Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kajka 20

DIFFERIN WYSUSZYL MI TWARZ!!CZYM DOBRZE NAWILZYC I NIE ZATKAC POROW?

Polecane posty

Gość kajka 20

To wlasnie moj problem! Od 4 dni uzywam Differinu w kremie na noc, na dzien nakladalam nivea soft ale dzis zauwazylam ze luszczy mi sie skora w paru miejscach. Tych miejsc jest coraz wiecej, dzis nie smaruje na noc twarzy Differinem, umylam normalnie zelem i posmarowalam tonikiem. Lekko pieklo ale szybko to ustapilo. Prosze powiedzcie czym nawilzyc dobrze skore?? Slyszalam ze ales czysty nawilza i nie zapycha porow. Odpiszcie prosze

Gość zaciekawiona*
ja polecam olay complete care...mi ten krem blyskawicznie nawilzyl cere mimo ze mialam z tym od dawna problemy i zaden krem nie pomagal..po kremie olay skora twarzy momentalnie wrecz sie poprawia

Gość kajka 20
dziekuje Ci "zaciekawiona";) a jaka jest cena tego kremu? i czy mozna go kupic w drogerii? czy tez uzywalas Differinu?

Gość kajka 20
moze ktos jeszcze mi cos podpowie? napiszcie, czekam na wasze porady

Gość ualalalalalala
Calma HLC krem nawilżający Ziaja

Gość kajka 20
nie zatyka porow? a ile kosztuje?

Gość ualalalalalala
nie zatyka porów... w rossmanie dałam ok7zł

Gość kajka 20
oo to super cena i fajnie ze nie zapycha, uzywam zelu z ziaji i jestem zadowolona, wczesniej mialam tez tonik ale mi sie skonczyl. Jak narazie posmarowalam twarz tylko tonikiem, jutro sklepy pozamykane:/ Moze jakies domowe sposoby? aha mam krem nivea soft ale po nim mnie piecze twarz, mam tez bambino ale boje sie za zapcha pory, jest dosc ciezki:/

Gość ualalalalalala
z domowych sposobów to maseczka z siemienia lnianego albo z płatków owsianych

Gość kajka 20
no ale to krem dla cery suchej! a ja mam mieszana ze sklonnoscia do przetluszczania. Ale jesli nawilza, w dodatku lagodzi podrazniena to sprobuje, jest niedrogi. Dobrze ze mam juz 20 lat bo go mozna stosowac od 20 hehe:) napisz cos o domowych sposobach jesli znasz bardzio prosze bo jak narazie to musze jakos przezyc do poniedzalku bez tego kremu...

Gość kajka 20
a jak sie robi te maseczki??? co potrzeba?

Gość kurcze blaszka
Też polecam ten krem ziaji calma coś tam, dobrze nawilża. Używałam też masła shea (iinaczej karite ) - małe opakowanie kosztuje ok 20 zł. Też byłam zadowolona, tylko że masło nadaje się tylko na noc - twarz się świeci. Ale nawilża lepiej niż ziaja.

Gość ualalalalalala
Ja mam skóre tłustą. Stosuje Brevoxyl, który okropnie wysusza i podrażnia... no a ten kremik mi pomaga:) (też mam 20lat:))

Gość kurcze blaszka
Aha i mam cerę mieszaną z tłustą strefą T wysyszoną co prawda nie differinem, ale innymi kosmetykami przeciwtrądzikowymi. Ani ziaja ani masło nie zatykało mi porów.

Gość ualalalalalala
Maseczka z siemienia lnianego Łyżkę lnu zalać szklanką wody i ugotować na gęstą papkę. Po ostudzeniu nałożyć ją na twarz oraz szyję, przykrywając płatkami ligniny lub gazy. Jest to maseczka dla każdego rodzaju skóry. Oczyszcza pory, zmiękcza naskórek, wygładza, uelastycznia, łagodzi podrażnienia skóry. Maseczka z płatków owsianych I Mieszamy 2 łyżki płatków owsianych z taką samą ilością ciepłego mleka. Masę odstawiamy na 10 minut, po czym nakładamy na twarz Zmywamy letnią, potem zimną wodą. Generalnie każdą maseczke można długo potrzymać na twarzy... zdarza mi się, że siedze z nią 2 godz:P ale można krócej oczywiście

