Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wanieszeek

Piecze mnie koło warg sromowych...POMOCY

Polecane posty

Gość wanieszeek

Hej, jak już napisałam piecze mnie miejsce intymne....koło tych warg i chyba one też :( Co to znaczy? Znacie jakiś płyn go higieny czy coś zeby przestało mnie piec...bbo do ginekologa strasznie boję się isc :(

Gość natasza46
Lactacyd ale płyn nie emulsja

Gość wanieszeek
a ten lactacyd to w aptece i po ile zl? I skąd wiesz ze on bedzie odpowiedni? Czy miał ktoś podobny problem?

jeżeli do tego występuje duża ilość śluzu to zapewne grzybica lekarz najlepiej coś przepisze, sama możesz kupić sobie globulki propolisowe i koniecznie jedz żurawinę

clotrimazolum za grosze w aptece bez recepty,daje ulge przynajmniej do czasu wizyty u lekarza,musisz pojsc kobieto i nie ma ze sie boisz! wrrr...

Gość wanieszeek
To może jeszcze coś napiszę o tym....bo teraz jak mi doradziłyście płyn jakąś emulsję to nie wiem co wybrać...najchętniej wzięłabym wszystko ale to też nie będzie dobrze. Więc dzisiaj zauwżyłam koło tych warg sromowych takie jakby hmmm...pryszczyki...jakby mnie coś ugryzło...tak to wygląda...Żadnej wydzieliny nie mam naszczęście...nie wiem co to moze być...Proszę was...piszcie jeszcze

Gość daacasa
Jeju wiesz,że mam to samo! Od pary tygodni chyba...tzn miałam to pare tygodni temu,a kilka dni temu wróciło :( Strasznie mnie to swędziało i piekło. I też miałam takie wypryski. Nie poszłam do lekarza... Nie wiem od czego mi się to zrobiło,ani czemu wróciło. w kazdym razie dbam bardziej o higienę, stosuję taki najzwyklejszy płyn do higieny intymnej i teraz póki co mi to przeszło. a gdy piekło czy swędziało to smarowałam kremem NIVEA! niesamowita ulga tylko też na początku piecze,wargi sromowe i okolice stawały się takie krwisto czerwone i strasznie ciepłe :(

Gość daacasa
a co do wydzieliny to za pierwszym razem miałam jej dosyć dużo... śmierdziała ;/ ale za drugim razem już nic nie było

Gość fua
Jezeli zauważyłaś pryszczyki, to może to być opryszczka warg sromowych. Na pieczenia dobra jest maść Clotrimazolum (ok. 3 zł) bez recepty, bez recepty również dostaniesz globulki dopochwowe propolisowe i TANTUM ROSA do irygacji i przemywania - jedna saszetka ok. 3 zł. Sama często mam infekcje i dlatego się orientuję. To jest pomoc doraźna zanim skontaktujesz się z ginekologiem. Nie lekceważ tych objawów, bo może to się skończyć źle dla ciebie . Nie chcę cię straszyć, ale bać powinnaś się raczej skutków niechodzenia do ginekologa niż wizyty u niego. To naprawdę nic strasznego, sama chodzę kilka razy w roku, to wiem. Koniecznie umów się na wizytę.

Gość fua
Dziewczyny, nie wiem czy macie partnerów seksualnych, zakładam ,że tak , to możecie ich zarazić, możecie nabawić się zapalenia jajników, macicy, a to jest bardzo groźne, bo może spowodować niepłodność (zrosty), więc myślę , że jesteście rozsądne i pójdziecie do ginekologa. To nie straszenie, to fakty. Daacasa - jezeli ci przeszło, to nie znaczy, że jesteś do końca zdrowa. Same wybierzcie co wolicie, ryzykować utratę płodności czy wizytę u ginekologa?

Gość wanieszeek
No ale jeżeli po stosowaniu odpowiednich płynów (bo takie zamierzam dziś kupić w aptece) będzie już dobrze i znikną mi wszystkie wypryski to po co mam iść do ginekologa. Ja nie mam tego zbyt dlugo bo niecałe 2 dni. Wczoraj zobaczyłam. I dopiero wczoraj mi się to pojawiło. Dzisiaj zastosuję te emulsję, a jeżeli nic nie pomoże to oczywiście przezwycięze swój strach i udam się do ginekologa.

Gość elektraaa
mi ostatnio na pieczenie polecił lekarz cicatridina w kremie. smarowałam kilka dni i juz po pierwszym mniej piekło. możesz spróbować. jeżeli nie przejdzie to idz do lekarza, bo to może grzybica lub inne swinstwo

Gość fua
nawet, gdy emulsje, kremy itp. przyniosą ulgę, to nie masz 100% pewności, że jesteś zupełnie wyleczona, nawet gdy dolegliwości miną. Może będziesz musiała brać odpowiedni antybiotyk. Lekarz zrobiłby ci wymaz , sprawdził cytologię i przepisał odpowiednie leki.

