Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ababa

problem NIE DOTYCZY CIążY!

Polecane posty

Witam. Od pewnego czasu mam niepokojące objawy. Odrazu mowie ze do ginekologa pojde ale dopiero po nowym roku i chce sie mniej wiecej zorientowac co mi moze byc. A wiec: od kilku cykli mam przed okresem pieczenie w okolicy pochwy i wargi pokrywają sie tak jakby \"szronem\" stają sie szorstkie i bardzo suche i pokryte czyms białawym, tak jakby własnie \"szron\" (sorry za okreslenie ale takie mi przychodzi do glowy) gdy sie umyje to po ok pol godziny znowu to samo; dalej w okolicy pochwy \"serowata\" wydzielina. Po okresie mi to przechodzilo ale pozniej przy nastepnym znowu bylo. Teraz juz mi okres minal i czuje piczenie juz bez zadnych wydzielin. Przy stosunku czuje pieczenie i ból, tak jakbym cos w srodku miała i to piecze i boli przy wprowadzaniu członka. Nie stosuje pigułek żadnych tylko prezerwatywy; nigdy nie mialam problemu z nawilzaniem sie lecz ostatnio lekki problem jest. Jesli ktos mial podobne objawy to prosze o wypowiedzi.

Gość P.S
A nie brałaś w ostatnim czasie jakiegoś antybiotyku np. na przeziębienie?

ostatnio w maju jak miałam ospe, ale to chyba sporo czasu minelo, a tak wogole to mam 20 lat

Gość P.S
Moim zdaniem masz stan zapalny. Warto wybrać się do ginekologa, pobierze ci wymaz (tzw. cytologia) i wszystko będzie jasne. Może zmieniłaś mydło czy płyn do higieny intymnej, albo proszek do prania, bo ciuszków typu spodnie mam nadzieje, że nie pożyczałaś nikomu albo nie dałaś przymierzać. Polecam crotlimazolum-taka maść/krem lub globulki dopochwowe-możesz kupić w aptece bez recepty.

Gość P.S
Pomyliłam nazwe -prawidłowa to CLOTRIMAZOLUM

Gość jopek23
wygląda to na grzybicę

dziekuje za wypowiedzi, czyli pewnie to grzybica. Pojde po nowym roku do lekarza zeby miec pewnosc