Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Lalu

Dzieci i młodzież z nadwagą

Polecane posty

Gość Lalu

Moja córka ma nadwagę w wieku 16 lat ! Przy zwroście około 168 cm waży 65 kg. Nie wygląda na typowego pulpeta, ale troszkę ostatnio idzie jej w boczki. Ona chce się radykalnie odchudzać, ale ja jej mówię, że to nic nie da i musza być ćwiczenia i zdrowe metody odżywiania. Nie w smak mi gotować codziennie super zdrowe jedzenie, bo to pracochłonne. Namówiłam ja już na chodzenie na basen z koleżanką. Jak mogę jej pomóc ? Żeby był wilk syty i owca cała. Może macie jakieś szybkie dietetyczne przepoisy na coś smacznego.

Gość jedna ciotka
dzieci mojej siostry miały problemy.Jedno samo zaczęło sie odchudzac,dużo warzyw i tylko gotowane mięso,teraz jest szczupłe,je wszystko,ale oststni posiłek do godz.18.Trzyma wagę juz 3 lata mimo,ze je dużo. Drugie niestety puchnie coraz bardziej i wiecznie narzeka,ale nic nie robi,zeby schudnąć.

Gość Lalu
Problem z tego że moja pociecha, za zdolna w kuchni nie jest. I to ja muszę przyżądzać posiłki, nie zawsze mam czas by zrobić coś dietetycznego, i zdrowego.

Gość jedna ciotka
Dziecko o którym pisałam to chłopak,wtedy 15letni,sam przygotowywał sobie jedzenie,wszystko na parze,a nie jest zbyt domowy i do tego typowy leniwy facet.To przecież nic trudnego:)i naprawde wymaga niewiele wysiłku

Gość Lalu
No dobra, ale nie wiem czy to dobry pomysł. Jeszcze nie mam do niej takiego zaufania, żeby zostawić w kuchni ? Macie jakieś proste przpeisy na coś zdrowego ?

Gość Lalu
Co to za preparat ?

Gość jedna ciotka
do lalu Nie wierz w te bzdury. Niech je zdrowo bez dodatkowych preparatów i schudnie.

Gość Lalu
No właśnie, ale ja się trochę boję. Tzn. wiecie to moje dziecko, mi to nie przeszkadza, ale widze że jej już powoli tak. Spróbuję zacząć gotować zdrowo, wróciła już ze sklepu z zdrowymi rzeczami. Jednak jak się podda, jak opowiednio zmotywować ?

Gość Lalu
będę wytrwala

W ogole to moze najpierw by pomyslec czy to jest naprawde nadwaga? Bo nie wiem czy wiesz ale ok 60 kilo przy tym wzroscie jest prawidlowe, Twoja corka nie ma nadwagi!!

Gość Lalu
Tzn. wiesz chodzi o to że nie ma jędrnego ciała, a prykro mi patrzeć jak sobie wypłakuje oczy że nie założy bikini więc razem próbujemy tego zaradzić. Jeśli ktoś tu ma taki problem, powinien mnie zrozumieć.

Gość to dziecko
Kobieto, to dziecko zawdzięcza swoją tuszę twojemu nastawieniu. Do kuchni nie, ugotować samej, nie bo za dużo zachodu, no dobrze kupila zdrowe żarcie, ale i tak nie wytrzyma... Moja matka ochudzała mnie od dziecka. I nie było zmiłuj się. A rzecz działa się w komunistycznej Polsce lat temu trzydzieści. Miałam wszelkie zadatki ma otłość, teraz mam 36 lat i mbi 20. To co ona je? I co ty gotujesz? To taki problem przestawić całą rodzinę na zdrowe jedzenie? Chudujesz kandydata na grubasa. W tym wieku będzie tyła dalej, bo jest w okresie burzy hormonalnej. Jeżeli nie wyrobisz u mniej wlaściwych nawyków żywieniowych, otłość będzie jej życiowym problemem. Po prostu zrób coś z tym kobito, bo już i tak nieźle zawaliłaś.

Gość Lalu
Jeżeli pracuję do jakiejś 20 trudno mi codziennie robić piękne, pełnowartościowe i zdrowe obiady. Staram się jednak by zawsze coś w domu było. Jendak moja córa zawsze coś podje szkodliwego lub zamknie się w pokoju przed telewizorem. Teraz obiecałam jej pomoc w diecie i prosze o skuteczne rady w odchudzaniu dzieci. Bo jak wiadomo nie mogę jej kazać głodować albo jeść samych jabłek.

Gość jamesmk2003
Dzieciom sie daje za duzo antybiotykow i zabija dobra flore bakteryjna w jelitach a niedobra zostaje. To powoduje tycie u ludzi. Druga przyczyna moga byc toksyny. Sa we wszystkich plasikach, dywany, zabawki, e.t.c. Nalezy te flore bakteryjna zmienic. Zla flora bakteryjna zywi sie na cuksze takze trzeba zlikwidowac cukier w kazdej postaci, nie jadac z puszek no i stosowac ziola oczyszczajace jelita ze zlogow (enzym papaian - jest w owocu papaya), uzywac zielony do salatek. Glony morskie oczyszcz krew z toksyn lub spirulina. Liscie mlecza oczyszcz toksyny z watroby (2,3 diennie wystarczy - nie predawkowac). To nie bedzie takie proste. Ja zastosowalem 10 dni glodowki - tylko woda i zgubilem 5 kg, na poczatek ziolka na wyproznienie lub szklanka soku z kwaszonej kapusty, glod znika 4 dnia. Mozna powtorzyc za miesiac, unikac miesa, margaryny (margaryna = trucizna). Lewatywa co 3 dni w czasie glodowki. Jest forum na ten temat. To nie dla kazdego. W momencie skoncenia uczucia glodu organizm prestawia sie na jedzenie tluszczu dlatego wlasciwie to nie ma glodowki. Po zakonczeniu zaczac od malej ilosci pomarancza ale po troszku. Zoladek musi sie powolutku obudzic. Glodowki sa bezpieczne jezeli nie przekraczaja 2 tygodni, to zalezy od wagi i zdrowia. Nie moge polecic zadnych zil bo nie wiem co sie w Polsce sprzedaje. Jogurt ma dobra flore bakteryjna i sok z kwaszonej kapusty. Powodzenia.

Gość maliiiaaa
ja miałam 167 wzrostu i wazyłam 57 kilo i sama widziałam ze musze troche schudnąc mama kupłia mi chrom a ja cwiczyłam i jadłam wszystko do 18 i oczywiscie troche ograniczyłam słodycze noi schudł;am teraz waze 49 kg i mam 168 wzrostu i jestem zadowolona :)))) a i mam 15 lat tak na marginesie