Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Monzaa Lizaa

Już drugi tydzień chora =/

Polecane posty

Gość Monzaa Lizaa

Zaczęło się w wigilię, niedzielę. KAszel- straszny, duszący (zawsze tak mam). I okropny ból gardła. Nałykałam się mnóstwo tabletek. Jakieś 3 dni temu zaczął się katar. A w środę ból ucha, kłucie i zatkanie. Dziś jest już lepiej, ale ten kaszel... nie daje mi spokoju. Suchy okropnie, głośny. Co na to poradzić? Do lekarza nie pójdę, bo u mnie jest taka babka, co to mi jeszcze nigdy nie pomogła. Obiecałam sobie, ze nigdy do niej nie pójdę. Nie mogę brać żadnych gripexów itp, bo mam wizytę u alergologa dokładnie za 2 tygodnie.

Gość mi pomogl mukosolwan

Gość ołszyn
kup sobie syrop wyksztuśny w aptece bez recepty.

Gość Monzaa Lizaa
mam już kilka, nie pomaga. Mam straszny problem z tym kaszlem, właśnie dlatego ten alergolog.

Gość ołszyn
uważam, że to nierozsądne, ze nie diziesz do internisty - przecież możesz iść do innego. Bo to może być już nawet zapalenie płuc - tak, ja się tak kiedyś doprawiłam

Gość Monzaa Lizaa
No, ale po co mam iść do lekarza? Przebada, i nic nie zapisze, tak jak ostatnio, bo powiedziała mi babka, ze kaszel jest alergiczny, i nic nie moze zrobic. Kazala psiukac budesonitem czy jakoś tak, ale po tym jest jeszcze gorzej... a ja musze być zdrowa na za dwa tygodnie.

Gość bo moze to jest kaszel
alergiczny jesli to suchy duszacy kaszel to pewnie jest alergiczny chyba ze jest mokry i ci sie cos odrywa to wtedy idz do lekarza bo to wtedy nie alergia

Gość Psiakurka
Kaszel jest suchy. Już mnie krtań boli od tego. Mam lekko zatkane ucho, mierzyłam temperaturę- 37,4. Czyli stan podgorączkowy. Nie jestem uczulona, miałam testy, ale i tak moze byc to kaszel alergiczny. No, ale teraz to jestem chora, bo kaszel, katar i stan podgorączkowy to chyba grypa. Nie wiem, już mam dość. Duszę się okropnie. A moja biedna krtań- cholerka, ale boli :/

Gość Monzaa Lizaa
O przepraszam, to powyżej to ja. POmyliłam nick.

Gość Asia178
ja mam podobne dolegliwosci jezeli chodzi o kaszel i katar. teraz wrocilam od lekarza i okazalo sie ze mam zapalenie krtani. najpierw bylam u internisty, ktory skierowal mnie do laryngologa i dopiero laryngolog postawil mi diagnoze i wypisal recety. takze z takim kaszlem lepiej pojsc do lekarza bo pozniej wszystko moze zejsc nizej i mozesz sie nabawic zapalenia pluc, a jak Twoj internista jest takim partaczem ze nie leczy to na to jest jedna rada...po prostu zmien lekarza :)

Gość Monzaa Lizaa
Na pewno nic mi nie jest. Ale dla pewności pójdę do lekarza, ale dopiero jutro, bo będzie inna babka, ona zna się na rzeczy, zawsze wszystko wytłumaczy, coś doradzi... Ale na pewno nic mi nie jest. Chociaż nie pamiętam już, żebym kiedykolwiek miała taki kaszel. Bo z katarem to da się żyć.