Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość silencia22

smokey eyes-jak?

Polecane posty

Gość silencia22

kupiłam ostatnio prawie czarny(jak sadza prawie!) cień do powiek inglot specjalnie zeby sobie robic seksowne smokey eyes...kiedys potrafilam sobie zrobic taką delikatniejszą wersję z uzyciem cienia oriflame matowego "smoke" ale on nie był taki strasznie czarny jak inglota..i teraz mam pytanko: jak zrobic ladny smokey eyes tak zeby nie wyglądac jak rozmazana panda???

Gość silencia22
jak ktos umie niech sie odezwie

Gość o żesz Tyyyyyy
ja mam czarny jak wegiel cien Rimmela i lezy drugi rok w szafce bo nie wiem jak moglabym go uzyc aby ladnie wygladal :(

Gość nobla temu
kto umie się umalować czarnym cieniem ja nim robię tylko "kreski" przy wiecozrowym makijażu przydymione oko robię grafitowym

Nie jestem profesjonalistką, ale zajmuję się makijarzem malując siebie i znajome kobiety:) Wiec mogę napisać jak ja to robie. Otóż smokey eyes można robić różnymi ciemnymi cieniami. Można grafitem, czernią, ciemną śliwką, a także ciemnym brązem. Najciemniej powinno być przy samych rzęsach(i tu można użyć właśnie czarnego koloru a \"idąc\" w górę oka zastosować cień trochę jaśniejszy np. grafitowy)), aczkolwiek to kwestia gustu. Najprościej jest najpierw narysować kreskę, eyelinerem lub kredką, później lekko rozetrzeć ciemnym cieniem,jako bazę proponuję jakiś jasny cień, np. złotą perłę.Dla kobiet lubiących mocniejszy efekt można pędzelkiem nałozyć więcej cienia na załamaniu powieki i lekko rozetrzeć. Nadmiar można usunąć patyczkiem do uszu lub rozjaśnić jasnym cieniem. Fajnie i tajemniczo wygląda też oko kiedy cień idzie od zewnętrznego kącika lekko do góry. Na koniec powinno się mocno pwytuszować rzęsy aby zwiększyć efekt. Mała rada- nie powinno się przesadzać z cieniem na dolnej powiece, można otrzymac właśnie efekt misia pandy:) trochę sie rozpisała, mam nadzieję że choć trochę pomgłam.