Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

miauczydelko

no...to jak jest ? czy faceci sa tacy idealni?

Polecane posty

Gość gość
wiekszosci facetow jednak odpowiada ten stereotypowy wizerunek rodziny, a kobieta ktora buntuje sie przez byciem tylko sluzącą i kochanka jest od razu nazywana emancypantką w negatywnym tego slowa znaczeniu.

Nikt nie jest idealny.A wg mnie kobieta także powinna pracować zawodowo,a te które nie chcą,to jak pokazuje życie,są po prostu kamikadze :classic_cool: właśnie dlatego,że nie wszyscy faceci są idealni :)

Gość reeeeet
pozdro a ty przed czym sie buntujesz ,skoro nawet nie wiesz jak być żoną ? latasz za małolatami,nie ma w tobie godnosci,wiec o czym ty do nas piszesz ?😠

Gość a co to jest dziewictwo
to działa w dwie strony: w domu: pranie ,sprzątanie ,gotowanie itd. +dzieci brak szacunku i własnej kasy=padam na ryj i nic z tego nie mam w pracy:pranie ,sprzątanie ,gotowanie itd. +dzieci i praca=padam na ryj i mogę kupić sobie szminkę droższą niż 20zł:szacunek-różnie całe szczęście ze to tylko przykłady i nie we wszystkich domach tak to wygląda-są faceci którzy doceniają co nieco;) a gdzie czas na pachniecie itd. zamieniamy sie powoli w roboty

najlepiej dla facetow by bylo, gdyby kobieta pracowala zawodowo (bo prestiz i pieniadze), zeby w domu gotowala, sprztala, prasowala, gotowala (bo ktos to musi robic?). urodzila i wychowywala dziecko, ryzykujac praca (bo kto sie zajmie tak dobrze dzieckiem, jak nie matka?) i oczywiscie dbala o kochanego mezusia, glowe rodziny. Karmila, zaspokajala i troszczyla sie. Wiekszosc wspolceznsych kobieta tak wlasnie funkcjonuje. One nie maja wyboru miedzy byciem kobieta domowa a kobieta pracujaca. One moga jedynie brac na siebie kolejne obowiazki.

Kiepskich macie facetów jak wam nie pomagają w domu.....narzekacie a same ich tego nauczyłyście :-P

Gość gość
reeeeet pozdro a ty przed czym sie buntujesz ,skoro nawet nie wiesz jak być żoną ? latasz za małolatami,nie ma w tobie godnosci,wiec o czym ty do nas piszesz ? A czy musze byc zona, zeby sie buntowac przed tym, co mnie czeka w malzenstwie? Zreszta nie trzeba kajdanek, zeby widziec na co sie zanosi.:o

Gość gość
Zgadzam sie z mia wallace i a co to jest dziewictwo w 100%

Gość kiepsko z waszymi facetami
moj i posprzata i ugotuje i chetnie pojdzie na zakupy oprocz tego pracuje bawi sie z dzieciaczkiem i konczy studia :D

Gość pracownik_umyslowy
wybacz, ale jak czytam texty "W Polsce jest około 6 milionów kobiet, które pracują tylko w domu. Wiemy, ile szacunkowo warta jest ta praca." Bez żartów, za sex moze jeszcze mamy płacić ? Macie spokój w domu (w pow. sytuacji), my pracujemy. A może my powinniśmy wyceniać swoje prace domowe ? Wkręcenie półki do ściany - 200 zł, uszczelnienie kibla 100 zł. Wogóle nic nie będziemy robić bo z czego macie nam płacić ? Bzdury i rzygać się chce jak się takie rzeczy czyta...

Gość sexy woman
Świetny artykuł . Kobieta zajmujaca się wyłącznie domem mało kiedy w oczach swojego partnera jest zaradna ,jeśli nie posiada swoich pieniędzy . Prędzej czy później facet zbuntuje się w tej sytuacji . Sądzę ,żę kobiety czynne zawodowo mają większe poczucie własnej pewności i niezależności .bardziej dbają o siebie bo muszą . Mają świadomość tego ,że bez wzgl. na to jak potoczy się ich życie z partnerem zawsze dadzą sobie radę . Osobiście też staram się tak postępować. Ukończyłam 1 kierunek studiów . Teraz zaczęłam drugi , oprócz tego jestem czynna zawodowo i daje mi to ogromną satysfakcję . Poza tym zajmuję się domem i mężem . Myślę ,że dobrze na tym wychodzę i mam szacunek w oczach męża .Super artykuł w 100% się z nim zgadzam .I nie chodzi tu o przchwalanki ale zwykłe realia.

