Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czemu czemu

moj 5ci m-czny synek zaczyna bac sie obcych-czy mu to minie i kiedy?

Polecane posty

Gość czemu czemu

Gość alineczka1234
Hej mam kuzyna w wieku podobnym tez miał taki czas nie mogła go mama zmusic by szedł na urodzinki do kogos a jak widział obcych uciekał facetów bał sie szególnie moj chłopak jest wysoki i Tomus zawsze gdy go widział sie chował....a wczoraj przyszedł na urodzinki z wojskiem a gdy go pytali po co te wojsko to mowił ze chce zastrzel;ic michałka ( w przenośni bawić sie wojskiem z moim chłopakiem) przejdzie mu nie martw sie U Tomusia ten strach teraz w wieku własnie 5 lat trwał kilka miesięcy chyba 3 ale juz ak był młodzy miał takie okresy

Gość czemu czemu
własnie-mam nadzieje ze to przejsciowe bo ktoby nie przyszedłto płacze niemowie juz o wizycie u kogos

Gość alineczka1234
ale musze Ci powiedziec że ten strach leżał troche u Tomusia po stronie mamy bo malutki chłopczyk drugi syn i jakby wiesz chciałoby sie by nigdy nie dorosnął, mama go zbyt długo trzymała za rączke i teraz ma tez tak że niby fajnie sie bawi a za chwilke leci szukać mamy nie wiem jak jest u Ciebie bo może być tez tak że np jakis wujek mu coś powiedziała i sie przestraszył... moj tata wczorja tak wypalił i Tomek fajnie sie bawił poszedł na dól do mamy (moze siku mu sie chciało) a moj tata mu powiedizał ze sobie mama poszła i że jej nie ma chłopczyk sie przestraszył i potem mamy na krok nie opuszczał i sie bawic nie chciał przepraszam za błędy ale mam nowa klawiaturę i jeszcze sie nie przyzwyczaiłam do pisania na niej :) Alina

Gość alineczka1234
Mozesz go wypytać przy zabawie kogo sie boi kogo nie lubi a kogo lubi opowiedz mu jak sie kiedyś z kims kogo lubi bawił, mój chłopak zauważył ze gdy Tomek widział jaki jest duzy to się bał dlatego zawszeklekał czy cos by być niższy i sie z nim duużo bawił a teraz ...Tomek wczoraj przyszedł ze sie z Michałem bedzie bawił a...zapomniał jak ja jego kuzynka sie nazywam hehe Napewno mu przejdzie tylko cierpliwości i nic na siłe

Gość czemu czemu
alineczka:) z tym wypytaniem moze byc problem bo on ma 5miesiecy a nie 5 latek:)

To napewno jest przejściowe.Dzieci boją się to mija,póxniej się wstydza itd. U nas było tak że synek strasznie bał się w jakimś okresie facetów był jeden wielki płacz.Nawet jak były imprezy rodzinne to męska widownia w kuchni a kobiety w pokoju z synkiem.

to oznaka dojrzalosci-zaczyna \"rozumiec\",ze jest odrebna osoba,a nie czescia Ciebie,i odczuwa strach. nigdy nie zmuszaj go w zaden sposob do kontaktow,jest na to o wiele za maly-to nie jest kwestia niesmialosci.

Gość inke21
ja mam odwrotny problem mojemu malemu leci 9 miesiac, a kazdy moglby go wziąć na rece....

Gość mama_oli
Witam serdecznie. Moja 5 miesięczna Ola boi się niektórych osób jak mnie nie ma w pobliżu. Jak jestem tylko obserwuje nową osobę. A jak jest u mnie na rękach to się śmieje do niej i zaczepia. Dzieci przechodzą poza tym różne etapy i chyba niewiele możesz na razie zrobić, bo dzidzia malutka. Pozdrawiam