Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jajajajajaja

Do kobiet!-kremy do depilacji tych miejsc!!!!

Polecane posty

Gość jajajajajaja

Hej Mam takie pytanko, ktore mysle ze mozna podciagnac pod ta kategorie. Chodzi mi o to jakich kremow czy czego uzywacie do depilacji \"tych\" miejsc moje drogie kobietki. Jakie sposoby sa najlepsze by byla super gladka... Moze jakas pianka i maszynka, czy moze krem do depilacji?!?!!? No poradzcie cos zeby wszystko bylo gladkie itp. I cos co hmm pozwoli jak najdluzej utrzymac gładkośc

Gość żeby była super
gładka to tylko wosk u kosmetyczki albo depilator ja wolę depilator - krem Emla i do dzieła, spokój na dwa - trzy tygodnie znieczulasz Emlą więc nie boli

Gość TYCH MIEJSC
To jest właśnie Polska... Wzgórek łonowy, srom/wargi sromowe, krocze - naucz się TYCH terminów

Gość strzyga__
Maszynka raczej nie... problemy moga po niej być. Jakiś krem do depilacji veet, czy jakiś inny.

Gość Krateczka
Dziewczyny, najlepsze do skutecznego usuwania włosów łonowych są różnego rodzaju kremy lub emulsje (np NAIR, Veet itd). Działają szybko i skutecznie. Koniecznie zrobić wcześniej test na uczulenie czy podrażnienie wg opisu. Znakomite są też do usuwania tzw wąsikow u szatynek. Po nich nic nie boli i włosy nie odrastają zbyt szybko. Naprawdę polecam, stosuję już jakiś czas i jestem zadowolona, mj chłopak także.

Gość piksa_______________
no a depilatorem to nie za ostro? znacyz to miejsce u kobiet nie ejst za delikatne na elektryczny depilator? myslicie ze kremy.. ? a wargi sromowe? ( te po bokach lechtaczki) czym golicie?

Gość pola83
Brzytwą :O:O:O

Gość hmm a co to emla
??musze poczytac w necie. tez depilowalam przez cale lato okolice bikini depilatorem a za tydzien znowu zaczne (moj facet wraca;) ).przestalam przez ten czas bo to strasznie bolalo.a ta emla jest naprawde skuteczna? i jak to na 3 tyg mi wlasciwie wloski po depilacji w okolicach bikini rosna juz w ciagu tygodnia ze zeby skora byla naprawde gladka to najlepiej musialabym ja depilowac dwa tazy w tygodniu

Gość hmm a co to emla
a co do innych specyfikow jakie uzywalam to veet.sa naprawde fajne. zmiekczaja wloski i potem tylko "maszynka do golenia"nalezy je zebrac

Gość pyszalkaaaaaaaaaaaaa
ej ale to taki depilator elektryczny...silk-epil ? ja mam.ale pisze ze to do nog..:( i co?

no a wargi sromowe czym golicie? maszynka do golenia, zwyczjna? krem veet znaczy pianka/ żel do golenia..czy krem ktory nakladasz..i splukujesz..i niby usuwa to wloski (choc to nie skuteczne)

Gość hmm a co to emla
ja z veet mialam taki krem z drugim kremem ktorym sie smarowalo skore po depilacji. kosztowalo to okolo 25zl (z rok temu).jedna tubka wyzsza druga nizsza (niebieska-po depilacji). sama niewiezylam ze takie do zmiekczania wlosow moga dzialac. ale naprawde dziala.nakladasz na skore kilka minut potem zbierasz wloski taka plastikowa "maszynka do golenia"

Gość hmm a co to emla
ale ciekawa jestem tej emly czy kolezanka moze napisac jak tego uzywa?wyczytalam w necie ze to sie uzywa do szczepienia dzieci zeby go niebolalo. smaruje z godzine przed zabiegiem. jak ty to robisz jesli jeszcze tu zagladasz?

no a wargi srowmowe? wokolo łechtaczki czym golicie? mozna maszynka?

Gość tapetino
DZiewczyny mam takie pytanie , Ja depiluje sie maszynka, a jesli to zrobie kremem z weet , to na ile dni mam spokoj , bo maszynka to trzeba co dwa dni

Gość dfhdgn
a po veecie ile czasu macie spokoj?

Gość ja po veecie mam szczecinkę
już następnego dnia, jak się przejedzie w przeciwną stronę niz rośnie włso ręką. Ale to dlatego, ze on rozpuszcza włosy na powierzchni, nawet tego samego dnia może już kuć;) Ale mojemu chłopakowi ani mi to nie przeszkadza. Teraz juz minęły 3 dni i mam taką krótką, blond szczecinę na mniej niż 1 mm. Nie mogę używac wosku, bo wrastają mi włpsy po nim, nawet po maszynce mi wrastają:o Nie wspomnę juz o depilatoze, bo po nim pewnie byłabym cała w bliznach. WIęc używam krem. I jak depiluję się cała (chociaż nie znoszę tego, wolę zawsze mieć chociaż paseczek futerka), to często najbardziej wystające miejsce- wzgórek łonowwy, tam, gdzie jest spojenie łonowe, na dole, obciera się o majtki czy o spodnie, o ubramie generalnie i robi mi sie taka spuchnięta, zaczerwieniona skóra, stan zapalny:o I wtedy musze smarować się antybiotykiem i po nocy przechodzi:) A jak zostawię trochę włosków, to się nic nie obciera i też lepiej wygląda;)

Gość sepchora
najlepiej jest golić i depilować się na noc i założyc luźną piżamkę wtedy skóra odpoczywa i nie ma zadnych krostek, podrażnień i zaczerwienien

Gość mała taka mała
a kremu elma nie mozna dostac bez recepty :(

Gość har
Na wrastające włoski-gdziekolwiek-jest jedna metoda!!! przed goleniem woskiem czy depilatorem trzeba zobic peeling i to porządny! sprawdzilam,kosmetyczka zawsze przed zabiegiem kazałą go wykonac w domu,pozdro

Gość niezla suczka
jeny !!!! Kremem do depilacji Cipke traktowac???? Ja sobie raz tak zrobilam (nie pomyslalam, chcialam zeby bylo gladko ;P) .... zamiast seksu to malo co pogotowia nie wolalismy ;((( Pieklo jak cholera! Owszem okolice bikini to i mozna, ale nie cala cipke :))))) Gole cala maszynka do golenia , ale meska (sa o wiele lepsze niz te dla lejdis ) taka z kilkoma ostrzami ;P I najlepiej to wychodzi w wannie ;) Dla kobietek ktore sie martwia krostkami itp ;) Tez sie martwilam bo brzydko to wyglada i swedzialo jak odrastaly. Kiedy zaczelam sie golic regularnie co dwa dni wszystkie nieprzyjemne objawy zanikly ;) Krostek nie ma (no sa w sumie ale na twarzy tez czasami wyskakuja przeciez nie?) a koronkowe majteczki to jzu zaden problem ;) Najprostrzy , najtanszy i najszybszy sposob ;) Ale calkiem gladziutko nie jest, na to chyba tylko kosmetyczka ;)

Gość marrrrrrr
polecam veet, przynajmniej mi służy, dokładnie usówa włoski i nie podraznia