Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nieznajoma laska

.jakiś lek na pryszcze.

Polecane posty

Gość nieznajoma laska

Siemna; czy znacie jakiś lek na pryszcze? Jakiś dość skuteczny, który wam pomógł, lub waszym znajomym!! Plisek:: Mam 12 alt.Mam lekki trondzik, który juz mi znikną i znowu się pojawił

Gość brevoxyl i slownik
ortograficzny:);)

Gość buniaaaa
brevoxyl dostepny w aptece bez recepty cena ok 20 zł i jesczedobry jest borasol cena ok 3 zł tez bez recepty brevoxyl skuteczniejszy kupsobie tez mydełko bambino i myj nim twarz nie jakims badziewiastymi tonikami i czym innym mydełko bambino tez zwalcza tradzik w jakims stopniu

Gość ciekawski pytajnik
niby w jaki sposób mydełko bambino zwalcza trądzik?

Gość agizaa
polecam metronidazol kosztuje ok 4zl i jest bardzo dobry(pamietaj ze nie zawsze drogi lek jest najlepszy)

Gość no to ci powiem ze
dobry dermatolog

Gość ciekawski pytajnik
nie pamiętam, ile kosztuje metronidazol, za to doskonale pamiętam, że jest n a receptę. Jeżeli więc masz prawdziwe kłopoty z cerą, to rada, żeby poszukac dobrego dermatologa wydaje mi sie jak najwłaściwsza. Samemu , dostępnymi środkami to sobie mozn aleczyc pojedyńcze pryszcze.

Mydło bambino to dla małych dzieci i nie powinno się go później uzywać. W aptece są mydła z siarką do cery trądzikowej

bardzo dobre jest tez mydelko z babydream /rossmann) ma nawet öko test sehr gut! mowi samo za siebie:);) polecam!

Gość ciepły klimat
Chyba, nie wierzycie, że jakies mydełko wyleczy WAS z trądziku?

a kto mowi ze mydelko wyleczy? moze pomoc zachowac skore w dobrym stanie a jak ma sie tradzik to pomaga go zmniejszyc naucz sie czytac!

Może pomoże pasta cynkowa. Działa ona ściągająco i antybakteryjnie. Najlepiej stosować ją raz dziennie na noc.

Gość ciepły klimat
Ja czytać potrafię. PYtanie autorki topiku jest o LEK n a pryszcze, prawda? Czyz mydełko babydream jest lekiem na pryszcze? Nie bądz dziecinna, nigdy w życiu, to akurat mydełko m a służyc niemowlakom, a one takich problemow nie mają. Natomiast zmaltretowanej i wysuszonej chemicznymi środkami skorze może przyniesc ukojenie, i to jego jedyna zaleta, nie będzie dla skóry agresywne. Ale do walki z pryszczami ma się takie mydełko nijak, i żadnym lekiem nie jest.. Trochę pojkory dziewczyno, bo bezmyślnie walisz standartowym tekstem o kłopotach z czytaniem bez zrozumienia, a tak naprawde , kto ma z tym, kłopoty?

Gość potrądzikowa
Słuchaj, jasne, że nie pomoze zadne mydełko, im wcześniej zaczniuesz walczyc z tym świństwem pod okkiem dobrego dermatologa tym lepiej dla stanu twojej buzi. Tylko pamietaj, nie przerywaj kuracji jak zacznie sie cera poprawiac , bo to cholerstwo wróci ze zdwojona siłą.

Gość kot w papuciach
Nie sądzę, aby młodej osobie, ktorej rozbuchana gospodarka hormonalna funduje super wydzielanie łoju , mogło pomóc mydełko czy linomag. Jest to dobre n a gojenie buzi, ale nie do leczenia zaskorników i pryszczy. Trzeba przede wszystkim ograniczyc przeetłuszczanie skóry, i uspokoic organizm wewnętrznie. Nie zaszkodzi tez znalezc przyczyne trądziku, bo jego podłoże może byc różne. Aczkolwiek tak myślę, że jak sie ma 12 lat, to hormonalny jest najbardziej prawdopodobny.

Gość ciepły klimat
Droga 22 latko, może jakies kropelki uspokajajace? Nie bardzo rozumiem , o co sie wściekasz, tak jak nie rozumiem dlaczego piszesz do mnie" losiu". Wiesz, ja lubie logiczne wypowiedzi, a nie typu, co autor miał na myśli, jasnowidzem nie jestem, niby skąd mam wiedzieć, ze to Ty podałas ten brevoxyl?

