Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Elaa_12345

sposoby na ciąze ??

Polecane posty

Gość Elaa_12345

jakie znacie sposoby pozbycia się niechcianej ciązy w pierwszych 6 miesiącach dawajcie propozycje... jak co to nie jestem ale pytam z czystej ciekawosci ludzkiej :)

Gość Oliwia21
Pierwszę 6 miesięcy??? Co ty mówisz wogóle? Ciąże da się usunąć chyba do 4 tygodnia czy jakoś tak a potem żaden lekarz Ci się takiej operacji nie podejmie nawet nie legalnie, a innych sposobów nie ma prócz tych tabletech wczesnoporonnych ale one to jeszcze krócej niż 4 tyg.

Gość Elaa_12345
Spokojnie Oliwia tak tylko pytam bo gdzies tak słyszałam... a na czym polega to usunięcie ciązy po 4 Tyg. ??... ile taki zabieg moze kosztować ??

Gość do oliwiaa 21
chyba chodziło ci o 4 miesiące? do 8 tyg. ciąży - RU-486 póżniej - aborcja w sensie zabiegu - są różne metody aborcja w wielu krajach jest dozwolona do 3 miesiąca ciąży (płód nie ma wtedy systemu nerwowego wbrew opiniom niektórych oszołomów) wydaje mi się to rozsądną granicą - aborcja powinna być wtedy legalna na życzenie póżniej to już dylemat - np. aborcja w 6 miesiącu ciąży - dopuszczam ją przy zagrożeniu życia lub zdowia matki, ale wtedy to jest już raczej wybór między życiem dwóch osób - można np. wydobyć płód i wsadzić go do inkubatora oczywiście w naszej pięknej katolickiej polsce możesz zrobić aborcję na życzenie w 6 miesiącu ciąży - wystarczy że dysponujesz kwotą 15 tys zł dzieje się tak daltego że aborcja jest poza jakąkolwiek kontrolą państwa. Pańśtwo mówi: aborcji nie ma, więc... nie ma. Gdyby aborcja była legalna takie patologie by się nie zdarzały (albo zdarzały się rzadziej) - bo żaden lekarz by nie ryzykował, skoro aborcja przestała być żródłem dochodów. A tak... skoro aborcja i tak jest nielegalna i można iść siedzieć, to co za różnica 2 czy 6 miesiąc. Mam nadzieję katolckie oszołomy że zdajecie sobie sprawę z realnych konsekwencji waszego pojebanego prawa.

Gość qwertynq
Do przedmówczyni Śmiałam się jak czytałam Twoją wypowiedz. Wedle twojego rozumowania należy zalegalizować wszystko co zabronione skoro i tak się dzieje w tzw ."podziemiach". Zróbmy z nas drugą "supernowoczesną" Holandię:) I to nie tylko katolicy fanatycy uważają że aborcja jest słusznie nielegalna. Nie wsadzaj wszystkich do jednego wora. Znam wiele osób innych wyznań, którzy są przeciw usuwaniu ciąż.

Gość Elaa_12345
ahaaa czyli do 2 miesiąca ciąze mozna się pozbyc za pomocą srodka o nazwie RU-486 ?? czy co bo tak to zrozumiałam :)

Gość faktem jest
No, wolałabym życ w nowoczesnej Holandi, jak w zaściankowej zacofanej Polsce.

Gość faktem jest
W której to katolickiej Polsce tak broni sie poczętego życia, nawet kosztem życia i zdrowia kobiety, a zapomina o tych juz funkcjonujących n a świecie. I mam na myśli i dzieci i ludzi starszych.

Hm, trochę drastycznie to brzmi - usunąć ciążę w 6. miesiącu. Sama jestem wcześniakiem z 6. miesiąca i, biorąc pod uwagę, że wykształciło mi się wszystko, co miało, chyba nie chciałabym być usunięta na tym etapie rozwoju :). A przecież ratuje się już "młodsze" wcześniaki.. (żeby nie było nieporozumień: nie jestem przeciwniczką aborcji).

jak ktoś zachodzi w ciążę z głupoty a nie np gwałtu to wg mnie nie powinien mieć żadnego prawa do legalnego usunięcia ciąży:O jesteście chorzy ze swoimi poglądami, że kobieta powinna miec prawo usunięcia ciąży na żadanie:O jak się nie umiesz zabezpieczyć to się nie bzykaj. proste. a jesli chcesz i zachodzisz w ciąże to urodź i oddaj do adopcji..

Gość Elaa_12345
wracac do tematu bo powoli robi sie tu off-top... ponawiam pytanie... do 2 miesiąca ciąze mozna się pozbyc za pomocą srodka o nazwie RU-486 ?? czy co bo tak to zrozumiałam.

Gość wpisz w google
to się dowiesz:P

Gość Elaa_12345
No spoko znalazłam... ale powiedzmy ze teraz dziewczyna jakas zachodzi w ciąze a te tabletki nie są dostępne w polsce skąd ma je zabrac :D:D??

Gość do qwertynq
śmiałaś się czytając o aborcji na 6-miesięcznym płodzie za 15 tys zł bo ja się jakoś nie śmiałam a jestem zwolenniczką aborcji na życzenie do 3 miesiąca ale widać wy obrońcy życia macie specyficzną wrażliwość a aborcja na życzenie tak czy siak w polsce jest jakby ktoś się nie orientował - tylk omusi to być życzenie odpowiednio umotywowane finansowo do łachudry - o indeksie pearla który nigdy nie osiąga wartości 0,0 słyszała?

Gość Elaa_12345
ciekawe ile trzeba zapłacic za tą aborcje do 3 miesięcy :D ciekawa jestem ile sobie rzyczą :D