Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość OLIGUTT OLS

DZIWNA RZECZ MIEDZY WARGAMI POMOZCIE

Polecane posty

Gość OLIGUTT OLS

SPRAWA WYGLADA TAK : OD JAKIEGOS CZASU MIEDZY WARGA SROMOWA WIEKSZA A MNIJESZA MAM JAKBY TO NAZWAC.. HMM JAKBY TAKA DLUGA SKORKE WYGLADA JAKBY 3 CIA WAGRA SROMOWA. OSTATNIO MI SIE TO WYDLUZYLO I TROCHE SIE CZUJE NIE KOMFORTOWO :( ZAPISALAM SIE JZU DOI GINA ALE TO DOP W POLWOIE STYCZNIA A TAK SIE MARTWIE MOZE KOTS COS WIE PROSZE PISZCIE !!!!

Gość Asiunia30
Niekoniecznie z opisu objawów wygląda mi to na kłykciny kończyste, czyli choróbsko spowodowane wirusem HPV. całkowitą pewność będziesz miała po wizycie u ginekologa. nie zwlekaj z tym, bo to cholerstwo jest bardzo zakaźne (dla twojego partnera seksualnego).

Gość nirta
jak jest taki długi termin to jedz do pierwszego szpitala ginekolo -poloz i tan\m powiedz ze cie to boli przyjma od razu i nie bedziesz tyle czekac

Gość Asiunia30
HPV najczęściej przenosi się drogą stosunków seksualnych, dlatego zakażenie brodawczakiem jest uznawane za chorobę weneryczną. co gorsza, bardzo łatwo jest się tym zarazić, dużo trudniej złapać takiego HIVa, o którym wszyscy trąbią. według statystyk nawet 50% populacji przejściowo zakaża się HPV, tylko że u większości choroba się nie ujawnia. teraz uwaga- dziewczyny- HPV jest jest jednym z czynników powstawania raka szyjki macicy! wirus ma wiele odmian, na szczęście tylko niektóre mają działanie onkogenne. inne (jak te odpowiedzialne za kłykciny, czy banalne brodawki skórne) na szczęście nie. kłykciny nie stanowią zatem poważnego zagrożenia dla zdrowia, ale są dość trudne w leczeniu, często zdarzają się nawroty. no i nieleczone mogą się dalej rozsiewać i rosnąć. dlatego radzę Ci jak najszybciej wybrać się do gina.

Gość OLIGUTT OLS
dziekuje Ci za potraktowanie mnie serio :* przerazilam sie gdy przeczytalam o tym :( do gina mam ustalona wizyte na 9 stycznia i szybciej sie nie moge wybrac a teraz do konca roku sa juz zajete miejsca (ide do najlepszego gina w miescie i to dlatego > chcialabym sie dowiedziec jeszcze jedno : uprawiam z chlopakiem sex oralny czy ma to jakies znaczenie ?? czytalam o takiej brodawce krtani .. czy mnie i mojemu partnerowi to grozi ??? :((

Gość OLIGUTT OLS
w moim przypadku nie jest to choroba przeniesiona droga plciowa gdyz mam to od kad pamietam :(((((((( a to moj pierwszy partner sexualny a sex z nim uprawiam dopiero od 4 miesiecy

Gość OLIGUTT OLS
Asiunia30 pliss napisz jesli znasz odp na moje pytania bardzo mi pomagasz z gory dziekuje buziole :*:*:*:* na prawde nikt nie wie ?? nikt tego nie ma ?? jestem z tym sama :(((((

nie to niema znaczenia jaki seks uprawiasz zarazi się można tylko przez stosunek, albo podczas porodu odziedziczyc po matce choroba może miec okres utajenia nawet kilka lat takie same narośle powinnaś miec pod językiem ale głowa do góry sam mam to cholerstwo i z tego co dopytywałem lekarza około 50% populacji to posiada tylko niewiw i nieleczy.tak więc niebagatelizuj sprawy i do ginekologa .pozdro. apropo. niema na to złotego lekarstwa ale czasem bywa tak że usunięcie kłykcin powoduje ustąpienie choroby.sprawdzi to można dopiero po zakończeniu leczenia czy DNA uległo zmianie. a co do krtani to owszem jak najbardziej możliwe, zwiękrzasz ryzyko jeśli palisz i często chorujesz na krtań. tu moja wiedza się kończy

ja tez mam cos takiego i u lekarza bylam juz parenascie razy i nic mi na ten temat nie mowil. a przeciez zwrocilby mi na to uwage. Mam to odkad pamietam i nie wydluza mi sie to.