Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Stuprocentowa Księżniczka

czerwona herbata

Polecane posty

jak to jest z czerwoną herbata? czy działa przeczyszczająco czy tylko przyspiesza metabolizm? Pije od kilku tygodni, działa na mnie super, widze to szczególnie po weekendzie (wtedy jej raczej nie piję), kiedy zdarza mi się zjesc wiecej niż normalnie. W poniedziałek wypijam jedna po sniadaniu, druga po obiedzie i czuję sie super lekko, nie mam problemu z zaparciami, które wcześniej bardzo mi dokuczały. Wiecie coś na ten temat? Boję się, że działa ona podobnie do Figury lub Xenny (czyli przeczyszczająco). Dzięki za odpowiedzi.

Gość naaaaaaaaaat
chyba moczopędnie . po prostu wypłukuje Cie z płynów . ale to tez jakas metoda -:)

Gość zaciekawiona*
nie dziala przeczyszczajaco-nie martw sie..ulatwia tylko trawienie ale wcale nie jakos znaczaco

a czy mozna ją pić przez całe życie??bo ja pije czerwoną i zieloną :)obie ponoć dobrze dzisałają na zdrowie i na dobre trawienie:)jak to jest???????

Gość zaciekawiona*
sa o wiele zdrowsze od normalnej herbaty wiec skoro niektorzy cale zycie pija zwykla herbate to pewnie od czerwonej i zielonej tez nic sie nie stanie :-) pijesz lisciasta czy ekspresowa? smakuje Ci ona?? bo ja krzywie sie baaaardzo...slodzisz te herbaty?

czesc:)bardziej mi smakuje czerwona i nawet ją polubiłam,cukru wogóle nie używam do herbaty bo mi słodka nie smakuje.aha pije lisciastą czerwoną a zielona expresową ale ponooc lepsze są lisciaste:)a Ty jakie pijesz??działają na Ciebie jakos??

Gość zaciekawiona*
ja do tej pory pilam sporadycznie czerwona ekspresowa i tez bez cukru ale chce sie przerzucic na lisciasta bo ekspresowa podobno nic nie daje i faktycznie mi tez nie pomaga na trawienie.tylko ze problem w tym ze kompletnie mi ta czerwona nie smakuje i musze pic z zatkanym nosem :-) Zielona zreszta nie lepsza ale zamierzam pic i zielona i czerwona(liscxiasta ) na zmiane

ta czerwona na poczatku tez mi nie smakowała,a teraz bez niej życ nie moge powaznie Ci mówie:).A co do zielonej to mało kiedy ją pije i do najsmaczniejszych nie należy...

Gość la lunka
Zaciekawiona* - spróbuj dodać do herb. czerwonej sok z cytryny, wtedy zmieni trochę smak i aromat. Ja taką piję i smakuje mi bardziej niz zwykła czarna.

czerwona herbata podobna wspomaga spalanie tluszczu, tez kiedys taki topic zalozylam :),poczytajcie sobie troszke o wlasciwosciach,niestety nie jestem ekspertem,ale picie jej na pewno nie szkodzi :) pozdrawiam :D

Spróbójcie zielonych smakowych. ja ostatnio w \"Świecie herbat\" kupiłam zieloną z pomarańczą i cynamonem i jest poprostu boska. Do tej pory wolałam czerwona, ale teraz sie przerzucam właśnie na zieloną. swietna jest też z żurawiną i truskawką. Pycha. Poelcam!!!

Gość trocka vel. la lunka
Podpisuje sie pod tym, co napisała ambiens. Zielone herbatki smakowe są super. Polecam Tetley'a: Zielona z pomarańczą, miodem (pewnie nieprawdziwy miód) i żeń-szeniem oraz Zielona z opuncją figową - ta ma słodkawy smak, ale cukru nie zawieira, więc nie tuczy :) Kolejna nietuczącą "słodyczą" w płynie jest herbata Rooibos z wanilią o lekko miodowym posmaku (ale nie tuczy!) Pyszności!!

a na mnie czerwona działała przeczyszczająco :( zaczęłam ją mamie podbierac i tak mi zasmakowała że piłam kilka razy dziennie i do kibla non stop latałam ale nie po to, żeby się wysikać :P jak w ciągu 3 tygodni zleciałam 4 kg to musiałam przestać pić :( (przy wzroscie 167 cm ważyłam 48 kg i wyglądałam strasznie) teraz chyba zacznę pić znowu bo dobiłam 58 kg i wyglądam strasznie ale w drugą stronę :D

Gość zaciekawiona*
dzieki wielkie za rady-na pewno skorzystam z nich,najpierw sprobuje do czerwonej herbaty dodac kilka kropli cytryny i moze da sie wypic.pozdrawiam

czemu cytryny ?? przeciez ta herbatka sama w sobie jest smaczna ;) najlepsza jest PU EHR firmy BIO ACTIV :D ja sobie ją słodziłam i była przepyszna :D :D

Gość do teorii
no nie przesadzaj 58 przy 168 to nie jest zle..napewno wygladasz ladnie i kobieco

Gość zaciekawiona*
no wlasnie ja pilam taka bio active ale naprawde z wielkim obrzydzeniem,wrecz wmuszalam ja w siebie i dlatego sprobuje dodac cytryne i moze jakos przynajmniej ten okropny zapach zminimalizuje

Gość zaciekawiona*
uu zielona chyba jeszcze gorsza w smaku-przynajmniej dla mnie

NONO MASZ RACJE JAKOS NIE UMIEM SIE DO TEJ ZIELONEJ PRZEKONAC:p:p ALE PONOC DOBRZE DZIAŁA NA ORGANIZM:)

Gość zaciekawiona*
podobno powinno sie pic rano zielona a wieczorem czerwona

Gość kesksówka
ja pije od 5 m-cy ani spadku wagi ani polepszenia w wypróznianiu sie nie widze to nie działa

Gość zaciekawiona*
no wlasnie mi tez najbarzdiej zalezy na ulatwieniu trawienia i dlatego zaczelam pic czerwona ..a moze ktos zna lepszy sposob na ulatwienie trawienie tylko nie na PRZECZYSZCZENIE

Gość moje drogie panie....
...jesli slodzi sie czerona herbate to cukier zabija wlasciwosci ktore powoduja spalanie tluszczu, wiec efektu nie ma:) Nie zalewa sie jej tez wrzatkiem. moim zdaniem najlepsze herbaty czerona czy zielona mozna kupic w herbaciarni a pila ktoras z was biala herbate? jest super:)

ponoc te jogury activia działają dobrze.trzeba je przez 2 tygo jesc i jest poprawa mi to mówiła pielegniarka.Ja chyba spróbuje:P a wy moze miałyscie z tym stycznosc???:P

Gość kesksówka
ja pije czerwona z apteki - oryginalna - prasowana jest pakowana w kosteczki jedna kostka wystarczy na 5 zaparzen nie zalewam gotujaca sie woda tylko o temp.75 stopni nie słodze a efektów nie ma