Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość londonbridge

nigdy nie bylam w solarium, jak to wyglada?

Polecane posty

Gość londonbridge

chcialabym sie wybrac do solarium , ale nie mam zielonego pojecia jak to wszystko tam wyglada, a nie chce wyjsc na nic niewiedzaca idiotke ;). Bylabym bardzo wdzieczna za dokladny opis korzystania z solarium! :D

raczej i tak musisz sie przyznac ze nigdy nie bylas tym lepiej dla ciebie, poniewaz w kazdym solarium sa inne lampy z mojej strony moge ci powiedziec ze sa kabiny lezace czyli lozka lub stojace - tuby ja wole te lezace bo mozna sie zrelaksowac po ciezkim dniu ;) pomieszczenia sa zamykane na kluczyck lub zaluzje zalezy od nowosci solarium tam mozesz spokojnie sie rozebrac, lampy wlaczaja sie po ok 2 minutach wiec spokojnie sie rozbierzesz ale za pierwzym razem zapytaj na jakie lampy isc no i nie za dlugo :) pozdrawiam

przewaznie wchodzisz do kabiny, rozbierasz sie, ewentualnie zmywasz makijaz i kladziesz sie na tym lozku. Jest tam taki przycisk \"start\" (przynajmniej tam gdzie ja chodze) i jak juz sie wygodnie ulozysz to go naciskasz. Gdy uplynie okreslona liczba minut, lampy sie wylaczaja a Ty musisz sie jakos wydostac z tego lozka, co nieraz bywa trudne (kiedys zgasly mi wszystkie swiatla i nie wiedzialam co i gdzie mam zlapac zeby to otworzyc bo bylo zupelnie ciemno, prawie zaczelam krzyczec :D ), dlatego czasem lepiej nie zamykac tego lozka do konca. To sa moje doswiadczenia, ale bylam na solarium tylko 3 razy, wiec moze ktos kto bywa tam czesniej doda jakies rady od siebie :) 🌼

sa rozne lozka.sa takie ktore sie same zamykaja pod pewnym uplywem czasu a sa tez takie ktore trzeba samemu zamknac (lezac chwytasz jesli jest uchwyt i ciagniesz do siebie).Fakt sa lozka lezace i stojace.te lezace sa wygodniejsze(bo lezysz).Jesli Ci wstyd powiedziec ze jestes pierwszy raz,to zapytaj czy moglaby Ci Pani pokazac jak sie obsluguje i dodaj ze chodzilas wczesniej gdzies indziej.ja czesto zmieniam solaria i nie kazde lozko jest takie samo.teraz juz jest coraz wiecej lozek, i gdzies tam jak sie polozysz to nad glowa bedziesz miala rozne przyciski.jak zobaczysz z napisem \"start\"to go wlacz.jesli bedziesz chciala przerwac opalanie,to dasz na \"stop\".....teraz Ci powiem jak wyglada taki wypad na solarium. 1.podchodzisz i mowisz na ile chcesz min, jesli lampy sa nowe to proponuje ok 7-8 min zreszta zapytaj czy lampy sa nowe czy stare bo nie wiesz na ile min isc,babka ci doradzi. 2.pewnie zaproponuje Ci jakis kremik przyspieszajacy opalanie, one sa drogie,przyznaje ze nigdy nie biore. 3.babka ustawi na swoim liczniku ok 3 min, tyle czasu bedziesz miala na rozebranie sie i przygotowanie do opalania 4.wejdziesz do pokoiku w ktorym zobaczysz lozko,i pewnie jakies waciki, i krem do demakijazu,mozesz sobie twarz przetrzec :) powiesisz sobie ciuszki gdzies na wieszaku lub na krzesle jesli bedzie.polozysz sie i albo sie samo zamknie lozko albo sama je zamkniesz (nie wiem jakie maja lozka) 5.teraz w nowych lozkach podczas opalania, mozna sluchac muzyki, pewnie bedzie ci cos gralo nad glowa:).bedziesz tez miala rozne przyciski,jedne sluza do podglosnienia muzyki, innne sa od klimatyzacji,jesli Ci za goraco to mozesz zwiekszyc powiew :) kazde lozko jest inne.nie wiem jakie oni maja.w niektorych jest tez widoczny licznik, z uplywajacym czasem,mozesz sledzic ile min ci jeszcze zostalo. 6.jak lampy zgasna, zrobi sie ciemno wtedy musisz podniesc przykrywe lozka, lub samo sie otwozy(zalezy od lozka) wychodzisz i ubierasz sie.a babka po tobie zdezynfekuje lozko psikajac jakims plynem i przetrze papierowym recznikiem. Ja nie mam ciemnej karnacji,ale takiej bladej tez nie.czesto opalam sie na tzw \"zloty braz\" na poczatek chodze jesli lampy sa nowe na jakies 7-8 minut co 2 -3 dzien.jesli juz jestem fajnie opalona (po jakis 4 razach) to chodze raz w tyg dla podtzrymania opalenizny. nie powinno sie chodzic codziennie na solarium, nalezy robic przynajmniej 1 dzien przerwy,zeby pozniej nie wygladac jak \"burak\" ;) milego opalania !

zapomnialam oczywiscie o zmyciu makijazu :) jesli chodzi o kremy to wszystkie ktore ci zaproponuja sa drogie i malo wydajne ja stosuje zwykly balsam do opalania z sorayi ktory mozna rowniez w solarium ja zaczelam chodzic przed wakacjami bo mam bardzo blada karnacje a chcialam sie nie spalic w lato nad morzem :) zazelam od 7 minut ale na takich lzejszych lampach podobno minimum te 6-7 minut bo wtedy sie pigment w skorze uwalnia potem chodizlam na 12 lub 10 tak w przerwach co 3 dni potem juz wiadomo wakacje teraz chodze 1 gora 2 razy w miesiacu do podtzymania opalenizny bo nie lubie byc brazowa a tym bardziej w zime :)

Gość londonbridge
dzieki za pomoc dziewczyny :) teraz nie bede sie czula tak glupio :D dzieki!!

Gość kamillcia
ma się te kilka minut po wejściu na solarium? Ja w 5 minut nie wysmaruje sie cała, nie zmyje makijażu i nie rozbiorę się