparoskopi wystarczy czekać na owulacje. Skoro to jeden jajnik prawdopodobnie będziesz miała owulacje co drugi cykl. Ignorancja Twojego lekarza mnie przeraża, takie gadanie - niech się pani stara, to można sobie w tyłek wsadzić. Tutaj potrzebny jest specjalista, który nie tylko odpowiednio nastawi Cię psychicznie ale także wytłumaczy jakie są realne szanse na ciąże. Radzę zmienić lekarza na dobrego specjaliste który zaleci też monitoring cyklu żeby dowiedzieć sie czy dochodzi do owulacji. Kobiety nawet z częściowo usuniętymi jajnikami zostają szcześliwymi mamami więc masz szansę na dziecko. Musisz być optymistką i nie możesz wątpić. Poprostu w Twoim przypadku może bbyć to trudne ,ale wątpie czy niewykonalne. zyczę powodzenia:)

Gość avvvasaka
Dziekuje!!!! Wiem,ze to tylko slowa,ale podnioslam sie jakos na duchu..

zgadzam sie w 100% z ejmi....ona juz ci wszystko tam powiedziala...na twoim miejscu rzeczywiscie poszukalabym bardziej kontaktowego gina,ktory wszystko szczegolowo ci wyjasni...dzisiejsza medycyna ma wiele rozwiazan,aby uszczesliwic pragnacych dziecka rodzicow....moja przyjaciolka jest szczesliwa mala 2letniej coreczki i tez miala jeden jajnik:))))))

Gość z jednym jajnikiem
Tak,ale jak sa zrosty male szanse ....przykre

Gość Idź do dobrego
lekarza ginekologoa-połoznika , a nie słuchaj tego co jedna pani drugiej pani powiedziała :-D

moja kolezanka ma jeden jajnik i termin na 1 marca przyszlego roku i z tego co wiem to udalo im sie bez zadnych lekow zajsc i chyba nawet za 1 razem natomiast gorzej moze byc z tymi zrostami ale poszukaj dobrego specjalisty ktory Cie dobrze poprowadzi i bedzie ok zycze powodzenia i zdrowego dzidziusia