Gość kajka 20
no ja tez mam mieszna w strefie T, niestey na policzkach zaczela mi sie dzisiaj luszczyc, takie plamki czerwone i swedzace, a pozniej na czole troche. Dzwonilam do mojej dermatolog i powedziala ze to normalne i zebym dzisiaj nie smarowala na noc Differinem, bo skora musi sie powoli przyzwyczaic. A ja dzis zrobilam za to maseczke oczyszczajaca z avonu taka z mineralami z Morza Martwego i nie wiem czy mi sie po niej jeszcze bardziej nie wysuszyla skora...obawiam sie ze tak:/ a pozniej jeszcze powyciskalam te wagry bo dobrze wychodzily po tym differinie, ehh a teraz buzka czerwona:/ No i teraz siedze tak z tymi plamkami, posmarowana tylko tonikiem. Dzis juz nic nie nakladam bo za pozno jest ale jutro robie rano juz maseczke z platkow. Oby pomoglo.. no i w poniedzialek chyba kupie kremik..

Gość ualalalalalala
U mnie pielęgnacja ryjka wygląda tak: Rano i wieczorem myje twarz emulsją CETAPHIL (też ma działanie nawilżające i łagodzące podrażnienia, niestety dość droga ok.40zł:() Wieczorem nakładam brevoxyl.... a rano kremik Ziaji (obowiązkowo czekam 30min po umyciu twarzy zanim nałoże brevoxyl... gdyż takie "szybkie" nakładanie może dodatkowo podrażniać) 2 razy w tygodniu peeling i maseczka z siemienia I jak narazie trzymam się dobrze:P:)

Gość kajka 20
a ja myje twarz zelem nivea visage young i do tego tonik z tej serii. Ale powiem Ci ze ten zel mi nie odpowiada, zawsze uzywalam ziaji antybakteryjny taki bialy + tonik i bylo lepiej niz po tych z nivea. A teraz jak poszlam do dermatolog to zapisala mi differin na noc na twarz i plyn na dzien taki robiony na male krostki. I na plecy atrederm co 2 dzien. Ja mam cere mieszana w strefie T, ze sklonnoscia do przetluszczania i wypryskow. Na nosie i przy nosie najwiecej zaskornikow. Moja dermatolog powiedziala ze to tradzik o malym nasileniu, tradzik zaskornikowy. Powidziala ze podczas stosowania differinu nie moge miec zelu ktory scaga twarz a ten z nivea mi sciaga wiec przstalam uzywac. Mialam jeszcze ten z ziaji ktory duzo mniej sciaga i tez uzywam. No ale tonik z nivea bo jeszcze nie kupilam innego. A czy Ty masz zaskorniki? czy pryszcze ropne tez? Ja mam malo ropnych chyba ze z tych zaskornikow pozniej mi sie robi ropny czasem:/ aha i co to jst ten brevoxyl? to cos podobnego jak differin?

Gość kajka 20
kurcze tak siedze i spojrzalam w lustro, ale ja mam czerwone plamy w tych miejscach gdzie skora sie luszczy!:/ i po tym wyciskaniu buzka tez czerwona na policzkach i czole:/ tylko nos jest ok. Moze zaparze rumianek i przemyje? bo ten tonik z nivea tez jakis"mocny" mi sie wydaje.. tylko nie wiem czy rumianek nie wysuszy jeszcze bardziej buzki.. ale moze chociaz na policzki tylko, te miejsca po wagrach przemyc.. jak myslisz? czego teraz uzyc?

Gość ualalalalalala
Ja mam i zaskórniki i czasem takie ropne się pojawią... Brevoxyl to taki krem przeciwtrądzikowy bez recepty (ok.20zł). Generalnie ma działanie złuszczające... jest całkiem dobry:)... Na te zaskórniki na nosie raczej nie działa... ale na pryszcze ropne i zaskórniki zamknięte działa całkiem nieźle:) Nie wiem co ci doradzić w tej sytuacji... może spróbuj tą maseczke z płatków?

