Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ja-grzesznica

grzeszę bo kocham księdza?

Polecane posty

Gość niom nie
On i tak zrezygnował...Ty byłaś tylko pretekstem dobrze, że się nie ugięłaś:)

Mój miał wątpliwości przed święceniami. Wtedy to było platoniczne. ja jak głupia utwierdzałam go w przekonaniu że dobrze robi, że to jego droga.

Gość niom nie
zadaj to pytanie jemu, jeśli nie jest zakłamany to potwierdzi...

Grzesznico!dJ SOBIE JESZCZE TROCHE CZASU I PRZEMYSL wszystko dokladnie zebys nie zmarnowala sobie zycia

Właśnie tego nie chcę. Najbardziej chciałabym o nim zapomniec ale nie potrafię. Ja już nie pamiętam jako to było kiedy zanim pojawił się w moim życiui. Nie umiem żyć bez niego, chociaż bardzo bym chciała.

Gość 24
sorrki jeszcze raz ze przeszkadza, ale tek bez zartow moglybscie mi cos wyjasnic? nie czujecie sie wykorzystywane? wkoncu oni maja i was i ten ich kosciol i nie bardzo musza sie czegokolwiek wyrzekac, a nawet nie chca. to wy zyjecie w ukryciu nie pewne jutra w strachu przed wyszydzeniem gdyby wszystko sie wydalo. nie ludzcie sie to was oskarzy kolko rozancowe nie jego

24 my o tym dobrze wiemy. Ale nad uczuciami nie da sie zapanować, można sobie co nieco przetłumaczyć rozumem, ale nie wszystko.

Gość niom nie
przepraszam bardzo, ale o ile mi wiadomo kółka różancowe nie mają w swoich wytycznych uganiania się za amatorami zakazanych owoców! ;) Raczej pomodlą się za zbłąkane owieczki :)

hej 24!cos jest w tym prawdy.ja jestem juz wolna,ukladam sobie zycie na nowo i wiem ze mozna

Gość 24
niech wiec beda podeszle wiekiem parafienki.wszystko jedno

Musze uciekac,Grzesznico trzymaj sie cieplutko!bedzie dobrze

Gość niom nie
ja jeszcze dzięki Bogu nie stareńka, beretu z modnej włóczki nie noszę a też czuję niestosowność takich zachowań :)

Gość 24
niech bedzie ze niestosowne. problem jest taki, moim zdanim, to oni cos przysiegali,nie one, ale to one beda napietnowane. dla jasnosci dyskusji,nie jestem fanka kosciola

Gość niom nie
więc czego oczekujesz wypłakując się na forum? Decyzję musisz podjąć sama a jaka ma być doskonale wiesz bez naszych podpowiedzi! Pozdrawiam!:)

Gość eh no tak to juz bywa czasami
po co im celibat :[ cholender po co ! po co po co !!!! mi sie podoba jeden :O rozmawiamy czesto , on daje mi do zrozumienia ze mnie lubi a moze robi to bo jest ksiedzem? o jej :(

a wiecie co jest takiego przyciagajacego w ksiedzach? to ,że są wrazliwi jak nikt

Gość jest tylko jeden maly
problem.... przyklad wieeeeeeelu ludzi pokazuje ze celibat mozna z radoscia przezywac a po drugie zalezy to od ctego czy uwazasz sie tylko za samice gatunku homo sapiens i dzialasz instynktami a nie myslisz :)

Gość jest tylko jeden maly
...to uczucie na to nic sie nie poradzi....takie teksty dziecka ktore nie ma swojego rozumu i bedzie krzyczalo mama ja cie tamto bo tak !!!

Gość vggggg
Wiesz co grzesznico, nad uczuciami nie można zapanować, ale niekoniecznie należy się nimi kierować. To jest duuuuża różnica. Czuć można różne rzeczy do różnych niefortunnych osób, ale na to mamy rozumum, aby mieć władzę wartościowania. To dlatego kobiety odchodzą ze związków nie rokujących przyszłości, związków złych i krzywdzących. I to dlatego też niektóre z nas na wstępie nie tknęłyby męża przyjaciółki czy księdza właśnie. Dla mnie to kwestia odróżniania dobra od zła. I nie ma wytłumaczenia: robię źle, bo inaczej nie potrafię. Potrafisz. Potrafisz bez niego zyć. Śmierć z miłości to wiesz w romansach. Nie takie tragedie ludzie przeżywają, wali im się zycie po latach i jakoś się odnajdują. Emocje to nie wszystko - człowiek składa się jeszcze z rozumu. A ty póki co krzywdzisz głównie samą siebie.

To dlaczego Bóg dopuszcza do tego,ze sie tak zakochują wszyscy? Po co ?

Gość geez
co to za pytanie to powyżej? ludzie, myślcie zanim coś napiszecie

Ja go nie kochałam od początku. To nie była jakaś tam miłość od pierwszego wejrzenia! Przyjaźniliśmy się na długo przed tym zanim stało się co się stało. A on oprócz tego że jest iksem jest facetem. Wydaje mi się że niektórzy z was myślą że oni jak już pójdą do seminarium czy przyjmą święcenia to nagle gdzieś tracą swoją \"męskość\"? To niczym nie różni się od zdrady małżeńskiej. A do tej chyba większość przywykła. Nie budzi takich kontrowersji jak to, że ksiądz może się zakochać z wzajemnością.

Gość u mnie jedno i drugie budzi
watpliwosci... zarowno zdrada jest nie w moim stylu jak i zdrada obranej drogi przez ksiedza i zlamanie przysiegi jakiejs tam tak samo... po prostu sa ludzie dla ktorych zdrada to pikus ... i tym sie roznimy ...