Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie wierzee

KRĘCONE WŁOSY- dla kogo

Polecane posty

Gość nie wierzee

czesc, dziewczyny strasznie podobaja mi sie loczki;) jednak wiem, że nie każdej dziewczynie to pasuje;) mam zatem kila pytań;) loki pogrubiaja/wyszczuplaja twarz? odmładzaja/postarzają? jakie rysy twarzy są do loczków najlepsze? wiem, że na pewno są tu kobietki, ktore znają sie na rzeczy;) z gory dziekuje, pozdrawiam

Gość dadido
Nie nadają się na pewno do szerokiej, dużej, pełnej, okrągłej, pucułowatej twarzy. Najładniej wyglądają do drobnej twarzy i delikatnych rysów.

Gość nie wierzee
chciałabym też wiedzieć, jaka długość jest dla włosów najlepsza a czy loczki odmładzają?

Gość tusia 24
wiesz... róznie bywa pamiętacie Monikę Sewioło z Big Brothera? Potem się roztyła i zakręciła włosy. PAmiętam artykuł w gazecie "Monika sewioło znacznie przytyła, a loczki na głowie tylko to podkreślają". Pamiętam też jak moja koleżanka mówiła "Natalia Kukulska ostatnio przytyła, ale tego po niej nie widać, bo sobie zaczęła kręcić włosy". JA mam naturalnie kręcone, a gdy sobie wyprostowałam, usłyszałam od 2 osob że teraz wyglądam grubiej. Więc sama widzisz - opinie są rózne. Ja myślę że drobne loczki pogrubiają, a grube fale, łagodnie spadające na ramiona wyszczuplają. A co do odmładzania,. starzenia to nie mam pojęcia. Ale chyba jednak proste odmładzają. Stwierdzam to myśląc po aktorkach. Np. Jamie King w prostych wygląda na chudą, a gdy miałą kiedys kręcone to jej nie poznałąm, pomyslalam że jakaś starsza baba.

Gość dadido
Długość to już sprawa bardzo indywidualna. Na moje oko bardzo często loki postarzają. Też pewnie zależy jakie. Ale generalnie jak wyglądają na "zrobione" wiadomo, że odbierają raczej naturalność.

Gość tusia 24
sorry... Jamie King w prostych wyglądała na młodą - miało być. Zgodzę się z opinią wyżej - do okrągłej twarzy loczki nie pasują. Pasują długie proste lub łagodnie kręcone, żeby opadały na ramiona i zakrywały boki twarzy. A drobniutka twarz wygląda ładnie w loczkach (dziecinnie io słodko), a raczej myszowato i nieciekawie w prostych jak druty.

Gość nie wierzee
ja mam takie falowane włosy;) niedawno miałam urodziny i całą kase zainwestowałam w kosmetyki, i supersuszarke rowenty do włosów teraz myje włosy kosmetykami do włosów kręconych i susze je dyfuzorem;) zaczynają sie kręcić... jednak marzą mi sie takie sprężynki, jak ma np. moja kolezanka www.daruusia.fotka.pl (wklejam zdjecie za jej pozwoleniem:D) może dokręcić je u fryzjera?

Gość 434323
ona jest szczupła, ma pociągłą twarz to jej pasują, bo wizualnie jej tę twarz poszerzają ale jak jesteś przy sobie albo przynajmniej masz okrągłą twarz to będzie Ci niedobrze w takich

proszę nie psuj sobie włosów :) a po drugie to moim zdaniem niezbyt,... ładne nawet ( sama mam kręcone, prosze zemień sie ;// ) i jak widze jak moja sis sobie kręci jakie ona ma zepsute to włosy... zastanów się :) a jesli chodzi o pasowanie... to też myślę że przy drobnej twarzy

Gość dadido
Radziłabym pozostać przy naturalnym efekcie. "Dokręcić" czym - trwałą? Fatalny pomysł, włosy zniszczone dopóki nie odrosną.

Gość nie wierzee
ja mam drobną bucie;)- taką trójkontną;) ogólnie jestem szczuplutka, mam tylko 160 cm/45 kg;) mam gęste, grube włosy, są zdrowe i zadbane- zawsze suszyłam je suszarką, teraz poprostu robie to dyfuzorem... mam suszarke provital, susze temperatura, która nie niszczy włosów;)

Gość nie wierzee
a jak sprawić by loczki dłużej sie trzymały?

Gość krecone wloski
sa sliczne

Gość piekna ale...
a jesli mam bardzo drobną twarz, podłuzną raczej i krótkie takie troszke 5 cm za szyjke wlosy to bedzie mi dobrze????????? fajnie sie ulozą tym dyfuzorem????????????????? ile kosztuje taki dyfozor? mam wsloy podatne na krecenie, a do tej pory tylko prostowalam i sa one juz b.zniszczone

ja mam okrągłą buzię i loki. Nie pogrubia mnie to, ale to pewnie ze względu na moje rysy twarzy. Nie da się jednoznacznie określić- to już zależy od konkretnej osoby. Moja koleżanka jak robi sobie loki to buzia chowa jej się w włosach i wygląda chudo... loki odmładzają, jeśli są tak do ramion albo dłuższe. Jesli są króciutkie- postarzają.