Gość wanieszeek
A po ile jest ta cicatridina w kremie? I jak rozumiem jest bez recepty, tak?

Gość elektraaa
laski "boja" sie chodzic do ginekologo bo to KOSZTUJE. a na NFZ to trzeba czekac bog wie ile.

Gość elektraaa
ja placilam jakos 29. a jak nie beda mieli to zamów, teraz niestety apteki nie maja wszystkiego....

Gość daacasa
lepiej iść do lekarza... mi wróciło... a wiesz czemu pojawiło się za drugim razem? Byłam z koleżanką na imprezie, wróciłam w środku nocy,padnięta,bo szłam duży kawał drogi na nogach,rzuciłam się na łóżko i poszłam od razu spać... nie przebrałam majtek,które ubralam po kąpieli popołudniu gdy stroiłam się na imprezę... dopiero jak wstałam następnego dnia po imprezie w południe to poszłam się wykąpać i przebrać... i to swędzenie,pieczenie i wypryski wróciły na nowo :( teraz muszę bez względu na wszystko zawsze dbać o higienę

Gość wanieszeek
Do elektra...Też miałaś takie coś jak ja? Też Cię piekło? Wypryski czy tylko piekło? I po tym kremi wszystko przeszlo i juz jest wszystko ok?

Gość fua
daacasa - to nie dlatego, że nie zmieniłaś majtek objawy wróciły na nowo, tylko dlatego że nie wyleczyłaś tego za pierwszym razem, a teraz wróciło być może ze zdwojona siłą. Nie wymyślajcie tyle, tylko idźcie do lekarza. Chyba chcecie mieć w przyszłości dzieci?

Gość wanieszeek
Moj Ty Boze...Przestańcie nas straszyć...Ja mam to dopiero dwa dni!!! DWA!!! Zastosuje odpowiednie kremy a jak nie minie to jest oczywiste ze udam sie do ginekologa. Glupia nie jestem. Ja bym miala tak jak daacasa to juz dawno bylabym u ginekologa. Sprobować mozna napoczątku z tymi kremami

Gość elektraaa
ja miałam pieczenie, swędzenie, takie nieprzyjemne uczucie. i przeszło. trzymam ten krem w szufladzie, jak tylko cos mnie zaswędzi to od razu po umyciu się smaruję. i jest ok.

a mnie jak zaczelo piec poszlam do gina, mialam grzybice a w tym wypadku zadne kremy, plyny nie pomoga, grzybica to okrutna podstepna choroba nektore kobety lecza sie latami, a to dlatego, ze albo baly sie isc albo lekarz zle zdiagnozowal, zawsze trzeba robic badania aby dobrac odpowiednie leki, a i starac sie wstyd schowac do kieszeni, bo poznej meczycie sie, nie warto... NIE PATRZ NA WSTYD, BO TAKIE SAMO LECZENIE NIC CI NIE POMOZE, A CHOROBA MOZE PRZEJSC W STAN UTAJONY I POZNIEJ ODEZWIE SIE Z WIEKSZA SILA...

ja mam zawsze grzybixe po antybiotyku, nie wazne czy biore go 2-3 miesiace wczesniej i pozniej grzybek sie pojawia a razem z antybiotykiem lykam leki oslonowe i przeciwgrzybicze, zawsze wraca, wystarczy tylko wtedy aby bolalo mnie gardlo i drozdzyca gotowa... wazne jest aby po kuracji przyjmowac jakies probiotyki, z paleczkami kwasu mlekowego, lactovaginal na odbudowanie flory bakteryjnej, lacibios femina, do lykania... teraz zaniedbasz i bedziesz probowala sie sama leczyc na wlasna reke poznej bedziesz tego zalowac, zobaczysz...

Gość daacasa
chodziło mi własnie o to,że za pierwszym razem nie wyleczyłam tego do końca i teraz byle co i to będzie wracało, tak jak własnie z tymi majtkami. Idę do lekarza. papa

oj wanieszek może i głupia to ty nie jesteś ale za mądra to też nie... nikt cie nie straszy tylko pisze prawdę. skoro tak uważasz to poco w ogóle zadajesz pytanie. powinnaś zastosować doraźnie jakieś maści a do lekarza udać się najszybciej jak się da! a w igóle to jak można się bać pójść do gina... :-(

Gość ankaa0101
mnie też swędzi koło warg sromowych, ale póki co narazie zastosuje ten CLOTRIMAZOLUM, bo do gina na zapisy dopiero w kwietniu, a prywatnie 80 zł ;/

Gość fgdkiwnhdwqdf
LACIBIOS FEMINE I CLOTRIMAZOLUM MASC BEZ RECEPTY W APTECE POMOZE NA 100%

Gość lady bronka
lepiej działają probiotyki dopochwowe, bo szybciej kolonizują pochwę. dopochwowy jest lactovaginal, bardzo skuteczny.