Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość edwardzika

jak mówic grzechy na spowiedzi

Polecane posty

Gość edwardzika

niewchodzić osoby nie wierzący w Boga no ewa33, itp. jezeli mówie coś złego np na ewę33 czy jakąs znajoma i np jak zazdroszę to jak sie wyspowidać? BO to jest "nie mów fałszywego swiadectwa prze iw blizniemu swemu...ale jak to powiedzieć? obgadywałam bliżniego? wystawiałam fałszywe swiadectwo blizniemu?

Gość najprosciej najlepiej
ps. ja nie uznaje spowiedzi (tylko powszechna jak juz)

Gość przeciez kazdy
mowi grzech swoimi slowami, chcesz sie uczyc na pamiec jakis sztucznosci?

Gość wolę zozolę
Powiedz, że obmawiałaś i że zazdrościłaś. Jeśli to, co mówiłaś złe na kogoś, było w dodatku nieprawdą, to powiedz, że oczerniałaś.

Gość wolę zozolę
do przecież każdy --------> grzechy należy mówić tak, by było wiadomo, o czym mówisz. Nie ma dowolności. A edwardzika nie chce się uczyć sztuczności, tylko nazwać grzech po imieniu.

Gość a po co ty sie z tego
chcesz spowiadac???

Gość przeciez kazdy
o czym ty piszess do mnie? czy swoje slowa to cos zlego? spowiedz jest rzecza swieta, temu nie przeczylam, ale co najwazniejsze - intymna! a nie wygloszeniem czegos na konferencji. idziesz do spowiedzi i mowisz, co czujesz, czym zbrzeszylas - swoimi slowami. czego sie czepiasz?

Gość przeciez kazdy
i o jakiej dowolnosci ty piszesz? kazda rzecz mozna ujac na wiele sposobw w zaleznosci od stylu, bogactwa slownictwa itd itp. wielu ludzi ma podobne grzechy, a nie sadze , by każdy mówił je tymi samym słowami.

Gość edwardzika
np mówię ze zgrzeszyłam przeciw czystości (tak raz kazał, sugerował inny ksiądz tak prywatnie). No i tak mówie a pytają.co to znaczy ze zgrzeszyłas przeciw czystości. Tępy czy jak? i wycedziłam współżyłam:D a mogłam dowalić, uprawiałam sexa;D (uprawia się marchewki i sport a nie sex). No ale on mysli ze pewnie masturbowałam sie bo to tez jest zgrzeszenie przeciw czystości ..a powinno sie mówic bawiłam się swoim ciałem , mastturbacja, współzycie..niechciałam tak i powiedziałam o tej czystości a księza ciagną za język dalej.:(

Gość przeciez kazdy
spowiedz to nie monolog, to rozmowa, ksiadz powineien dopytywac, jak czegos nie rozumie, w ogole odkad pamietam, to spowiedz byla na zasadzie rozmowy, ksoadz zawsze lubil zadawac pyatnia na mniej lub bardziej wazne pytania.

Gość edwardzika
ewa33 wszędzie wchodzi

Gość edwardzika
na spowiedzi kazdy jest 28 - 34 sekundy. Obserwowałam i liczyłam jak czekałam w ławce na faceta:) dosłownie kazdy w 27 miescił sie nie mniej nie więcej 27-28 a jak ktos dłuzej to i 34 sek był. Szybko idzie

Gość wiekszych bzdur
w zyciu nie slyszalam :D

Gość edwardzika
to mało jeszcze słyszałaś