Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość a co sądzicie

Gdzie najlepiej upiec szaszłyki?

Polecane posty

Gość a co sądzicie

mam juz zrobione,ale robie 1 raz i nie wiem gdzie mam je upiec, czy usmazyc tylko na patelni , czy w piekarniku, czy jesli na patelni to na jakim tłuszczu i czy mam je przykryc pokrywka, a jesli w piekarniku to czy na zwykłej blaszcze i bez przykrycia czy moze w misce zaroodpornej i przykryc?Prosze odpowiedzcie mi

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Ja robie tak.Ukłądam na blaszcze żaroodpornej i leciutko pędzelkiem każdy szaszłyk smaruje olejem i bęc do piekarnika.W czasie pieczenia powsatnie sośik ze szaszłyków i nim właśnie polewam szaszłyki by nie były suche.W czasie pieczenia przekręcam szaszłyk z każdej strony by były dobrze upieczone. Ostatnio tez kupiłam rękaw do pieczenia kurczaka.I jest to świetne.Włozyłam szaszłyki,róg rękawa trzeba troszke uciąć i włożyłam do piekarnia.Piekarnik czysty

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość wiec na blaszce nie przyrywasz
ich?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
blacha jest żaroodporna taka duża,smaruje ją całą olejem ale nie za mocno! później szasżłyki sa całe,nie ka przydartego miecha do blachy.A jedynie pływa sobie sok który się wytworzył ze szaszłyków.Ale mi narobiłas apetytu :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
A ja najpierw obsmażam na mocno rozgrzanym tłuszczu na dużej patelni-tylko chwilkę z obu stron-a potem do brytfany żaroodpornej i do piekarnika-niech sobie dojdą-i też są pyyyycha-ale każdy ma swój sposób-ty decydujesz-smacznego

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość do maxmara37
a tłuszcz dodajesz?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość deserowa
Podnoszę bo się sezon zaczyna:) Pytanie; jakie szaszłyki najlepsze? Karkówka + boczek+ cebulka? Co jeszcze można dodać??? Robił ktoś z czerwoną cebula? Jak zamarynować mięso żeby było kruche po upieczeniu?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×