Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Nieskuteczność diety

Niekuteczność diety

Polecane posty

Gość Nieskuteczność diety

Zdaniem wielu specjalistów, żeby schudnąć trzeba jeść mniej. Początek odchudzania zwykle to potwierdza. Jednak z czasem organizm przyzwyczaja się do mniejszych ilości pożywienia. Wiele osób doświadczyło, że wystarczy dwa, trzy tygodnie diety niskokalorycznej, żeby tyć w wyniku zwiększenia spożycia o choćby kilkadziesiąt kilokalorii dziennie. Czy wobec tych oczywistych faktów, które są powszechnie znane, stosowanie diety redukcyjnej ma sens ?.

Gość oj oj oj
a jak nie dieta, to co?

Gość odkąd dałam se spokój
z odchudzającymi dietami i jem normalnie, moja waga stoi w miejscu.

Gość kiszka blada
zatrzymała sie na etapie 90 kg ?:D:P

Gość odkąd dałam se spokój
nie trafiłaś 120kg

Gość dsfre
jeść mniej??? a może chodziło ci o jedzenie mniejszej ilości kalorii???

Gość dsfre
ble ble oczywiście ze stosowanie diety ubogoenergetycznej ma sens!!!

Gość Axaa
Diety bardzo niskokaloryczne na pewno tak podziałają, dlatego dieta 1500 kcal ma wg mnie większy sens niż 1000 kcal, która może jest odpowiednia dla osób z dużymi problemami zdrowotnymi spowodowanymi otyłością, które muszą szybko schudnąć, a nie zaszkodzić przy tym sobie.

Gość Revolka
dsfre, ble, ble ,ble jaki sens ?

sens ma dieta przy której ogranicza się kalorie, ale nie wartości odżywcze. wtedy nie obniża się metabolizmu (wręcz przeciwnie) i chudnie się tak jak powinno.

Gość alberka
czytałam na antydieta.pl, że 95 % osób stosujących diety po pięciu latach tyje.

Gość kto kto
Kto wie, dlaczego po diecie tyją?

tyją, bo nie nauczyli sie zasad racjonalnego żywienia... \"niewpoili\" do swojego stylu życia i jadłospisu pewnych nawyków żywieniowych... aby schudnąć wiele osób katuje sie, głodzi...gdy osiągną wymarzoną wagę często są tak wygłodzeni, ze mają wiecznie ochote na coś zakazanego z jadłospisu i zaczynają jeść...początkowo naruszenie diety nie daje złych efektów ale po czasie ludzie wracają do dawnej wagi

Gość Ciekwska
A co to są zasady racjonalnego odżywiania ?/

często tyje się po diecie, która była niewłaściwa. jesli przy ochudzaniu straci się mięsnie to obniża się metaboizm (bo to one są odpowiedzialne za spalanie kalorii). nizszy metabolizm to mniej spalanych kalorii, to szybszeprzybieranie kilogramow.

-tyje sie dlatego ze zamiast cwiczyc je sie drastycznie malo. a tluszcz to tluszcz, musi byc spalony poprzez cwiczenia. -bez szkody dla zdrowia mozn obnizyc ilosc kalorii tylko o 500, max 700 jesli ktos je naprawde bardzo duzo. -na kiligram masy ciala potrzebujem minimum 24 kcal, latwo wiec obliczyc ze wazac 60 kilo jest to 1440 kcal do tego dodatkowe 300-1000 w zaleznosci od wykonywanej pracy. osoba wazaca 100 kilo potrzebuje ponad 2700 kcal i obnizenie tego jednego dnia do 700 oczywiscie da ektremalnie szybki efekt alepotem straci w wiekszosci miesnie a nie tluszcz. -aby ulozyc sobie dobra diete nalezy policzyc dokladnie ile jemy codziennie, newet tego jednego orzeszka podciagnietego hostessie w supermarkecie i odjac od tego 500. tyle trzeba jesc zeby schudnac. do tego cwiczyc i oto caly sekret.

Gość lady może powiesz
lady przyznaje że lubie "cię czytać" na różnych topicach...mogłabyś napisać jakieś rady dla nas dziewczyn które chcą zdrowo schudnąć? Mam 166 cm i po świętach waże 54kg:(,przytyłam 3!.Stosuje teraz 1000kcl i ćwicze w domu wieczorami.

Gość uppppppppppppppppppppppppp

1000 nie jest za dobra ale masz tylko 3 kilo do schudniecia wiec po prostu cwicz i stosuj diete a potem zwyczajnie zwieksz do 1700 chociaz. zeby ci organizm nie padl. jak bedziesz jesc wiecej to nawet wypady na pizze nie zaszkodza figurze. a z tym zwiekszaniem to powoli, o jakies 150 kcal na dwa tygodnie.

Gość lady może powiesz
czyli dieta 1000 nie jest dobra? mam siedzący tryb pracy i właściwie nie wiem ile powinnam ograniczyć żeby schudnąć?

dieta 1000 kcalorii jest drastyczna ale oglnie malo wazysz wiec ci nie zaszkodzi za bardzo. lepsze dla ciebie bedzie zwiekszenie ilosci cwiczen.

Gość lady może powiesz
45min na rowerku stacjonarnym co drugi dzień wystarczy? długo pracuje i jak wracam to już mam tylko wizję wyrka:)

Gość lady jesteś jeszcze
lady?

Gość ad_21
ja cwicze 700 cwiczen dziennie, w tym co najmniej 200 brzuszkow, nie za duzo?

Gość ad_21
wazne jest zeby robic przerwy jedniodniowe na regeneracje miesni? ma to jakies znaczenie?

Gość lady dzięki za porady

Gość minia....1977
Za dużo ad!! Przede wszystkim liczy się zdrowy rozsądek! :/ a mięśnie... potrzebują dużo czasu na odpoczynek i ponowne uzbieranie sił... Brzucha- 24 godziny, ramion-48, a inne i więcej.....

Gość niech ktoś powie
niech ktoś powie w takim razie jak często powinno się jeździć na rowerku stacjonarnym albo na steperze? nie co dziennie?