Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Alineczka

POMOCY FORMAT DYSKU D

Polecane posty

poza tym nie bardzo rowumiem [po co chcesz go formatowac to sprawdzanie dysku d to jest funkacja windowsa ktory jak rozumiem jest na partycji c wiec format d nic nie zmieni. poszukaj gdzies w opcjach czy nie da sie tego wylaczyc ja nie bardzo rozumiem co Ty tam masz grane co wlaczalas itd. wirtualnie to ciezko zrozumiec o co biega.

hmmmw autostarcie nie ma nic o sprawdzaniu dysku d...tak jest od wczoraj...skad to się nagle wzięło...

o widzisz tej wiedzy mi brakowało... czyli sprawdzanie dysku to funkcja systemu...tak masz rację system jest na c...rozumiem... a nie wiesz czasmi gdzie to mozna poszukac..???

moze zainstalowalas konsole odzyskiwania na dysku d??

no to skad uruchamialas te konsole odzyskiwania??przeciez trzeba ja zainstalowac? moze przywracalas system a nie uruchamialas konsole odzyskiwania teraz to juz nic nie rozumiem.

poza tym jak chdsk sprawdzi partucje to potem mozesz spokojnie ja formatowac poczekaj po prostu az sie zakonczy. poza tym powiedz mi najpierw po co ma byc to formatowanie D??dlatego ze cos sie przy starcie uruchamia czy z innych powodow??jesli dlatego ze przy starcie ten dysk jest sprawdzany to to nic nie pomoze.

dobra pominmy to wqszystko i zacznijmy od poczatku;) po co chcesz formatowac dysk d??dlatego ze jest on sprawdzany podczas uruchomienia windowsa-dobrze mysle??

tak, nie wiem dlaczego nagle zaczął być sprawdzany przy starcie...i jak to zlikwidowac i co to oznacza... to moje gg 5444789

nie wiem dlaczego skanuje cos widocznie z ta partycja jest nie tak. mozesz sprobowac usunac chkdsk czyli plik Autochk.exe - znajduje sie w katalogu startowym domyslnie \\%systemroot%\\System32 ale co z tego wyjdzie to nie mam pojecia.moze byc i tak ze nie uruchomi sie ponownie windows wiec sie zastanow. moze sprobuj tak w poleceniu uruchom wpisz cmd i potem chkdsk d: /f i zobaczysz czy znajdzie i naprawi jakies bledy

f po to aby naprawil;) r z tego co pamietam tylko lokalizuje zreszta mniejsza o to jak sprawdzi to zobaczysz czy to cos dalo. mozes rowniez sprobowac przywrocic system z duzo wczesniejszego okresu i zobaczysz co bedzie jednak to rowniez wiaze sie z potencjalnym ryzykiem wiec wczesneij mozesz skopowac potrzebne dokumenty itd.

no właśnie próbowałam przywrócić..ale to nic nie dało...dobra cos juz wiem..poczekam az sprawdzi..dziekuje Ci bardzo za pomoc..nie będę Cie tu przetrzymywała :-) jeszcze raz dziekuję dobrej nocy Ci zycze :-)

jak cos to pisz pozniej tu bede wiec moze cos mi przyjedize do glowy jak na razie to nie wiem o co chodzi i jak do tego doszlo wiec rady w ciemno daje;)

napisz jak do tego doszlo moze mi cos przyjdzie do glowy jesli nie to polecam jakies forum komputerowe np to centrumxp tam poszukasz kogos kompetentnego;)

tak..pomogło, skończył sprawdzac i poszło ok..dziekuję Ci bardzo za pomoc, hmmm pewnie już tu nie zaglądasz...ale gdybys jednak wpadł...to dziękuję :-)) Pozdrawiam

Gość ogOOr
Mój komputer -->dysk D---> prawy klawisz myszy----> Formatuj I to by było na tyle.