Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pomocy bo nie wiem

co teraz??

Polecane posty

Gość pomocy bo nie wiem

w tamten czwartek zaczelam brac tabletki anty, od pierwszego dnia okresu, niestety wczoraj zwymiotowalam okolo 1,5 h po lykniecu tabsa, co prawda byla to tylko zawartowsc kieliszka ale mimo to waidomo..... czy to oznacza ze teraz przez 7 dni musze sie zabezpieczac dodatkowo??

Gość otes
no niby tabletka sie wchlania 3-4 h ale jezeli to byl;o cos w stylu odbica to chyba nie ma sie czym martwic tez czasem takei cos miewalam i w ciazy nie jestem:)

Gość nie to znaczy
ze masz sie zabepieczac w ten dzien w którym zwymiotowałas tabletke :) zle wchłonieta tabletka moze spowodowac osłabienie dzialania, nie znaczy ze nie dziala w ogole :)

Gość pomocy bo nie wiem
dziekuje za odpowiedzi....tak to bylo cos w rodzaju takiego odbicia, po prostu wypilam jedno piwo i kieliszek i to zmieszanie zle zadzialalo na mnie i tak z pol szklanki wymiotowalam....zaznaczam ze tabletki zaczelam dopeiro brac od 1 dnia okresu w czwartek i slyszlam ze teraz nalezy sie przez 7 dni zabezpieczac czy to prawda?? wedle moich obliczec to tak czy inaczje dni plodne rozpoczna mi sie okolo 7, 8 stycznia, a to bedzie dopierp za tydzien wiec ten tydzien i tak mam bezplodny, gdybym nie brala tabletek w ogole...cyz cos moze pokrecilam....??

Gość tabletka działa od pierwszej
przyjetej nie musisz sie zabezpieczac ani teraz w ciagu tego tygodnia ani tydzien po sorki wyzyganej tabletce

Gość pomocy bo nie wiem
aha.....czyli to nie prawda ze trzeba zabezpieczac sie dodatkowo prezerwatywa przez 7 dni jezeli zwymiotuje sie tabletke? gdzies na forum przeczytalam cos podobnego.....

Gość nie zwymiotowana
tabletka osłabia działanie w ten dzien, to nie jest tak jakbys w ogole nie wzięła, albo zwymiotowała ją 5 minut po przyjeciu, ona juz sie wchłania, jej czas trwa tylko do 4 godzin ... tabletka zaczynała sie wchłaniać ale przez zwymiotowanie nastąpiła obawa o osłabiebie JEJ działania. nastepna tabletka powinna dzialac normalnie :)

Gość jeśli nie chcesz to nie
zabezpieczaj się, ale w takim razie po co ci tabletki skoro chcesz iść na całość po hafciku :-( Przecież masz ulotkę w której wszystko jest napisane, ale ty wolisz pytac na forum takich samych smarkatych jak ty. Im nie zależy czy będziesz w ciąży czy nie A tobie pewnie tak

Gość pomocy bo nie wiem
ulotke owszem mam, ale jezeli wiesz jak jasno i czytelnie jest napisane w niej o co dokladnie cohdzi to tez byc pytala. Mam tu na mysli tabletki novynette, ktorych ulotka jak i oznaczenie na blistrze jest cokolwiek dziwne.Po to jest forum bym mogla sie spytac a majac 23 lata nie czuje sie "smarkata" wiec zastanow sie nad tym co piszesz i jak kogos osadzasz......

Gość blagam powiedzcie mi
powiem krótko tak 7 dni zabezpieczaj sie