Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ożesz kurka

Peeling kawowy?

Polecane posty

Gość Ożesz kurka

Na co on jest? Jak go przygotować? (niestety, nie mam takich składników jak cynamon, czy olejek z oliwy itp...). Zamierzam walczyc z cellulitem na łydkach, a słyszałam coś właśnie o tym peelingu...

Gość Ożesz kurka
Chyba nikt o nim nie słyszał... załamka:(

Gość bierzesz
kawę i nacierasz ciało pod prysznicem i tyle

Gość robisz tak
zalej 2 lub 3 czubate łyżki kawy wodą potem przelej przez sitko. Kawę która została przenieś do miseczki tam dolej 2 łyżki oliwy z oliwek (jest najlepsza ale skoro piszesz że nie masz to może hmmm zwykły olej nie wiem ja używam oliwy z oliwek) potem dolej do tego żelu pod prysznic (troszkę) wymieszaj. Konstystencja śmietany ma być mniej więcej. Serio pomaga na cellulit ja mam go na udach. Stosuje peeling z kawy od ok 2 tyg co 3 dni POMAGA!

Gość bierzesz
wystarczy sama niezaparzona kawa

Gość robisz tak
wmasuj to w ciało ja np masuje uda przez ok 5 min jedno. regularny peeling kawowy pomaga

Gość robisz tak
no wystarczy ale po dodaniu oliwy z oliwe skóra jest gładsza nawilżona i ogólnie ładniejsza. Też pare razy zabrakło mi oliwy z oliwek i stosowałam samą kawę ale uważam, że efekt jest lepszy po dodaniu oliwy...

Gość Ożesz kurka
OO, dziękuję za odpowiedzi. Ćwiczenia, ten peeling, balsam wyszczuplający i mam nadzieję, że pozbędę się cellulitu na łydkach i udach (leciutki). Dziękuję.

Gość Ożesz kurka
aaaa, bym zapomniała! Kawa z fusami ma być?

Gość robisz tak
tak tak koniecznie kawa z fusami przecież to te fusy dodajesz do oliwy i żelu pod prycznic :D stosuj opłaca się! dodatko ćwiczenia i jakiś krem na cellulit iii :)

Gość Ożesz kurka
właściwie to nie wiem, czy na łydkach mam cellulit... są poprostu obwisłe, niejędrne i grube... ale miejmy nadzieję, że to pomoże!:)

mi się nie chciało codziennie parzyc tej kawy to zrobiłam tak: zaparzylam duzo kawy jakieś 10 łyżeczek strałam mydlo pt biały jeleń (nie całe tak połowe mniej wiecej) na tarce i rozpuścilam w rondelku na parze wymieszłam z fusami kawowymi i przełożyłam do miseczki wysmarowanej olejem jak zastygło to powstało duże szorstkie mydło którym się masuje podczas kąpieli...działanie takie samo jak przy pilingu z kawy (to mydło brudzi ciało tymi fusami kawowymi), albo i lepsze bo łatwiej o systemtyczność niż gdy się ma codziennie ta kawe parzyć.