Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość AgataSmarkata21

już siły nie mam! pomóżcie.. TRĄDZIK

Polecane posty

Gość AgataSmarkata21

buzi brzydkiej nie mam, oczy błyszczące, zgrabny nosek ale ten trądzik.. od kilku miesięcy regularnie obsiewa mi policzki :( broda, czoło, nos- czyste, ale na policzkach koszmar.. w pracy każdego dnia obcuję z ludźmi, przeszkadza mi to, że spoglądają z niesmakiem.. jakbym niedomyta była, a przecież poświęcam na pielęgnację twarzy tyle czasu.. próbowałam wszelkich dostępnych bez recepty ''smarowideł'', piję Bratka, staram się unikać czekolady, alkoholu, zdrowo odżywiać ale nie ma rezultatu :( Może jest tutaj jakaś dziewczyna z Łodzi lub okolic (Zgierz) i poleci mi sprawdzonego, dobrego dermatologa? boję się iść ''w ciemno'' po przebojach u kosmetyczki, która miała mi pomóc.. proszę o radę, M.

Gość AgataSmarkata21
proszę.. :(

Gość miś koalla
wiesz nie spotkałam się z cudownym lekiem na trądzik. Jedyne co Ci moge poradzić, to wejdz na założony niedwano n a ten temat topik, poszukaj tez w wyszukiwarce, bo jest tu ich mnóstwo. nie ma sensu tworzenia kolejnego topiku.

Gość AgataSmarkata21
dzięki za odzew :) zaglądałam, czytałam.. ale mi konkretnie chodzi o dobrego, poleconego specjalistę z Łodzi, a tu głównie Śląsk.. ponawiam prośbę

Gość buniaaa
napisz jaką masz cere to spróbuje ci cos doradzic

Gość AgataSmarkata21
buniaaa dziękuję Ci serdecznie za dobre chęci ale obawiam się, że sama nie będę potrafiła się wyleczyć :( a z cerą nie miałam żadnych problemów wcześniej, troszkę sucha była.. aktulanie łojotok taki, że po godzinie make-up spływa, wiem że źle kiedy jeszcze nakładam fluid ale wstyd mi wyjść na ulicę :( a co dopiero z ludźmi rozmawiać :(

Gość Andżeliśka
Mi wyskoczyl jeden po solarce.Teraz mam juz dwa na brodzie : ( Tez cierpie..

Andżeliśka Kobieto! :) oddaj mi swoje dwa! jeszcze Ci dopłacę, tylko zabierz ode mnie to dziadoswto.. jak ja bym chciała mieć dwa pryszcze na brodzie... ;)

Gość Andżeliśka
http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=1366271 Nie dziekuje :D Ale powaznie , bylam w solarium na 5 min i mnie buzia piecze ..normalnie szok.Przypieklo! Poszlam bez tapety oczywiscie ciemna masa nie jestem.Zrobilam przed wyjsciem maseczke z miodu zeby odzywic skore i bach..i teraz buzia ciemna a reszta zólta bedzie. Co do syfkow to ja nie chce i tez mam dosc.Stara jestem 22 lata mam zmagam sie dlugo .Teraz jest dobrze ale przed Sylwkiem by moglo byc lepieeeejj:( :( :( Zwlaszcza ze ja w mocno wycietej sukience ide.. Wcinam otreby jablkowe z jogurtem wlasnie i zastanawiam sie co by na to cholerstwo polozyc ..

Gość Andżeliśka
Agata : z tym niesmakiem i spogladaniem to nie przesadzaj bo to TY tak myslisz , a oni moga zupelnie cos innego np "ladna dziewczyna a takie cos na buzi szkoda mi jej " - tak jak to bylo w moim przypadku i wiem bo przyparlam raz do muru smutnie patrzacego w moja strone chloptasia. Nie mialam takich problemow z jednego powodu.. w podstawowce , w klasie sasiedniej byla sliczna SLICZNA dziewczyna .Z tradzikiem. Tradzik byl na calej twarzy , nie bylo miejsca gdzie by nie bylo syfka a ona byla taka..Wogole sie nie przejmowala!!!Zawsze usmiechnieta zawsze przyjazna i nigdy NIGDY nie myslalam o niej w "taki" sposob.Chcialam z nia przebywac i szukalam z nia kontaktu.Bardzo sie zaprzyjaznilysmy,potem zmienila szkole (miala same 6 - stwierdzila ze poziom podstawowki jest niski :D :D :D :D ) i kilka lat pozniej spotkalam ja w autobusie.Byla cudownie piekna a buzia jak pupcia niemowlaka:D Jak o niej mysle to mi sie milo robi. Pomysl o tym ze ludzie beda pamietac Twoje emocje,usmiech lub jego brak ,i ogolnie mowiac kontakty a nie syfki. A czym to "wywabic" to juz zupelnie inna sprawa ;d Zacznij od psychiki.

