Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niemam pomysłu

suchy chleb

Polecane posty

Gość niemam pomysłu

czy moze macie jakiś pomysł jak wykożystac dużą ilość suchego chleba ????????????? bo mi strasznie dużo po świętach zostało, a przeciez nie wyzuce:(

Gość bułke tartą jak sama nazwa
wskazuje trzemy z suchych bułek, a z suchego chleba polecam wodzionkę albo kury :)

Nie masz jakiegoś konia w pobliżu? Koniarze przyjmą dla swych nieparzystokopytnych pupilków każdą ilość- byleby był dobrze ususzony i bez śladów pleśni.

Gość koń to nieparzystnokopytny
jest?

W rzeczy samej :) W odróżnieniu od krów, kóz, owiec, wszystkich jeleniowatych, które to stworzenia parzystokopytne są (racice mają a nie kopyta ).

Gość koń to nieparzystnokopytny
człowiek uczy się całe życie :)

a ja polecam \'pijanych rycerzy\' suche małe kromki chleba (nie spleśniałe oczywiście) namoczyc w słodkim czerwonym winie (sporo, żeby zmiękły, ale znów się nie rozpadły), jajo bułka i usmażyc na tłuszczu. Można jeśc na ciepło lub zimno, posypane cukrem pudrem i cynamonem. Pychota, tylko trochę, no, nie dla dzieci;) :D Tylko też ile tego można zjeśc...

Gość ja mam super sposób
dziewczyny suchy chleb namaczamy w roztrzepanym jajku :) i smazymy na patelni na maselku z jednej i drugiej strony podajemy z ketchupem mniam takie chrupiace :)

:)) co prawda trawka jeszcze zielona , ale kacorki zawsze rade z okruszków chlebka :)) Opodal mego domciu plynie rzeka zatem problem suchego chleba mam rozwiązany :) :)) w roztrzepanym jajku dobra jest paryska , ale prawda i chlebek sie do tego nadaje . Moje dzieci bardzo lubią ten wynalazek :)) do jajeczka dodaję pokrojoną w wiorki szynkę , albo starty ser::0

Gość momi
poszukaj "zapiekanka bieda" tam jest kilka przepisów

Gość momi
Grecka pasta czosnkowa czyli skordalia 3 kromki suchego chleba, 3 łyżki soku z cytryny, 5 łyżek oliwy, 3 ząbki czosnku, 2 łyżki posiekanych orzechów, ziaren itp. chleb namoczyć w wodzie, odcisnąć, zmiksować, dodać pozostałe składniki, doprawić do smaku solą, pieprzem, wymieszać itp. i na świeży chlebek ;)

Gość baska100
jesli chleb da sie kroic to w kosteczke podsmazyc na tluszczu na grzanki czesto mieszac zeby sie nie spalil -doskonale do zupy cebulowej,grochowej,selerowej-przetarteja mozna te same grzanki wymieszac z ugotowanym jajkiem,ser białyi mieso z pieczeni\to wszystko w kostke\kminek,sól i kwaśna śmietana wymiesza i zaraz jeś,moze byc chleb graham.z rosyjskiej gazety ale smaczne

Gość baska100
mozna czerstwe kromki namoczyc w mleku ulożyc w naczyniu do zapiekanek\wysmarowac tluszczem\kromka obok kromki zalac rozkłuconymi\roztrzepanymi jajkami ze śmietana na góre jakaswedlina ,szynka\resztki\posypac serem żółtym zapiec,szybkie i dobre i syte