Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 090909POWRACAJACE ZAPALENIE PĘ

POWRACAJĄCE ZAPALENIE PĘCHERZA POMOCY NIC NIE POMAGA!!!!!!!!!!!!!

Polecane posty

Gość sallomonka
Tez sie zgadzam.Ale tu nie tylko chodzi o takie ogólne dolegliwości,ale o te które wydaje sie nam ze jestesmy w stanie wyleczyc w domu,a to nie jest prawda.

Gość boliszka_23
Słuchajcie,czy leczycie sie same czy wolicie jednak chodzić do lekarza juz po konkretną diagnoze i leki?

Gość eewella
Widać, że nie które dziewczyny leczą się na własną rękę bo narzekają, że często mają nawroty.

Gość cukierr_ka
Ale my polacy to w ogole lubimy sie leczyc na swoja własna reke.Ale to tez nie dobrze,bo potem jak nie przechodzi to biegniemy do lekarza,a choroba potem trwa i trwa.

jako znawczyni tematu powiem ze zadna woda z cytryna tylko czysty sok z żurawiny! ostatnio wyiłam litr w przeciagu godz i przeszlo jak reka odjal. jesli to nie pomorze polecam urosept lub juz w ostatecznosci furagin i przede wszystkim trzeba sie wygrzac!! ciele skarpety i koc obowiakowe

Gość spoko loko
Jesli współżyjesz, to przyczyna lezy tu. Przed i po stosunku musisz się wysikać, a po dodatkowo podmyc ciepla woda z płynem do higieny intymej, dodatkowo tez mozesz posmarowac clotrimazolum. ja odkąd tak robie juz tego nie przezywam. I i dbaj o to, by nie marzly Ci nogi ani nerki.

Gość To jeszcze ja podpowiem, bo
mam nawracające zapalenia co chwile. Na mnie Urosept, czy inne takie nie działa. Teraz od ponad 4 miesięcy jedyna herbata jaką piję to Żurawinowa firmy Biofix, inne po prostu są niedobre. No i od 4 miesięcy nie mam problemów z bólem. Pojawia sie sporadycznie dzień po tym jak kochałam sie z mężem. Dopiero ostatnia Pani doktor kazała zrobić mężowi badanie, bo pewnie to on mnie zaraza. No i faktycznie okazało sie, ze ma w sobie bakterię, teraz idziemy sie leczyć obydwoje. A ha, ponad 1,5 roku temu łykałam tą szczepionkę, 30 dni brania tabletek o jednej porze. Pomogło na 5 miesięcy tylko.

" [zgłoś do usunięcia] cukierr_ka Ale my polacy to w ogole lubimy sie leczyc na swoja własna reke.Ale to tez nie dobrze,bo potem jak nie przechodzi to biegniemy do lekarza,a choroba potem trwa i trwa" JAK KONOWAŁ WYGNAŁ Z GABINETU TO CO INNEGO ZROBIĆ?

Gość moniczkka
Czy jest tutaj w ogole ktoś komus te wszytskie suplementy diety pomogły na problemy z pęcherzem ? Czy to w ogole działa? Czy tylko tak zalecza dolegliwosc?

Gość filipinkka
Byc moze jakoś tam dzialaja te srodki,ale bardziej uznalabym ze jest to swoiste placebo niz lek.

Gość eewella
jak sok z żurawiny w ciągu godziny może wyleczyć zapalenie... przecież tam cała masa bakterii jest,, a żurawina nie jest lekarstwem, tylko suplementem diety. Dziewczyny więcej wiary w lekarza :)

Gość stopkka
Pierwszy raz słysze zeby żurawina miałaby być tak skuteczna.Dziwne to rzeczywiscie.W sumie leki nawet tak szybko nie działaja.

Gość mamuskaaa
Ja polecam do wiadra wlac wrzatek, wsypac rumianek i troszke na tym posiedziec :) Sama leczylam pecherz pare lat i po tym zawsze bylo mi lepiej.

Gość powiem prawde
A moze dolegliwosci te występują po stosunku ?? W takim wypadku przed sexem Twój partner musi sie tam dokladnie umyc, a po seksie ty musisz sie podmyć. Być moze wlasnie odpowiedzialne sa za to bakterie przenoszone podczas seksu. U mnie tak bylo. Pozdrawiam.

Gość eewella
U mnie tak nie było, ale nasiadówki też na chwilę tylko pomagały, a potem z powrotem ten sam ból. Musiałam iść do lekarza i sama poprosiłam o urovaxom, bo myślałam, że to się nigdy nie skończy.

Gość Rożyczka_86
Najlepszy jest CIPRONEX, Furaginum może się schować wraz z Nolicinem i Monuralem, które nic mi nie pomogły. A na nawroty żurawinka! Pro Uro, sok, herbata no i woda z cytryną jak najbardziej wskazana!

łykałam kupę leków. Pomogło wyeliminowanie cukrów prostych, białej mąki i drożdży z jedzenia, regularne picie niesłodzonego soku z żurawiny (kupuję w bio sklepie), rezygnacja z wszelkich płynów do higieny intymnej, które zamiast łagodzić - podrażniały. Zamiast tego - mydełka Alepii - tradycyjne 40% laurier i premium 70 % laurier (laurier to wawrzyn :)) Ja kupuję je w biolanderze, , ale są też dostępne na Allegro i w innych miejscach. Mydełko jest super delikatne, bio. Zamiast proszków chemicznych i płynów do płukania prania - orzechy indyjskie do prania (z Allegro) i naturalne olejki eteryczne dla zapachu). Bielizna obowiązkowo bawełniana. Inna sprawa, że regularne nawroty zapaleń pęcherza, to duże prawdopodobieństwo zakażenia chlamydią (można to złapać niestety też na basenie), a jedyne badanie wiarygodne to DNA z moczu pod kątem chlamydii. Tylko niestety drogie jest strasznie...

Mydełko nie jest tanie, ale bardzo wydajne (myję nim całe ciało od 3 m-cy i jeszcze na miesiąc wystarczy :))

Gość umilleczka
Naprawde uwazacie ze jednak mydełko bedzie skuteczne w tej dolegliwosci i zamist kuracji ,czy szczepionki wystarczy sie umyc ?