Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rewelka...

skąd dziury w twarzy po trądziku?

Polecane posty

Gość rewelka...

nie wiem dlaczego niektórzy maja po trądziku bardzpo dziurawa twarz, a u niektórych nie ma wogole sladu.pomocy!!

Gość chcaca wyleciec
bo niektorzywyciskaja a nietorzy nie

Gość rewelka...
czyli jak sie wyciska to sie pojawiaja? chodzi mi o te kratery takie. ja kiedys wyciskalam, ale nie mam dziu, czy one sie moga pojawic pozniej?

Gość chcaca wyleciec
boto zalezy jak sie wyciska...czasami robi sie ranki no i potem zostaja takie dziury

najwiecej dziur na twarzy maja osoby z tradzikiem rozowatym..jest to spodowowane typ,ze ropien czesto zalegajac na twarzy nie pozwalal sie odnowic skorze,wiec ta goila sie pod nim, co pozniej powodowalo,ze jak ropien schodzil,pekal,byl wyciskany it, odslanial zagojone miejsce....z dziura na ktorej lezal....

Gość rewelka...
czyli te dziury robia sie od razu, a nie wychodzą poznioej np po kilku miesiacach? jestem w trakcie leczenia tradziku, który był bardzo uporczywy. dostalam aknemycin plusi stan mojej skóry bardzo sie poprawil, ale jest onasucha, boje sie ze jak nie uda mi sie jej dorze nawilzyc, to powstana u mnie dziury.

a nieprawda- to nie tylko zalezy od tego czy ktos wyciskal czy nie - to zalezy glownie od skory. Niektorzy maja taka skore ze bardzo szybko sie regeneruje, i po pryszczach sladu nie ma nawet jak wyciska. A inni np ja - nawet jak nie wycisne pryszcza to ślad i tak jest, a nawet dziura. Moja kolezanka- wyciska wszystko co popadnie, nawet na lekcjach w szkole, czasem ma cala buzie w strupach, tak sobie robi, a później wszystko sie goi i ani śladu. tak to juz jest......

Gość lorenka
to zalezy od rodzaju tradzika!jedni maja lekki a inni ciezki i skad mozna wiedziec jaki sie ma? a no wlasnie nawet przy malej ilosci krost na samym poczatku powinno sie trafic do dermatologa aby ocenil ,najlepszy sposob aby uniknac trwalych sladow

ludzie moj tradzik pojawił sie jak miałam 16lat trwał rokata nie pozostawił mi żadnej blizny tzn dziurki a miałam ogromne ropne pryszcze i mimo tego żadnej dziurki, niestety jak zaczęłam chodzic do 4 klasy liceum problem wrocił (po kuracji antybiotykowej) poszłam do ginekologa brałam diane35 miałam piękna cere bez skazy, po odstawieniu (bra łam 3 lata) wysypało mnie tragicznie, miałam pełono ropnych nnie dajacych sie wycisnąc pryszczy, i właśnie ten tradzik [pozostawił na całej mojej twarzy mnóstwo dziurek, m iałam wtedy 22lata, obwiniam za to diane35 ale nie wiem czy to napewno wina tych tabletek, czy poprostu w penym wieku jak sie ma trądzik to on pozostawia już takie ślady, bo wcześniej mimo mocnego trądziku nie miałam blizn. nie wiem , na pewno to nie jest wina wyciskania, bo ja nie wyciskałam tych pryszczy. no i teraz walcze z tymi bliznami.

Gość Luckira
Dziur nie mam żadnych, ale mam za to głębokie blizny, zwłaszcza na policzkach, one uniemożliwiają mi wyjście z domu bez podkładu.

Gość rewelka...
w przyszlym tygodniu ide do mojej dermatolog i zapytam ja skad biorea sie te dziury, mam nadzieje, ze nam wszystkim to dokladnie wytlumaczy :) coz, ja mam tradzik juz 6 latt i walcze z nim na wszystkie sposoby, mam problem, bo juz lepiej jest bo corazmniej mam nowych pryszczy, ale jednak zostaja mi ciemne slady po tych wycisnietych. mam nadzieje, ze to tez sie zluszczy jakos i bede miala kieyds gladka jednokolorową cerę czego sobie i Wam zycze na ten Nowy Rok

Gość twerwetwetwet
po każdym wyciśniętym syfie (syfie, nie wągrze zaropiałym, tylko prawdziwym syfie) zostaje blizna, zwykle malutka i prawie niewidoczna, czasem większa. Takie wielkie kratery są po trądziku różowatym, wyżej już ktoś napisał jak powstają

Gość nimooo
a jak ja mam takie blizny takie nieczuc ich w dotyku i wyglądajajak kilka piegów nie drapałam tych pryszczy jak myslicie znikną?

Gość są też dziury po ospie

Gość nimooo
a ja nigdy niemiałam jescze ospy:P

a ja mialam dzieki swojej kochanej siosturni ;/ no i sie zadrapalam w kilku miejsach no i mam dziury;/ uwierzcie,jezlei macie ospe wietrzna, nigdy ,przenigdy nie drapcie tego, bo na serio po tym zostaja dziury;/ mam ten sam problem..jak wycisne wagry,spoko, znikna slady...ale jak jakies gory...ale nie ropne,to potem musze z 30 min mocno cisnac by to wyszlo, bo to mi sie goi pod skora;/ albo jak ozstana strupy to juz zalezy,czy bede je ciagle drapac czy poczekam az naprawe sie zagoja(i czasami zostaja slady a czasami nie) no ale bez podkaldu sie nie obejdzie;/