Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

dora20

po jakim czasie zwiazku najlepiej sie zareczyc, a kiedy brac slub?

Polecane posty

jak myslicie, jakie macie doswiadczenia? mi sie osobiscie wydaje, ze zareczyny najlepiej jakos tak po 2-2,5 roku bycia razem, slub tak okolo3,5.zalezy to jeszcze od wieku w duzym stopniu, bo trudno zeby para ktora sie poznaal w wieki 15 lat w wieku 18 juz brala slub.ale mysle ze wiek 22-24 lata na slub jest idealny, a na zareczyny 21-22.co myslicie?

Gość dobierz sobie idealnie
wiek na pewno bedziesz miała idealne życie itp

ja jestem z facetem 6 lat mam 25 lat a facet 28 ale narazie slubu ani zareczyn nie mamy jakos sie nam nie spieszy dobrze jest jak jest:)

Gość lepiej się poucz
większy bedzie pozytek niż z tego zastanawiania się nad bzdurami

Gość poddaje sie
ja brałam slub po 4 miesiacach znajomosci. w ciazy nie byłam. miałam 21 lat. studia skonczyłam, urodzilam dziecko i juz idzie 8 rok pozycia małzenskiego

Gość oooo ale szybko
gratuluję odwagi i ryzyka - bo to strasznie krotka znajomość. ja nie uznaję jakichś zasad i regułtypu że po tylu a tylu latach najlepiej etc. ... ale uważam ,że trzeba ze sobą pobyć conajmniej rok-dwa do slubu i oczywiscie trochę pomieszkać razem, choćby w akademiku!! to uczy wiele przydatnych rzeczy o partnerze - wiem z praktyki

Gość poddaje sie
grunt ze ryzyko sie oplacilo :) i gdyby nie rodzice tez by ciezko było. ale ja studiował dziennie, dorabiałm korkami, a moj maz przeszedł na zaoczne. i chwali to sobie, bo teraz wiadomo..konczy sie studia a wymaga sie 5 lat doswiadczenia. ryzyko sie oplaca, jezeli ma sie kochajaca, tolerancyjna i wyrozumial rodzine

Gość kaciczek
ja sie zaręczyłam po 2,5 roku chodzenia a slub planuje po 3,5 roku czyli w październiku to idelana pora w dzisiejszych czasach ja mam 25 latek a on 24 i mysle ze to odpowiedni wiek. W sumie jak sie ludzie kochaj to i biorą slub wczesniej w wieku 18 latek. Pozdrowienia :o))

Gość kaciczek
Tolerancja i pomoc rodziców to wpaniała rzecz i ułatwienia dla młodych małżeństw :))))