Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 m贸j problem to...

B脫L PODCZAS STOSUNKU

Polecane posty

Go艣膰 m贸j problem to...

Od pewnego czasu odczuwam b贸l podczas sexu, ale tylko w niekt贸rych pozycjach: od ty艂u i na je藕d藕ca jak jestem plecami do partnera. Nie mam 偶adnego zapalenia, jestem zdrowa. Nigdy wcze艣niej mnie nie bola艂o. Jaki mo偶e by膰 tego pow贸d i jak sobie z tym poradzi膰?

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
bylas u ginekologa? od dawna sypiasz z chlopakaiem? moze po prostu pewne pozycje sa dla ciebie nie wygodne... ale najprawdopodobniej mozesz miec co艣 w 艣rodku... wlasnie jakies zapalenia albo grzybice

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 m贸j problem to...
No w艂a艣nie chodzi o to, 偶e nie mam 偶adnej grzybicy ani zapalenia (jestem pod sta艂膮 kontrol膮 ginekologa), a te pozycje kiedy艣 sprawia艂y mi wielk膮 przyjemno艣膰, teraz niestety tylko wielki b贸l. Czy powodem mog膮 by膰 zaburzenia hormonalne? Ale wcze艣niej te偶 je mia艂am.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 S.
u mnie tez tak bylo. pozniej okazalo sie ze mam torbiele w jajnikach. promieniowaly na caly dol brzucha. w koncu bolalo juz nie tylko przy stosunku, ale przy normalnym funkcjonowaniu. te male torbiele sa nie do wykrycia przy zwyklym badaniu. skonczylo sie laparoskopia. teraz jest ok, ale kontroluje drugi jajnik. proponuje na sprawdzenie zrobic usg jajnikow. pozdrawiam.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 24
mnie tez boli kiedy robimy to na pieska, ale moj chlopak jest dosc duzy i poprostu tym to tlumacze

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 m贸j problem to...
S. w艂a艣nie ja mam torbiele na janikach- mam zesp贸艂 pco. Ale mam go ju偶 od dawna a wcze艣niej b贸lu nie by艂o. Nie wiem mo偶e dlatego, 偶e jest ich wi臋cej?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 vfaaa
No to laska co si臋 g艂upio pytasz. Masz odpowied藕.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 S.
proponuje w takim razie jak najszybciej do ginekologa. jesli torbielki sa male i zawieraja tylko cysty to zapewne da leki hormonalne. niemniej jednak w niektorych przypadkach, tak jak w moim, leki pomogly na krotki czas, a po urodzeniu dziecka torbiel osiagnela wielkosc pileczki tenisowej. to jest okropny bol. a najgorsze jesli taka torbielka peknie. wtedy nie pozostaje nic innego jak usuniecie jajnika. ja mialam szczescie, zostal tylko wyczyszczony laparoskopowo. dziewczyno nie ma na co czekac. tylko pojdz do naprawde dobrego lekarza. byle jaki bedzie Ci proponowal leki antykoncepcyjne jednofazowe: zaleczaja ale nie wyleczaja torbieli, sa nawroty. pozdrawiam i zdrowka zycze :-)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 S.
ach i jeszcze koniecznie usg. to stwierdzi jakiego rodzaju jest torbiel. pa

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 m贸j problem to...
Ale ja nie mam jednej torbieli, tylko kilka albo nawet kilkanascie malutkich na obu jajnikach, tzw wielotorbielowato艣膰 jajnik贸w (inaczej zesp贸艂 pco). Jestem oczywi艣cie pod kontrol膮 艣wietnego lekarza, lecz臋 si臋 hormonalnie (nie antykoncepcj膮). Wczesniej te偶 mia艂am te torbielki a bolu nie by艂o :(

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 S.
Mam wrazenie ze na forum sa sami kretyni i kretynki........

Udost臋pnij ten post