Gość ciepły klimat
Co zrobić, zeby zredukowac wydzielanie sie sebum. Nie mam tu na myśliu kremów matujących, bo myślę, ze przez to , to mi to świństwo wyskakuje. Sa na to jakies metody?

Andżeliśka nawet nie wiesz jak mi humor poprawiłaś :) wiem, że od pół roku poziom mojej samooceny radykalnie spadł, po prostu chowam buzię jak z kimś rozmawiam, nie spoglądam w oczy i z tym mi bardzo ciężko, bo zawsze byłam otwarta.. jestem świadoma tego, że połowa sukcesu to odzyskać dobre zdanie o sobie i spodobać się sobie raz jeszcze.. na szczęście ktoś mnie wspiera, czyta co tutaj naskrobałam, rozumie.. i teraz BARDZO mojemu Ktosiowi dziękuję :) ;* dzięki wielkie za wsparcie :)

Gość mono 56
davercin

Gość Agato...
... to co napisałś teraz, to jakbym czytała swoje słowa:)

będę paskudna i pewnie za chwilę rzucicie się na mnie z zębiskami ale napiszę, co czuję- lżej mi się zrobiło, bo widzę że nie jestem sama z takim problemem..

Gość buniaaa
antybakteryjny krem pichtowy! cena ok 8 zł dostepny we wszystkich sklepach zielarskich;] bardzo skuteczny:) pisze na nim z tyłu głeboko oczyszcza skórę usuwa zanieczyszczenia nadmiar serum i obumarłych komórek naskórka odblokowuje pory pozostawia gładką swierzą i dobrze nawilżona skórę szybko wyglładza znikanie grudek i krostek afekt zdrowa i gładka cera :) wywiązuje się ze wszystkiego:) i bardzo ładnie pachnie jest jescze taki sam tonik tez polecam:):)

Gość ciepły klimat
Buniu, tego antybakteryjnego kremu pichtowego, nigdzie nie ma. Nawet w hurtowniach. Swojądrogą uzywałam, go przez 2 miesiące i zadnej poprawy, wrecz mam teraz wysyp pryszczy, co niekoniecznie wiązałabym z tym kremem. Ale napewno nie pomogł mi. Płakac się chce, tak to juz jest z tymi cudownymi specyfikami, jednemu pomogą, drugiemu zaszkodzą.

Gość buniaaa
własnie słyszłam ze ponoc trudno go dostac i byłam zdziwiona bo ja mieszkam w bardzo małym miasteczku zaledwie ok 20 tys ludzi i dostałam go bez problemu widocznie mam dobry sklep zielarski:P wiem ze nie wszytsko kazdemu pomaga jesli nie ten krem to proponuje borasol pomóg juz wielu moim kolezankom sama im porawdziałam znam sie troche bo mój brat miał trądzik i akurat borasol mu pomógł dostepny w KAZDEJ aptece za ok 2 zł

Gość ciepły klimat
Ale podobno, firma wycofała go z oferty, nie ma go juz u nich na stronie, ja dostałam przez internet, ale nie lubie w ten sposob kopowac , bo to dodatkowe koszty, szczegolnie przy tych tańszych rzxeczach to bezsensu.

Gość buniaa
niemozliwe kupywałam go sotatnio w aptece nawet staniał ;) a wiesz czemu go niby wycofali?

Gość Lek med
CLINDACNE żel-ale na receptę.Idź do lekarza powiedz ze dematolog ci wypisał tylko ze się skończył.Niec ci da receptę .Clindacne to rewelaja.

dzisiejszy dzień to totalna katastrofa pod względem wyglądu mojej buźki :( powracam do pytania czy znacie dobrego dermatologa w Łodzi/okolicach?