Gość Patryka p
yyy.... wiesz mi sie wydaje ze naprawde powinnas udac sie do tego dermatologa poniewaz takie masci lub leki ci niekoniecznie pomoga dermatolog wie lepiej co powinnas uzywac dla twojej cery, jakie masci, kremy lub leki. Ja tez miałam problem ale z czyms innym i udałam sie do dermatologa i przepisał masc i tabletki stosowałam i pomogło!! takze moim zdaniem to tak bedzie najlepiej. Bo tu pisza roznie!! sama napewno zauwazyłas? i co np. pisze ci tu 20 osob poda ci 50 lekow i co i je wszystkie kupisz i bedziesz wszystkie tosowaci tak mieszac?!!??! To jeszcze zgorszy twoja cere ;p

Gość Edwarf398
Prawda jest taka że tego problemu nie da się wyleczyć. Nie oszukujmy się - ani maseczki, ani antybiotyki niczego nie zmienią!!! Jesli komuścoś pomaga to tylko przez przypadek. Mam 23 lata i zaczynam z tego powoli wyrastać. To jedyny sposób, niezależnie od tego co mówią lekarze....

Gość +helga+
Edwarf ---> ja mam 31 lat i jeszcze z tego nie wyrosłam, zaczynam już tracić nadzieję, że kiedykolwiek wyrosnę. A autorce topiku mogę poradzić tylko dobrego dermatologa zanim popsuje sobie cerę źle dobranymi maściami.

Gość tradzik powoduja
baktrie...i trzeba brac antybiotyki,zeby zniszczyc te bakterie. Sama mam 27 lat i ciagle sie z tym swinstwem mecze...obecnie stosuje retinoidy na zluszczanie naskorka,ale ty jetes jeszcze mlodziutka(masz 12 lat)wiec gospodarka hormonalna ci szaleje...nie szalej za bardzo,bo mozesz pogorszyc sprawe :)

Gość Buniaa
Ja miałam średni trądzik i stosowałam polecony przez koleżankę skinoren. Trochę to trwało zanim trądzik ustąpił ale ogólnie jestem zadowolona z tego leku, teraz już nie mam trądziku :)

Gość cexterka
Ja polecam udać się do dermatologa!! I nie robić nic na własną rękę!! Moja udręka z tym dziadostwem zaczęła się w wieku 12 lat i trwa do dnia dzisiejszego, a lat mam 21!!! Na początku było to kilka drobnych pryszczyków, wągry na nosie i zaskórniki. Do tego łojotok. Wtedy nie mysłałam nad tym, żeby iść z tym do lekarza. A jak się zdecydowałam to było już zdeczka za późno:O Tak więc radze iść do dermatologa, moze uda się to wyleczyć szybko i bez ingerencji antybiotyków. Antybiotyków nie polecam dlatego, że po nich i tak wszystko z reguły wraca (wiem, bo przeszłam kilka kuracji), strasznie obciążają organizm, szczególnie wątrobę. U mnie po antybiotykach zostawały blizny. Dopóki ich nie brałam,to pryszcze schodziły bez śladu. A teraz mam na twarzy sieczkę:O i wiem, ze będzie mnie to kosztować duzo czasu i pieniędzy, zebym wyglądała W MIARĘ przyzwoicie, bo nadziei na cere bez skazy juz nie mam:O

Gość antylopagnu
Mi też to \"badziewie\" spedza sen z powiek niewiem co to powoduje jestem zalamana bo NIC nie pomaga mam 31 lat i na starosc dostalam trądziku to jest jakis koszmar niemam juz do tego siły stosuje srodki oczyszczajace typu clean & clean pianka , teraz kupilam Garniera czysta skóra ....i jest gorzej stosuje kosmetyki do cery tradzikowej masc Metronidazol, ktora wysusza tak skore ze szok do tego to posmarowane MIEJSCE jest suche a obok juz wychodzi 10 innych MUSIALABYM CALA TWARZ TYM WYSMAROWAĆ I MIEC JEDNA WIELKA SUCHA SKORUPE jestem podłamana niewiem co robic na samą mysl chce mi sie plakac. Nigdy nie mialam problemow z cerą niemam pojecia czemu teraz dzieja sie takie rzeczy z moja twarzą CO JA MAM ROBIĆ ? MOZE MI KTOS POMOC?

