Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mój problem to...

BÓL PODCZAS STOSUNKU

Polecane posty

Gość mój problem to...

Od pewnego czasu odczuwam ból podczas sexu, ale tylko w niektórych pozycjach: od tyłu i na jeźdźca jak jestem plecami do partnera. Nie mam żadnego zapalenia, jestem zdrowa. Nigdy wcześniej mnie nie bolało. Jaki może być tego powód i jak sobie z tym poradzić?

bylas u ginekologa? od dawna sypiasz z chlopakaiem? moze po prostu pewne pozycje sa dla ciebie nie wygodne... ale najprawdopodobniej mozesz miec coś w środku... wlasnie jakies zapalenia albo grzybice

Gość mój problem to...
No właśnie chodzi o to, że nie mam żadnej grzybicy ani zapalenia (jestem pod stałą kontrolą ginekologa), a te pozycje kiedyś sprawiały mi wielką przyjemność, teraz niestety tylko wielki ból. Czy powodem mogą być zaburzenia hormonalne? Ale wcześniej też je miałam.

Gość S.
u mnie tez tak bylo. pozniej okazalo sie ze mam torbiele w jajnikach. promieniowaly na caly dol brzucha. w koncu bolalo juz nie tylko przy stosunku, ale przy normalnym funkcjonowaniu. te male torbiele sa nie do wykrycia przy zwyklym badaniu. skonczylo sie laparoskopia. teraz jest ok, ale kontroluje drugi jajnik. proponuje na sprawdzenie zrobic usg jajnikow. pozdrawiam.

Gość 24
mnie tez boli kiedy robimy to na pieska, ale moj chlopak jest dosc duzy i poprostu tym to tlumacze

Gość mój problem to...
S. właśnie ja mam torbiele na janikach- mam zespół pco. Ale mam go już od dawna a wcześniej bólu nie było. Nie wiem może dlatego, że jest ich więcej?

Gość vfaaa
No to laska co się głupio pytasz. Masz odpowiedź.

Gość S.
proponuje w takim razie jak najszybciej do ginekologa. jesli torbielki sa male i zawieraja tylko cysty to zapewne da leki hormonalne. niemniej jednak w niektorych przypadkach, tak jak w moim, leki pomogly na krotki czas, a po urodzeniu dziecka torbiel osiagnela wielkosc pileczki tenisowej. to jest okropny bol. a najgorsze jesli taka torbielka peknie. wtedy nie pozostaje nic innego jak usuniecie jajnika. ja mialam szczescie, zostal tylko wyczyszczony laparoskopowo. dziewczyno nie ma na co czekac. tylko pojdz do naprawde dobrego lekarza. byle jaki bedzie Ci proponowal leki antykoncepcyjne jednofazowe: zaleczaja ale nie wyleczaja torbieli, sa nawroty. pozdrawiam i zdrowka zycze :-)

Gość S.
ach i jeszcze koniecznie usg. to stwierdzi jakiego rodzaju jest torbiel. pa

Gość mój problem to...
Ale ja nie mam jednej torbieli, tylko kilka albo nawet kilkanascie malutkich na obu jajnikach, tzw wielotorbielowatość jajników (inaczej zespół pco). Jestem oczywiście pod kontrolą świetnego lekarza, leczę się hormonalnie (nie antykoncepcją). Wczesniej też miałam te torbielki a bolu nie było :(

Gość S.
Mam wrazenie ze na forum sa sami kretyni i kretynki........