Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kropka333

wyrywanie zęba

Polecane posty

Gość kropka333

kobiety, (panowie tez, jesli mogą pomóc) czy mozna iść usunąc ząb kiedy ma sie okres???czy moze to jest sciema z tym, ze w czasie okresu nie powinno sie wyrywac zebow, chodzic do kosmetyczki itp???to wazne, pomozcie

Gość nie mam pojęcia

Gość aparatka z większym stażem
nie można wyrywać zębów w czasie okresu dlużej wtedy krwawi i mmoże się źle goić (długo sie taka rana po zębie "zasklepia" i moze sie coś dostać do nie, może się zrobić suchozębodół i inne powikłania)

Gość grypa
prawda. ostatnio przed usuwaniem zeba przemily pan chirurg szczekowy zapytal, czy moze mam okres. generalnie chodzi o uplyw krwi z organizmu, w czasie okresu jest wiekszy, dlatego z wizyta powinno sie troche poczekac

Gość kropka333
no ja Cie prosze nie strasz mnie nie moge przełozyc tej wizyty...a to jest osemka, wiec nie wiem naprawde co mam teraz zrobic, musze miec to zrobione juz!!!grr

Gość kropka333
ja Cie krece....to chyba jednak zapytam, ale kurcze tle czasu czekałam na ta wizyte, nie pomyslałam wczesniej...masakra...

Gość aparatka z większym stażem
musisz przesunąć, nie wyrwie ci zęba, zwłaszcza 8, przy której w ogóle mocno się krwawi

Gość akunia
ja mialam wyrywana 8 w czasie okresu i to chirurgicznie.nic sie nie dzialo.nikt mnie tez nie pytal czy mam okres.mysle ze to nie ma wplywu.

Gość mucca
suchozębodół powstaje wtedy kiedy po wyrwaniu zęba tak mniej wiecej w ciągu 24 h, wyssiesz, zassiesz tą otoczkę, błonkę,galaretkę no coś w tym stylu co zbiera się w miejscu po zębie, moja kuzynka tak zrobiła a potem wyła z bólu, no i niesterty musiała odwiedzić dentystkę

Gość mucca
a co do okresu, mi chrurg przy wyrywaniu 8 kazał wziąć pod uwagę termin miesiączki.

Gość akunia
przypomnialam sobie ,ze po wyrywaniu zęba nie można palić.pamiętajcie o tym wszyscy palacze.