Gość antylopagnu
trądzik zanika w 100% znalazlam to na stronce o tym linku http://www.biomedical.pl/komentarze/tradzik-zanika-w-100-2805.html?sid=4de516d6ae974770a6c4eecede108fe5 mysle ze warte poczytania osoby, ktore zastosowały kuracje pisza, ze dziala wiec ja zmykam do kuchni po cebulke :D warto wyprobować podsylam i tutaj moze komus tez pomoze pozdrawiam To tresc : trądzik zanika w 100% Trądzik strasznie oszpecał mi twarz,miałem już takie zaczerwienia,blizny, syfy na całych policzkach- paskudne. Znajomy doradził mi (bo sam tak robił) żebym użył cebuli, która przekroimy na pół i masujemy mocno policzki okrężnymi ruchami 3 razy dziennie. Zapach trochę przeszkadza jak i to ze sie płacze. Nie stosujemy żadnych kremów i środków z apteki o działaniu wysuszającym skórę. Zacząłem stosować to pod koniec roku szkolnego tak żeby nie mieć problemów z zapachem (i tak jest słabo wyczuwalny, szczerze mówiąc NIKT mi nic nie powiedział) będąc w szkole, przez całe wakacje, a kiedy zaczął sie kolejny rok- wieczorami i w weekendy.Teraz mam gładziutką skórę, żadnych blizn i żadnych syfów, teraz już tylko Nivea nawilżająca i lepiej już być nie może. Cera jak u lasek z czasopisma :-)Warto było się pomęczyć, skuteczne w 100%.

Gość piksiu
no to wyciskaj pryszcze i bedziesz mial klopot z glowy strupek o ile zostanie zagoi sie w 2 dni i po klopocie,wezne zeby pozniej przemyc spirytusem a o masciach ,zelach itp zapomnij bo nic Cie nei daja a tylko pieniadze w bloto wyrzucisz

Gość marceliiiinkaaaa
im mniej kremów masci tym lepiej dla skóry to po pierwsze Nie stosuj zadnych preparatów do cery trądzikowej, młodej itp bo ci wysuszą i wiecej szkód narobią Najlepiej za duzo sie nie przejmowac cerą, nie dotykac niepotrzebnie. Polecam puder propolisowy mozna kupic w aptece za pare złotych Brevoxyl niby fajnie dzialal na poczatku, wygładzil buźkę ale po jakmis czasie przestal dzialac także polceam stosowac sporadycznie w celu wygladzenia cery. Pij herbatki ziołowe (takie jakie lubisz:) to am być przyjemność:) Zwróc uwage po czym masz wysyp (ja nie jem chipsów(ale bez przesady czasem jakiegos kukurydzianego zjem:) nie pije napojów gazowanych, cole omijam z daleka)

Gość haniuta65
do 22latka_ juz ktorys raz slysze ze myslo babydream jest dobre do twarzy ze wzgledu na sklad. mozesz mi powiedziec ktore to jest? czy kostka czy w butelce? ostanio ogladalam butelki byl lotyion oliwka szampon i balsam ale zadnego mydla nie widzialam;/

Gość czystaa
`ja nigdy nie miałam pryszczy , bo mam inną cere niż wy .. przez to myślałam ze coś nie tak z moim dojrzewaniem .. ale niee .. każdy ma inną cere .. jeden ma wrażliwą a drugi mniej wrażliwą .. moja kumpela miała bardzoo dużo pryszczy .. nie chodziła do dermatologa bo mówiła że jej nic nie pomoże .. stosowała kremy typu clearsil itd . nic jej to nie pomagałoo .. )); najlepiej stosować diete .. bo czytałam o tym na jakiejś stronie .. to naprawde pomaga .. moja kumpela zaczeła ją stosować i po paru dniach wszystkoo jej sie wyleczyło .. ((; koniec z : - czekoladą .. - chipsami .. - ostrymi rzeczami .. typuu ketchup i przyprawy różnee .. - trzeba pić dużo wody niegazowanej .. - zamienić chlep zwykły na razowy .. to naprawde pomagaa .. ((;