Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość potrzebująca pomocy od ciebie

Mam pytanie dotyczące brania tabletek

Polecane posty

A wiec dostałam tabletki od gincia ale nie jako anty tylko jako leczenie no i mam pytanie wzielam dzisiaj pierwszą tabletke no a mam drugi dzien okresu , jak mam brac? 20 tabletek wziasc czy te 21 ?

jakie masz tabletki?? nie wazne kiedy okres masz wziac 21 tabletek!! i barals jak dostales okres tzn pierwszra tabletke w pierwszy dzien okresu??

wydaje mi sie ze powinnas wziac wszystkie 21, czyli normalnie... A dlaczego nie moglas wziac pierwszej tabletki w pierwszym dniu okresu?

tabletki Diane wczoraj dostałam okres a dzisiaj dopiero wziełam pierwszą tabletke bo nie wykupiłam a okres mnie znowu zaskoczył :/ czyli mimo iz wzielam 1 dzien pozniej to mam skonczyc kuracje 21 dni potem tydzien przerwy i spowrotem ?

21 bierz. tabletki należy brać 1 dnia okresu ponieważ wtedy ich antykoncepcyjne działanie jest juz od tej właśnie pierwszej pigułki, gdy weźmie sie później to trzeba sie dodatkowo zabezpieczać. Ty - jak mówisz- nie bierzesz ich w celu zabezpieczenia.

nie nie :) ja mam dopiero 16 lat wiec antykoncepcja jest mi niepotrzebna

Nie wazne kiedy zaczelas :) Wez wszystkie 21, bo przeciez u kazdej okres trwa roznie.

to nic ze zaczelas drugiego dnia!! wez normalnie 21 tabltek i 7 dni przerwy i znowu 21

no ale okres bede dostawac po 21 dniach czy jak to działa no bo skoro po 21 dniach ma byc przerwa na okres to hmmm? no chyba ze sie dolicza ten tydzien poprzedniej przerwy na okres?

OKRES DOSTANIESZ PRAWDOPODOBNIE 3GO LUB 4GO DNIA PRZERWY. ZAWSZE TAK JEST. TAK WIĘC PIERWSZY CYKL BĘDZIE KRÓDZY- BĘDZIE TRWAŁ 23 LUB 24 DNI, NATOMIAST NASTĘPNE DOKŁADNIE CO 28 DNI.