Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wiecznie głodna

Dlaczego w czasie odchudzania trzeba jeść mało lecz często?

Polecane posty

Gość wiecznie głodna

Czy to tylko taki trik, by oszukac głód?? bo ja np. wole zjeść 1 posiłek dziennie, ale duży. mój zołądek jest taki, że jak zaczne jeść to w zyciu nie skończę na małej porcji. i nie ma szans bym spróbowała go skurczyc, bo sie nie da. W lecie przez miesiąc nie jadłam prawie nic ale potem, po odstawieniu tabletek głód znów zaczął dokuczać, wiec wcale nie da się do przyzwyczaić. wiec pyatm, czy to jakoś potwierdzone że nie schudnę jedząc 1 duzy posiłek dziennie. możemy przyjąć że bedzie on miał tyle samo kcal co w sumie te 4-5 malutkich posiłków.

Gość podobno dlatego że zmuszamy
układ pokarmowy do pracy i nie zatrzymuje się nam przemiana materii..ale może cos pokręciłam.

Gość wiecznie głodna
no tak ale z drugiej strony jedząc mało, organizm spala w tempie coraz wolniejszym, ponoc drastyczne ograniczanie jedzenia skutkuje tym, że z biegiem czasu trzeba jeśc coraz mniej, by zachowac wage, gdyż organizm przyzwyczaja się a przemiana właśnie wtedy może się nawet zatrzymać..

Gość a mozejjjj
a jakie tabletki jadlas?

Gość chodzi o tozzzze
wlasnie tak dziala jedzenie 1 raz dziennie jak wyzej napisalas..a jedzenie 4-5 razy oszukuje sie organizm ..w zasadzie nie chodzi o ot zeby sie glodzic... poprostu jedz mniej ale czesciej ..i chudniesz zdrowo i rozsadnie ... wlacz jeszcze sport i efekt gwarantowany a jak masz z tym problemy 0tzn ze pochlaniasz jedzenie to oznacza ze masz jakies zaburzenie odzywiania i lepiej isc do specjalisty (psycholog) ktory ustali dlaczego tak sie dzieje i nauczy Cie odzywaiac sie bez wsysania jedzenia. powodzenia