Gość kajka 20
a bylas u dermatologa? czy to w Twoim przypadku nie jest konieczne>? ja w sumie nie mam wiele pryszczy a jak zobaczylam ludzi jacy tam przychodza to w ogole pomyslalam ze mam nawet w miare dobra cere. Jak narazie to ten differin dobrze sobie radzi z tymi moimi zaskornikami, bo one wszystkie "podeszly" wyzej i bardzo latwo wychodza. Wlasnie za chwile naloze ta maseczke z platkow, zobaczymy.. a ta maseczka a z siemienia jest lepsza? z czego robisz peeling? Czy ten krem z ziaji naprawde radzi sobie z luszczeniem skory(po brevoxylu)??

Gość kajka 20
wlasnie siedze z ta maseczka, szczypie mnie i piecze w policzki dlatego chyba ze tam najbardziej podraznione... ale nie zmywam narazie, moze ustapi zaraz

Gość kajka 20
oj zmylam juz bo pieklo w dalszym ciagu.. chyba za wczesnie na takie maseczki, za bardzo podrazniona skora po wyciskaniu.. chociaz teraz buzka przyjemna, zobaczymy jak wyschnie do konca ale podejrzewam ze nadal bedzie sie luczczyc

Gość kajka 20
dziewczyny blagam pomozcie! dzisiaj nadal to samo czyli sucha skora i napieta:/ Umylam tylko twarz zelem z ziaji i posmarowalam kremem bambino w miejscach gdzie sie luszczy Poradzcie cos z domowych sposobow zeby nawilzyc buzke, jakies maseczki>? czekam na propozycje.

Gość ualalalalalala
Do dermatologów chodziłam przez ostatnie 5lat:P Niewiele pomogli... w każdym razie lecze się na własną rękę i jakoś leci:) Peelingu używam z Avonu ( ten z seri do cery trądzikowej). Jeżeli nie masz wrażliwej skóry to polecem, bo ładnie złuszcza tą schodzącą skórę, po nim nakładam maseczke z siemienia. Maseczka z siemienia jest znacznie lepsz od tej z płatków:P Krem z Ziajio radzi sobie z moim łuszczeniem... natomiast nie wiem jak silne jest Twoje:( i nie moge zapewnić, że w 100% pomoże (ale kremik jest dobry także warto spróbować) Myśle, że naważnioejszy jest czas... żeby skóra przyzwyczaiła się do tego differynu. Ja na początku stosowałam Brevoxyl co drugio dzień (ok. 2 tygodnie), żeby właśnie przyzwyczaić skóre do mocnego leku... teraz od 3 tygodni nakładam codziennie wieczorem i juz nie podrażnia tak jak na początku. I pamiętaj... postaraj się utrzymać ok 30min odstępu między myciem a nałożeniem maści... Poza tym napewno musisz zmienić żel, skoro piszesz, że ten, którego używasz ściąga ci skóre (jak nie szkoda ci kasy to spróbuj Cetaphil lub Physiogel - mają działanie nawilżające, albo wróć do tego z Ziaji, który był dla ciebie dobry).

Gość ualalalalalala
to spróbuj może najpierw zrobić peeling a potem nałożyć maseczke...

Gość kajka 20
dziekuje Ci ualalalalalala:) bardzo;) ja wlasnie mam jeszcze ten zel z ziaji i terez tego uzywam ale on tez troche sciaga choc nie tak jak tamten z nivea. A co to za Physiogel? tez jest tak drogi jak Cetaphil ? Ja chyba wlasnie powinnam teraz uzywac najwizajacych zelow i kremow skoro ten Differin tak wysusza.. Dzis zrobie ta maseczke z siemienia. Tylko powiedz czy to ma byc zmieolone siemie lniane>? czy nie>? A moje luszczenie jak narazie nie jest jeszcze duze. mam pare plam po praej i lewej stronie od ust i 2 na czole takie male plamki.

Gość kajka 20
a czy Ty masz ten gleboko oczyszczajacy peeling do twarzy? z niebieska nakretka? nie mialam, sprobuje. Ja zawsze robilam peeling z kawy tez swietnie wygladza. A uzywalas moze preparatu oczyszczajacego z glinka z avonu? tez z tej serii.. Ja wlasnie nigdy z glinki nie robilam maseczki ani nic a podobno glinka jest bardzo dobra dla takiego typu cery jaki mam.

Gość kajka 20
podnosze topic