Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość levesome

Podróż z 10-latkiem

Polecane posty

Gość levesome

No i mam kłopot. Chcemy pojechać z synem na wakacje w okresie ferii zimowych, najlepiej do jakiś ciepłych krajó. Boję się jednak, ze on się szybko znudzi zwykłym pobytem w hotelu. Myślimy o objazdówce w Egipcie, był ktoś na tkaiej wycieczcce z dzieckiem?

Gość hahahahahahahahahaha
:D

Gość nie znam Egiptu
ale mój 9, poetm 10 i 11 letni syn śWIetnie się bawił w róznych miastch Europy (Dublin, Paryż, Montpellier)

Gość melove
Tak, tylko miasto Europejskie to jednak co innego, niż kurort w gorących krajach. Ja bym raczej wybrała się na 7+7, czyli pół objazdówkę, pół pobyt w hotelu. Nie znudzicie się tak szybko, ty odpoczniesz, a mały pozwiedza :

Jak będziecie w Egipcie to koniecznie wybierzcie się na intro dive (nurkowanie w sprzęcie dla laików). Jak wybierzecie Sharm to możecie odwiedzić delfinarium - możliwość pływania z delfinami, ale trzeba wcześniej rezerwować. Polecam też jeep safari - powinno się podobać dziecku

Gość lovesome
Dziękuję bardzo :) Już się rozglądałam za ofertami i chyba pojedziemy z alfa starem. Fakultatywne wycieczki to chyba najlepiej na miejsu kupować, prawda? Taniej wychodzi.

Ja bylam w Egipcie z AlfaStar w tym roku w Sharm. Maja duzo fajnych wycieczek fakultatywnych, wiec nie bedziecie sie nudzic o ile wezmiecie pod uwage dodatkowe koszty (delfinarium, nurkowanie, safari na quadach, w jeepie, jazda na wielbladzie, Kair itp). Dla mnie najwieksza atrakcja i tak bylo plywanie w cieplej wodzie z rybkami koralowymi :) Tylko polecam wybrac hotel 5 gwiazdkowy. Bo 3 i 4 wg standartow egipskich sa duzo ponizej komfortu europejskiego w tych kategoriach.

Gość oni byli 3 lata temu
i za pewne też się świetnie bawili.