Gość gość
nie wiesz o czym piszesz pracowniku umyslowy:o Wlasnie o takich jak Ty pisalam...:o

pozdro, a co to jest dziewictwo :) :) pracownik_umyslowy, to sie zamien z kobieta. Na rok. Siedz z w domu, gotuj, sprzataj, pierz, zajmuj sie dzieckiem, a ona bedzie pracowac zawodowo. Wtedy mozemy pogadac.

popieram w 100% Mie wallace a tym, które mogą się nacieszyć pomocnymi chłopami ,szczerze gratuluje szczęścia

niestety, tak jak pisalam wczesniej, w naszych realich kobieta pracujaca jest kobieta na 2 etatach- w pracy zawodowej i w domu. I nie ma to tamto, kobiety nie zostana docenione, nawet jesli bede pracowaly zawodowo na rowni z facetem. Kobieta ma obowiazek pracowac na etacie domowym, a oprocz tego zasuwac zawdowo. I kto tu wiece pracuje?

Gość pracownik_umyslowy
pozdro g*no wiesz o mnie. Kompleks jakiś masz, ja utrzymuję swoją rodzinę - mojej żonie i mi dobrze z tym. Ja doceniam ją - ona mnie. A takie uogólnienia jak w tym texcie i wycenianie roboty to tylko chore na głowę brzydkie feministki mogły wymysleć...

CHOLERA to moje tylko nicka nie zmieniłam : to działa w dwie strony: w domu: pranie ,sprzątanie ,gotowanie itd. +dzieci brak szacunku i własnej kasy=padam na ryj i nic z tego nie mam w pracy ranie ,sprzątanie ,gotowanie itd. +dzieci i praca=padam na ryj i mogę kupić sobie szminkę droższą niż 20zł:szacunek-różnie całe szczęście ze to tylko przykłady i nie we wszystkich domach tak to wygląda-są faceci którzy doceniają co nieco a gdzie czas na pachniecie itd. zamieniamy sie powoli w roboty pisząc to chciałam zaznaczyć ,że nie tylko mężowie maja ciężko tak jak im sie wydaje my tez mamy problemy w pracy i jesteśmy zmęczone-czasem przydało by sie dobre słowo

Gość gość
Ja to mia wallace proponowalam wlasnie w topiku, ktory przed chwila poszedl pod kasacje...nikt sie nie zamieni, bo samcza pycha im na to nie pozwoli. :o. Facet przeciez (na szczescie nie kazdy) stworzony jest do wyzszych celow niz bycie sprzataczką. W sumie niby dlaczego? Czy wy naprawde myslicie, ze dla nas to mega eksyctujace prac Wasze brudne skarpety i podstawiac Wam obiadki pod nos? Mnie to nuuudzi jak diabli i 100 razy bardziej wole siedziec w robocie.

Hmmmm... Nie jestem zwolennikiem, by kobieta cały czas siedziała w domu. I myślę, że nie jest to wcale taki popularny model, zwłaszcza patrząc na sytuację finansową młodych małżeństw. Jednak zarówno mi, jak i mojej żonie podoba się model - kobieta zajmująca się domem, ale również pracująca zawodowo, ale w niepełnym wymiarze (np. pół etatu). Jest to o tyle ważne, że pozwala się kobiecie realizować zawodowo, a także dbać o dom. Oczywiście w żaden sposób nie wyklucza to mojej pomocy w tym zakresie. Pozdrawiam...!

Gość sexy woman
Ale przecież jak się chce to można tak zorganizować czas ,że wiele da się zrobić . Najgorzej jak się wysówa zarzuty przeciw parterowi bo jak jest się kobietą to tylko dom , dzieci ...Warto wziąść sprawy w swoje ręce i zacząć działać .Nie tylko dla ...ale głównie dla siebie . A efekty tej pracy są docenione chociażby we własnej psychice i tym ,że uczymy się brnąć do przodu mimo wszystko ,a w sytuacji podbramkowej zawsze znajdziemy wyjście .

Gość gość
i nie bede harowac na 2 etaty, tak jak pisze Ciekawska, nigdy:o

Gość pracownik_umyslowy
A siedz w robocie. Skrarpetki mogę uprać sam jak i inne rzeczy, pralka - wiesz co to ? Codziennie trzeba sprzątać ? Z g*wnem sie bijecie czy co ?

Gość eleonora duncan
idealny facet to Enrico Fermi